Šta je novo?

Leadtek Winfast Capture problem

ercegs

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
319
Imam navedenu karticu Leadtek WinFast TV 2000 Expert...I pre neki dan sam hteo da vidim kakav je onaj PVR2, medjutim slika mi je ocajna na njemu i vratio sam stari pvr...ali nakon toga mi ne radi capture....da poludim..a danas treba da snimam neku emsiiju...

Javi mi nesto cannot capture error 0x0000... (ne znam sada napamet jer sam na poslu)

Da li neko moze da mi pomgne..Da li mozda da reinstaliram drajvere ili sta da radim...Reinstaliranje win-a ce to resiti sigurno, ali jos mu nije vreme za generalnu.

Hvala unapred

Pozdrav

Ok. Hvala na savetu. To sam planirao danas da uradim dok dodjem sa posla. Taman da probam da li im radi ono uputstvo za cuvanje kanala i rasporeda

Hvala.

Pozdrav

Reinstalirao sam drivere i software i sada je ok...Ali imam jedno drugo pitanje...KAda hocu da izmenim profil sa kojim snimam. Snimam u mpeg-1...i hocu da mi video codec bude moj divx codec koji je 5.21 pro...Medjutim, kada to izaberem imam nesto dobro i lose..Dobro je sto je slika stvarno extra, ali nema tona ;(... Problem je u audio codecu ili ja ne znam nesto da podesim...Kad izaberem divx 5.21 za video codec u attach0u sam postavio slicicu sta imam ponudjeno za audio,...pa ako neko moze malko da mi pomogne oko ovoga..

Hvala

Pozdrav

Prilozi

• Audi_Codec.jpg
    Audi_Codec.jpg
    47.3 KB · Pregleda: 85
e i mene zanima resenje istog.. imam samo neki mpeg 224kbps audio codec u tom slucaju.. zvuk je nekako supalj i kao da.. ma ne valja u svakom slucaju..

e i mene zanima resenje istog.. imam samo neki mpeg 224kbps audio codec u tom slucaju.. zvuk je nekako supalj i kao da.. ma ne valja u svakom slucaju..

Koji video codec koristis? Ja na ovom 5.21 divx nemam ponudjen taj audio mpeg224kbps...

Jel imas nesto od audio codeca instalirano..

Steta ako ovo ne moze..kvaltite slike ne moze da se poredi ako koristim njegov codec i kad koristim ovaj divx 5.21...

Pozdrav

Naravno da moze i funkcionise super.

Ovako treba da izgleda Capture tab:
divx.jpg

Pod 'Audio Codec' treba ostaviti [None], kao na slici, pri tome
ce zvuk biti sniman u PCM formatu (lossless, nekompresovan),
zvuk ce biti onakav kakav cujes sa tv-tunera..
Posle toga jednostavno kompresuj zvuk u VirtualDub-u.

Zvuk mozes snimati i u Mp3 fomatu (MPEG Layer-3 audio profil),
za ces morati instalirati mp3 codec, ako vec nemas adekvatan
ali barem kod mene dolazi do desinhronizacije slike i zvuka.

U mom prethodnom gore postu sam postavio screnshot capture taba i sta mi sve nudi za audio kad izaberem DIVX..Znaci nemam NONE...Jel mozda treba nesto da uradim...da bi to dobio..pojma nemam...Mogu da izaberem PCM...ali onda nemam tona...tj. sta god da izaberem sa gornje moje slike..nemam tona...Da li mozda treba nekako da konfigurisem divx codec? Mada nisam nasao nista od podesavanja pametno sto bi mi dalo tona.

A sta ti soji na prethodnom tabu (onom glavnom options) za audio record line??? Za audio-out line mi stoji cd player, a meni i za record line stoji cd player...da li tu mozda treba nesto da menjam...Kontam da je tu mozda problem...

Hvala na pomoci.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Evo na slici imas kako to izgleda kod mene, vidis 2 stavke vezane za recording, plus rec. volume. Sto se tice prvog pitanja, None iliti PCM.
Usput, PVR2 je mnogo funkcionalniji, ali mora da experimentises sa verzijom drivera.

Prilozi

• Clipboard01.png
    Clipboard01.png
    49.3 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Probao sam da instaliram PVR2, ali mi onda slika bude puno losija...Bude nekako bleda i nema ostrine...sa ovim PVR obicnim slika bude odlicna...A sto se tice prvog taba, ja imam samo to audio-control line, ali mi je sve podeseno kao i kod tebe...U svakom slucaju hvala na pomoci...probacu malko da se igram sa podesavanjima, pa mozda se nesto i pojavi..

Pozdrav

Za audio-out line mi stoji cd player, a meni i za record line stoji cd player...da li tu mozda treba nesto da menjam...

Tu jeste problem, kako da snima zvuk sa cd-a..evo slike,
ovako treba da izgleda pravilno podesen tv-tuner.
audio.jpg

Sve zavisi od toga kako si povezao tuner sa zvucnom
karticom.

Na zalost nemam zvucnu karticu, vec koristim integirsanu...E sada, to ne bi trebalo da ima neke veze...Jer morao bi on da hvata zvuk...Probacu danas kad stignem da idem u ono Volume control, pa tamo na opciju recording, pa da otkacim sve sto mi nudi pa da probavam...

