Šta je novo?

Leadtek Winfast PVR 2000 TV kartica

galisnik

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2006
Poena
345
Kartica je sa hardverskim enkoderom. Teško razočaranje. Ne mogu nikako dobiti zvuk, a i slika je osjetno lošija od moje stare kartice Apac View sa istom antenom. Bacih bez potrebe 70 eura :(.
Ima li neko ideju kako da dobijem zvuk sa te TV kartice? Originalni drajveri sa CD-a nisu bili od koristi ni na Win2000 ni na WinXP, a na internetu ni nema novijih od njih.
Jos mi ne ide u glavu da je TV kartica stara 6 godina osjetno bolja od nove tv kartice (i to kartice koja spada u skuplju, citaj kvalitetniju klasu) sto se tice prijema slike.

Ili je kartica neispravna ili nisi nesto dobro podesio.Nemoguce je da ta kartica toliko lose radi.

nešto kod tebe ne štima ta je kartica bruka dobra,ja je planiram kupiti ali uzeh štampač.Drug je jedan ima i nećeš verovati kakav je kvalitet slike.Odlična je i čak nema onog šuma što ima kod drugih(zvuk).Ja ne znam kako si ti platio tu kartu 70 e kad ona košta oko 110?Ja se baš raspito.Možda ti zato ne valja.Baš je kartica bila u sk i oni kažu da je super,tako da je problem kod tebe,kao što si sam zaključio ne može kartica stara 6 godina biti bolja od ove.

moj ortak je ima tu karticu ! Znam samo da je nesto lemio da dobije zvuk !!

Samo treba povezati pravilno karticu sa ulazom na zvucnoj (aux/cd in) i odmutirati doticni ulaz u mixeru.

Brate napljuva karticu u samo 3 recenice!!! Definitivno ti tu nesto nije u redu (ili softwerski ili hardwerski).

Problem djelimicno rijesen (sad vidim da ga je i Zeko ponudio)

Trebalo je spojiti kablicem unutar kucista (kao onaj nekadasnji za CD audio), ali time je problem samo djelimicno rijesen jer samo kad hardverskim enkoderom snimam onda dobijam i zvuk, a npr sa DivX ili xvid ili nekim drugim MPG4 dekoderom nema sanse da ga dobijem u snimljenoj datoteci. A zasto se cudite da je slika bolja na staroj ApacView kartici? Na istom racunaru sa istom antenom sa istim programom (DSCALER) na novoj dobijam 2-3 pruge koje se setaju po slici i sliku na tim mjestima "uvijaju", dok na staroj tih pruga nema, bar nisu uocljive kao na novoj. Ima li neko ideju zasto je to tako? Probao sam i jednu K-World TV-FM karticu - i kod nje su te pruge uocljive, a evidentno je to do prijema signala jer se na razlicitim aplikacijama slike ponasaju isto (da li to ima veze sa FM radiom?)
Cinjenica je da sto je novije to je nekvalitetnije, jer je to trend u svim oblastima. Zakoni trzista i profita to jasno diktiraju. Sto se nesto brze pokvari, brze ce se kupiti novo, pa ce proizvodnja da se nastavi.
Jos malo o usporedbi pomenutih kartica. Slika kod Leadtekove je sasvim OK ako se izuzmu te pruge koje vijugaju po ekranu, hardverski enkoder strava korisna stvar, a zvuk je osjetno kvalitetniji od Apac kartice koja nema FM Radio. Samo tesko je naci kvalitetan software. Dscaler je daleko najbolji za gledanje TVa (najljepsa slika), medjutim on nema mogucnost snimanja :(. Ima ali to nije upotrebljivo (snimi pola slike). I problem se javi kad nakon Dscalera probam pokrenuti Leadtekovu aplikaciju za TV. Nema slike (samo crna pozadina se vidi), a zvuk je ok. I tek nakon reseta racunara mogu dobiti sliku na Leadtekovoj WinfastPVR aplikaciji. Probao sam i ChrisTV, ali ni on nije sjajan (a uz to nije ni besplatan - besplatna Lite verzija ne moze da snima).

galisnik je napisao(la):
Trebalo je spojiti kablicem unutar kucista.

