Šta je novo?

Leadtek WinFast GTS 450 SDDR3

Borgof

Slavan
Učlanjen(a)
01.12.2009
Poena
395
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5700X3D
Matična ploča
TUF GAMING B550-PRO
RAM
32GB Crucial Balistix
GPU
RTX 3070 Gaming X Trio
Storage
1TB nvme + 2TB WD Black
PSU
SS650
Kućište
H510
Monitor
LG 32"
Miš & tastatura
G502 X & Nuphy Air 75
Laptop
HP Envy X360 13" Ryzen 4700U
Mobilni telefon
Note 20 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pazario sam ovu kartu nedavno kao deo mog upgrade-a (sa 8600GT) i kao sto stoji u naslovu karta je napakovana sa 1GB SDDR3 ram memorije. U MSI Afterburner-u mi stoji clock od 533 MHz za memoriju, ali na sajtu proizvodjaca stoji 650(1300) MHz.
http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/overview.asp?lineid=1&pronameid=610&check=f

Mene interesuje zbog cega postoji ova razlika i sta je Sddr3 memorija. Prilikom OC-a memorije dolazi do pucanja drivera pri samom setovanju frekvencije, a ako ne tada onda u aplikacijama tipa MSI Kombustor pa i u igrama. Da naglasim karta je maksimalno hladna (~40 stepeni idle i 50-55 99% load), takodje mi je zakljucan voltage control iako sam stiklirao unlock (u Afterburneru). Znam da je post malo onako nabacan, ali bi mi takodje dobro dosla mala pomoc oko OC-a, frekvencije i naponi pri kojima da postizem iste a da budem u nekim granicama bezbednosti...

U attachmentu je SS def vrednosti svih klokova karte kod mene.

Prilozi

• 450.png
    450.png
    225.1 KB · Pregleda: 122
Moze li bilo kakva pomoc? Sta da radim sa kartom?

Cudan trip, to "s" dolazi od "socijalna" memara :D

http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/specification.asp?pronameid=612&lineid=1&act=2 -ovde je varijanta po specifikaciji Lidteka sa tom sddr3 memorijom na 533MHz (efektivno 1066 MHz), ali ima 2 giga videorama kartica (2048MB)

http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/specification.asp?pronameid=610&lineid=1&act=2 -ovde je verovatno tvoja varijanta sa 1024MB te sddr3 memorije na 650MHz (efektivno 1300 MHz), ali je ocigledno prema afterburneru da radi na 533MHz, kao ova gore

Kao da su ovi iz Lidteka stavili iste "ojadjene" memorije na obe kartice, iako po specifikacijama na sajtu tvoja treba da je sa brzom memorijom-ali uvek imas disclaimer-podaci na sajtu nisu "sveto pismo"

Nazalost, mislim da je ta sddr3 < gddr3 < gddr5, tj. nezvanicno nadjoh po nekom forumu da su to u stvari memorijski chipovi (ddr2) koji se "leme" na RAM module (stapove memorije) koji se ubacuju u plocu, kao sistemska memorija, a poneki AIB vendor (proizvodjac graficke karte) ih "lemi" na grafulje-ako je ovo uopste moguce, stvarno ne znam

Razlika je prvenstveno u latencijama , tipu i u max. dostiznom kloku verovatno-ipak je gddr3 memorija namenjena grafickim kartama, a ddr2 plocama

Ili su u pitanju "kilaviji" chipovi gddr3-ke u oba slucaja, pa se ovi nize klase oznacavaju sddr3 da bi se naglasilo da je "socijalnija memorija", a ovi standardni za graficke karte gddr3

Probaj jos GPU-Z screenshot, mada ce je on prepoznati verovatno u memory type kao gddr3 ili ddr3

Ja bih to menjao da sam na tvom mestu...kartu, mislim ;-)