E sada, sto se tice toga kako mi je sta spojeno...Znaci posto nemam zvucnu, onaj audio kabl sto ide uz karticu je uboden u audio slot na plocu..(u onaj mali konektor)...

Ja nekako kontam da bih ja to mozda mogao resiti ako na capture tabu izaberem PCM za audio (posto mi ne nudi NONE), a na main tabu da probam da nadjem kanal na kome bi uhvatio zvuk (znaci neki WAVE, ili AUX...ili nesto vec od tih)...

Tu jeste problem, kako da snima zvuk sa cd-a

Verovatno si u pravu, ali kako onda snima zvuk kad izaberem njegov capture profile...defaultni? Jer koji god njegov format da biram (mpeg1 ili mpeg2) tona ima... Problem nastaje kad za video codec izaberem nesto drugo..

Hvala.

Pozdrav

Na zalost nemam zvucnu karticu, vec koristim integirsanu...E sada, to ne bi trebalo da ima neke veze...Jer morao bi on da hvata zvuk...Probacu danas kad stignem da idem u ono Volume control, pa tamo na opciju recording, pa da otkacim sve sto mi nudi pa da probavam...

E sada, sto se tice toga kako mi je sta spojeno...Znaci posto nemam zvucnu, onaj audio kabl sto ide uz karticu je uboden u audio slot na plocu..(u onaj mali konektor)...

Ja nekako kontam da bih ja to mozda mogao resiti ako na capture tabu izaberem PCM za audio (posto mi ne nudi NONE), a na main tabu da probam da nadjem kanal na kome bi uhvatio zvuk (znaci neki WAVE, ili AUX...ili nesto vec od tih)...

Verovatno si u pravu, ali kako onda snima zvuk kad izaberem njegov capture profile...defaultni? Jer koji god njegov format da biram (mpeg1 ili mpeg2) tona ima... Problem nastaje kad za video codec izaberem nesto drugo..

Hvala.

Pozdrav

Posto program prepoznaje zvucnu jednostavno isprobaj par kombinacija:
divx i mp3, divx i pcm i sl. Ako nece izmeni audio out/recording line,
ako ni to nece promena drajvera kod Leadtek Expetra je pomagala kod
ovakvih problema.
pozdrav

Da li bi hteo da mi posaljes na [email protected] drajvere koje imas..posto ja imam samo te jedne moje, a sa sajta kad skidam i kad krene instalacija javi mi device not supported (skidam onaj prvi fajl wwin xp)

Hvala unapred..

Pozdrav

Nema problema ali ja koristim drajver sa oficijelnog sajta.
Ako imas problema sa instalacijom, drajvere treba raspakovati
pa uradiditi pojedinacan update u device manageru, zatim restart..

p.s.
da li si uopste pokusao navedene kombinacije za divx i audio?

Uspeo sam da instaliram nove drajvere,...problem je bio u restartu...trebao sam da se resetujem..posle toga je sve proslo bez problema..sad jos samo da isprobam kombinacije...

P.S.
RAnije kombinacije sam sve probao

Samo da se zahvalim svima na pomoci, a posebno blackbear-u....Instalirao sam te nove drajvere kao sto sam rekao u prethodnom postu, ali sam tek sada stigao da probam da snimam posto sam bio u nekoj guzvi...Sada sve radi...Znaci izaberem divx, a za audio ostane PCM i snima sve regularno...

Hvala jos jednom.

Pozdrav

Jel mogu da vam maznem temu i da postavim jedno pitanje vezano za zvuk i pomenutu tv kartu? :)
Naime, zvuk u pvr2 mi je dosta slabiji nego u winampu (recimo). Do cega ovo moze biti? Zvuk je prikacen na line-in. (kako se pravilno povezuje audio kabal, mislim na raspored pinova, ako ima veze?) No, cak i kad je karta bila direktno povezana sa zvucnom isti je problem (ako sam je ja uopste lepo i povezao, a mislim da jesam). Zvucna je ova iz profila.
Hvala.

Jel mogu da vam maznem temu i da postavim jedno pitanje vezano za zvuk i pomenutu tv kartu? :)
Naime, zvuk u pvr2 mi je dosta slabiji nego u winampu (recimo). Do cega ovo moze biti? Zvuk je prikacen na line-in. (kako se pravilno povezuje audio kabal, mislim na raspored pinova, ako ima veze?) No, cak i kad je karta bila direktno povezana sa zvucnom isti je problem (ako sam je ja uopste lepo i povezao, a mislim da jesam). Zvucna je ova iz profila.
Hvala.
1. Isti problem sam imao dok nisam "potrefio" dobru kombinaciju drivera za PVR2 - 4.0.107.3210
2. Raspored pinova nema veze.

Ne znam da li je tako kod svih kartica, ali kod ove ocigledno drajveri jako puno uticu na razne performanse i stvari koje se dogadjaju...Svako ima nesto drugo a sve zavisi od drivera

Hvala.

Pozdrav

Ako ti je integrisana zvucna probaj ovim podesavanjima:

Pozdrav

Prilozi

• untitled.bmp
    384.1 KB · Pregleda: 61
Nazad
Vrh Dno