Kada će ljudi naučiti čemu služe uputstva, a ne odmah da :wc: kako je uređaj :vomit:

Za Zvekija

Ja se nisam zbog zvuka razočarao u ovu karticu, jer sam znao da ću taj problem riješiti (kao što i jesam). Skinuo sam novu verziju WinFastPVR aplikacije i sada sa zvukom više nemam nikakvih problema (sve radi OK besprijekorno). Ali sam razočaran kvalitetom prijema slike. Ja sam napisao ovo:
Na istom racunaru sa istom antenom sa istim programom (Dscaler) na novoj dobijam 2-3 pruge koje se setaju po slici i sliku na tim mjestima "uvijaju", dok na staroj tih pruga nema, bar nisu uocljive kao na novoj.
Ok, i to se može riješiti nabavkom još kvalitetnije antene što ću i učiniti ako ne prođe kablovska TV kroz moju ulicu ovih dana. Ali činjenica je nepobitna. ApacView sa tjunerom LG ima osjetno bolji prijem slike od Leadtek PVR2000. A ipak je prijem slike kod TV-a (i TV kartice) najbitnija stvar, zar ne?

Pa jeste evidentno da nijedna od poslednjih generacija tv karti (asus, msi, leadtek, pinnacle...) ne blista sa zemaljskim antenama, a to stanje se nece ni popraviti jer se svi lagano okreću digitalnom signalo (ili analogno-digitalnoj kombinaciji). Dakle Leadtek će zasijati punim sjajem tek sa (kvalitetnom) kablovskom televizijom.

I ja imam slican problem sa TV karticom (isto leadtek ali 2000deluxe). Ako koristis sobni pojacavac(turski ili ceski) uzmi malo pa smanji pojacanje (okrenes malo potenciometar). Trebalo bi da resi problem. Potrebno pojacanje sa zemaljskom antenom zavisi od kanala do kanala i od polozaja antene najvise. Tako da moras malo da prilagodis sistem. Nadam se da ce pomoci.
By the way, drugar ima istog leadtek-a i na kablovskoj(sbb-u) radi pesprekorno.

Ako koga zanima, problem linija koje se šetaju slikom je bio usljed neispravnog adaptera za pojačalo. Kada sam kupio novi adapter (5Eura) slika je konačno onakva kakvu želim da vidim , tj. nema viši neprijatnih linija :) Još da nemam problema sa DScalerom (nakon gledanja TVa sa Dscalerom ako želim Winfast PVR program da pokrenem - radi snimanja nekog programa - dobijam ton bez slike i samo restart računara pomaže) bio bih prezadovoljan. Winfast PVR aplikacija je ok, ali slika na Dscaleru je nenadmašna, naročito kad je sportski program u pitanju! Ako ima neko neku ideju šta bi moglo biti problem da ne moram da resetujem računar, bio bih veoma zahvalan.
U svakom slučaju, hvala svima na sugestijama, savjetima i prijedlozima.

neces resiti problem sa dscalerom...
jednostavno dscaler i leadtek drajveri se ne podnose... tako da ja uopste nemam instaliran leadtek |)
doduse ja nemam ni hw encoder pa ne gubim nista time sto ga nemam...

Medjutim, danijel00, rijesio sam ga. Sve sto treba da uradim je da pocnem snimati (dovoljno par sekundi) i slika se povrati :). Istina, instalirao sam i novu verziju Dscalera koja ima bas WinFast PVR2000 karticu na svom spisku - mozda i to igra ulogu. Ali ako slucajno u WinfastPVR pokrenem teletext poslije Dscalera, zakoci mi se komp i onda mi nema druge nego da ga resetujem - ali to necu raditi, pa nece biti problema :)

ja imam winfast tv2000 extpert i prezadovoljan sam karticom i kvalitetom signala i softverom sto dolazi uz nju.. nisam instalirao ama bas nijedan dodati program za bilo sta... sve obavljam sa fabrickim..
dok drugar na MSI TV@nywhere je izmenjao programa i programa... ChrisTV, FlyTV, SlyControl ma ne zna ni on sta je sve probao pa opet je daleko ispod moje...

Ja imam winfast tv2000 nije expert, i nikako ne mogu da nateram dscaler da radi na njoj. Neko je vec pomenu da dscaler nece zajedno sa leadtek driverima, ali ne bih da uklanjam leadtek softver jer mi se ipak svidja kako funkcionise. Probao sam i powerVCR-osrednje, christv-prilicno lose, a dscaler i jos neke nisam mogao da nateram.
Pa sad pitam: ima li neko instaliran leadtek softver a da mu pored njega radi i dscaler?

galisnik je napisao(la):
Dscaler je daleko najbolji za gledanje TVa (najljepsa slika), medjutim on nema mogucnost snimanja :(. Ima ali to nije upotrebljivo (snimi pola slike).

Pogledaj u DScaleru pod menijem Actions>Recording>Options i tamo imas opciju da snima u full height (Interlaced)

Nazad
Vrh Dno