Pozz

Cudan trip, to "s" dolazi od "socijalna" memara :D

http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/specification.asp?pronameid=612&lineid=1&act=2 -ovde je varijanta po specifikaciji Lidteka sa tom sddr3 memorijom na 533MHz (efektivno 1066 MHz), ali ima 2 giga videorama kartica (2048MB)

http://www.leadtek.com/eng/3d_graphic/specification.asp?pronameid=610&lineid=1&act=2 -ovde je verovatno tvoja varijanta sa 1024MB te sddr3 memorije na 650MHz (efektivno 1300 MHz), ali je ocigledno prema afterburneru da radi na 533MHz, kao ova gore

Kao da su ovi iz Lidteka stavili iste "ojadjene" memorije na obe kartice, iako po specifikacijama na sajtu tvoja treba da je sa brzom memorijom-ali uvek imas disclaimer-podaci na sajtu nisu "sveto pismo"

Nazalost, mislim da je ta sddr3 < gddr3 < gddr5, tj. nezvanicno nadjoh po nekom forumu da su to u stvari memorijski chipovi (ddr2) koji se "leme" na RAM module (stapove memorije) koji se ubacuju u plocu, kao sistemska memorija, a poneki AIB vendor (proizvodjac graficke karte) ih "lemi" na grafulje-ako je ovo uopste moguce, stvarno ne znam

Razlika je prvenstveno u latencijama , tipu i u max. dostiznom kloku verovatno-ipak je gddr3 memorija namenjena grafickim kartama, a ddr2 plocama

Ili su u pitanju "kilaviji" chipovi gddr3-ke u oba slucaja, pa se ovi nize klase oznacavaju sddr3 da bi se naglasilo da je "socijalnija memorija", a ovi standardni za graficke karte gddr3

Probaj jos GPU-Z screenshot, mada ce je on prepoznati verovatno u memory type kao gddr3 ili ddr3

Ja bih to menjao da sam na tvom mestu...kartu, mislim ;-)

Pozz

E hvala ti na odgovoru... Da, na samoj kutiji ne pise nista o klokovima, a sto se tice GPU-z-a i on mi prikazuje def clock od 1066(533), tako da je to,to. Pod menjam kartu mislis prodam i kupim drugu ili da je reklamiram u prodavnici, posto i na sajtu prodavnice stoji 1300MHz umesto ovih realnih 1066.

Ma ti iz prodavnice su samo prepisali Leadtek-ove specifikacije sa sajta, nisu oni krivi-ako je sam proizvodjac ugradio sporiju memaru, a na sajtu mu stoji da na tom modelu ugradjuje brzu, koga kriviti?

To ti je ko ona zvezdica sa najsitnijim slovima u promotivnom materijalu-ne odgovaramo za slovne, stamparske i cenovne greske za nase proizvode u katalogu, pa ni na sajtu ;-)

Ja bih to prodao i kupio GTS450 sa krstenom GDDR5 memorijom na 128-bitnom busu, kako bog (tj.nvidia kao chipmaker) zapoveda da budu standardne specifikacije za graficke kartice ove oznake-ili menjao uz doplatu za nesto jos brze

http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gts-450-us.html, pa pogledaj link Specifications

Pogledaj specifikaciju-na standardnu GTS450 ide GDDR5 memorija na 902 MHz (1804 MHz)

Sad uporedi memorijski bandwidth (propusnost) standardne GTS 450 Memory Bandwidth (GB/sec) 57.7 sa GDDR5 i tvoje karte iz GPU-Z screenshota (17.1GB/s)?
Vidis koliko te je Leadtek zakinuo izborom jadnije memorije nizeg kloka?

Zato menjaj ako mozes, GTS za GTS ali sa GDDR5 a ne SDDR3

E, pa bio sam do prodavnice cisto da odradim scouting :d. Rekose mi da dodjem sutra i da ponesem karticu kada serviser bude bio tu da i on pogleda, pa da vide moze li se ista uraditi. Ako budem imao srece, video sam kod njih 6750 1gb ddr5 za nekih 500 dinara vise od tog gts-a, pa da zamenim uz doplatu... Ako ne dacu je za koliko sam je platio pa kupim drugu...

Nazad
Vrh Dno