@lazamare
Jedan od razloga zašto sam ja zamenio staru TV2000 XP sa PVR2200 je upravo pregrevanje grafičke karte.
Kod mene na ploči je obrnuta (gora) situacija, 3 PCI slota su mi do PCI-E x16 slota. Jedan pokriva kuler grafičke karte, a u onaj najdalji TV karta nije mogla da stane zbog nekih kondenzatora koje su nabudžili ispred PCI slota. Tako da sam morao da je stavim u srednji, te je stala tik uz kuler grafičke karte. U 2D režimu naravno nije bilo nikakvih problema, ni neke manje grafički zahtevne igre nisu pravile problem (npr. Civ4). Takođe i Folding@Home GPU klijent je radio bez problema i po nekoliko dana. Međutim kada sam krenuo da igram Oblivion, igra je krahirala na svakih 15-20 min. Prvo sam mislio da je do drajvera, pa sam izmenjao poslednjih 5-6 verzija, da bih na kraju utvrdio da je problem pregrevanje grafičke karte. Od kako sam izvukao TV kartu krahovi Obliviona vezani za grafičku kartu su nestali.
Tako da ti je moj savet da ne stavljaš išta, baš ako ne moraš, u taj slot do grafičke. Doduše PCB kod TV2000 XP je pune visine, dok je kod PVR2200 dosta niži, tako da bi to možda ublažilo problem.