Šta je novo?

Leadtek TV2000XP Expert: FM app i da li moze da upali komp?

TEP3A

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
765
Pozdrav,

ubacio sam juce ovu karticu i imam 2 pitanja:

1. FM prijem mi je prilicno los(napominjem da sam antenu razvukao u Y na zidu), a i ona app za FM mi se itch ne svidja pa me zanima da li moze da se koristi neka druga, bolja app a da ostane kompatibilna sa daljincem?

2. ovo mi je bitnije: posto mogu da ugasim komp preko remote, da li je nekako moguce podesiti BIOS da se upali komp preko remote???

Unapred hvala, i samo da napomenem ljudima da NIKAKO ne koriste drivere i app koji dolaze na CD-u uz karticu, vec da sve lepo skinu sa Leadtek sajta, jer sve mnoooogoo bolje radi.

Poz!

Poslednja izmena:
2. sramota me sto sam ovo pitao :d

evo druze da ti "odgovorim" na prvo pitanje:
i ja sam pre neki dan uzeo tu istu kartu i 3 puta sam se preznojio dok je nisam doveo u red...
rusio sam sistem 3 puta (s tim sto sam 3. put stavio drugu "verziju" XPa pa mislim da je to resilo problem), prve 3 instalacije nije uopste hteo da mi konstatuje aplikaciju (tj, svaki put je vracao na neki njegov uvrnuti default) a kad sam stavio ovaj "drugi" XP potpuno normalno radi sa drajverima i aplikacijom koju sam dobio uz njega...

a sto se tice FM prijema ima jako lep zvuk, cak sta vise i prijem je dobar posto se ne mucim sa "sirenjem" antene a zvuk je oke!

Jel moze neko da napise ako zna ovo, imam leadtek tv2000xp fm, a trazim na netu po milioniti put u hiljadu user mauals kako da iskljucim komp preko daljinskog dok gledam tv preko leadtek winpvr... TAkodje me zanima jel moguce ubaciti komp u standby preko daljinskog i kako koristiti daljinac za neke druge stvari, npr media playere...

Nasao sam kako iz biosa podesiti paljenje kompa preko daljinskog ali ovo me ubi, ranije na kworld sam procitao u uputstvu kako al sad nema teorije da nadjem uputstvo koje sam dobio uz karticu...

Pozz i hvala...

Poslednja izmena:
Na Expertu, ako imaš WinPVR 2 (moguće i za keca da je isto, ne sećam se), dvaput Power dugme prikazuje ovo u attachmentu. Da naglasim da opciju Standby nikad nisam koristio. Gašenje kompa radi kako treba.

Daljinac može da se koristi i za druge stvari, ali ti treba program koji će to raditi. Ja znam jedino za Girder koji nije Dž.

2x power mi ne daje nista :D tuga ***, moram da otvaram praistorijske kutije da nadjem uputstvo da provalim ovo ...

Poslednja izmena:
Ne mozes da ga ukljucis preko daljinskog jer se daljinski bodes direktno u karticu,a barem ja ni na jednoj ploci nisam video "wake on PCI card" funkciju.

Baš ja imam tu opciju u BIOSu i tako najčešće palim računar.

Poslednja izmena:
1. FM prijem mi je prilicno los(napominjem da sam antenu razvukao u Y na zidu), a i ona app za FM mi se itch ne svidja pa me zanima da li moze da se koristi neka druga, bolja app a da ostane kompatibilna sa daljincem?

2. ovo mi je bitnije: posto mogu da ugasim komp preko remote, da li je nekako moguce podesiti BIOS da se upali komp preko remote???

1. Koliko znam, nemas nista bolje za FM

Win Fast PVR (nazovi I ver. - za XP) zadnja ver. je 3.1.1.10 http://www.lhsite.hu/downloads.php?cat_id=1&download_id=43
a
WinFast PVR2 (2.0.3.16) http://www.lhsite.hu/downloads.php?cat_id=2&download_id=78

2. Naravno da mozes da palis komp preko daljinca, ja sam to radio i na nekoj staroj gigabute 754 ploci, i sad na ovoj iz potpisa
Ne znam sta tacno treba da podesis u biosu, predpostavljam nesto kao enable PCI device to wake up...
Meni je radilo po defaultu

Al sam imao problema sa gasenjem jer je stalno iso u stand by.
Inace ima u podesavanjima da se izabere sta ce da radi kad se ukljuci timer za gasenje.
Dal ce stand by, turn off monitor, shut down, hibernate...

Paljenje i gasenje radi odlicno i bez greske, stand by takodje. XPsp2. WinFast PVR2 (2.0.3.16). Jedino je ova FM app brljiva, ali moram da pohvalim karticu jer veoma brzo menja kanale i odlicnu sliku daje.

Nazad
Vrh Dno