Šta je novo?

Leadtek WinFast PxPVR2200 & WinFast PxTV1200

JoKa

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2002
Poena
645
Vidim da su se pojavili prvi TV PCIE tuneri. Da li je neko isprobao ove kartice? Koja je konkretna razlika izmedju ova dva modela?

+1 zainteresovan

Leadtek PxPVR2200 ima Hardware MPEG-II Encoder dok je PxTV1200 obicna TV kartica sto je jos interesantno obe kartice koriste istu stampanu plocu i isti tjuner PxPVR2200 (Conexant CX23885+CX23417 + Xceive silicon tuner), PxTV1200 (Conexant CX23885 + Xceive silicon tuner) imaju 10 bit video konverziju i to je to po forimima PxPVR2200 je naslednik PVR2000 a PxTV1200 je naslednik TV2000 XP Expert serije i sve to u PCI Express mada je interesantno resenje PxPVR3200H (Conexant CX23885 + CX23417 + Intel CE6353 + Xceive silicon tuner) koji nudi hibridni tjuner DVB-T + Analog...Cene su PxPVR3200H (110$AUS)...PxTV1200 (66$AUS)..Ovde se o njima prica i koliko znam prodaja je trebala da krene polovinom 9 meseca ali ih ja jos nisam video a i nesto netrazim obicno volim da prodje par meseci da vidim kako ce se pokazati i sta ce korisnici da napisu....

Poslednja izmena:
Ja imam 2000XP al' mi odnedavno ne radi daljinac, pa sam mislio da je menjam za 2200, medjutim... Nisam siguran gde da je ubodem. Ploca mi je Gigabyte i945P, ima dva PCIEx1 slota, ali prvi se nalazi odmah uz PCIEx16 u kome je Gigabyte7300GT sa pasivnim kulerom (koji nije prevelik), pa je fizicki nemoguce staviti bilo sta u taj PCIEx1. Drugi PCIEx1 je pored prvog i u njega bi se mogla smestiti kartica, ali bi stampana ploca bila tik uz kuler graficke, koji po prirodi stvari otpusta solidnu toplotu, pa se pitam... :trust:
Sta mislite na ovu temu?

Uzeo sam danas PVR2200. Iz nekog razloga u prodavnici u kojoj sam je uzimao bila je jeftinija nego PVR1200!? :S:

Slika koju daje je bolja nego na WinFast TV2000 XP. Hardverski MPEG-II enkoder odlično radi posao, kvalitet snimka koji daje je bolji nego kada se softverski enkoduje. Zauzeće procesora mi je u prvom slučaju oko 7%, a softversko enkodiranje zauzme 25%.
Što se loših strana tiče, teletext iz nekog razloga neće da mi radi. Takođe ni DScaler, ni Girder, koje sam koristio sa WinFast TV2000 XP, ne podržavaju ovu karticu.

@lazamare
Jedan od razloga zašto sam ja zamenio staru TV2000 XP sa PVR2200 je upravo pregrevanje grafičke karte.

Kod mene na ploči je obrnuta (gora) situacija, 3 PCI slota su mi do PCI-E x16 slota. Jedan pokriva kuler grafičke karte, a u onaj najdalji TV karta nije mogla da stane zbog nekih kondenzatora koje su nabudžili ispred PCI slota. Tako da sam morao da je stavim u srednji, te je stala tik uz kuler grafičke karte. U 2D režimu naravno nije bilo nikakvih problema, ni neke manje grafički zahtevne igre nisu pravile problem (npr. Civ4). Takođe i Folding@Home GPU klijent je radio bez problema i po nekoliko dana. Međutim kada sam krenuo da igram Oblivion, igra je krahirala na svakih 15-20 min. Prvo sam mislio da je do drajvera, pa sam izmenjao poslednjih 5-6 verzija, da bih na kraju utvrdio da je problem pregrevanje grafičke karte. Od kako sam izvukao TV kartu krahovi Obliviona vezani za grafičku kartu su nestali.

Tako da ti je moj savet da ne stavljaš išta, baš ako ne moraš, u taj slot do grafičke. Doduše PCB kod TV2000 XP je pune visine, dok je kod PVR2200 dosta niži, tako da bi to možda ublažilo problem.

Vrh Dno