Šta je novo?

Leadtek Tv2000xp Expert(34€) Ili Pvr2000(64€)?

GIO

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
604
Imam Barton 2500+

Kazhu Da Pvr2000 Rasterecuje Procesor Jer Ima Nesto Svoje

Da Li Se Isplati?

Hvala

Razlika je sto PVR2000 ima hardverski MPEG2 enkoder (kvalitet slike je identican), pa ima smisla narocito na slabijim masinama (cak i za tvoju) ako mislis da radis na masini dok ona snima nesto u pozadini. Za jace, narocito za one sa dual-core i quad-core procesorima, i nema bas mnogo smisla...

Da li se isplati? Zavisi mislis li da u skorije vreme upgrade-ujes masinu i koliko ti je bitno da mozes komforno da radis dok nesto snimas u pozadini...

Poslednja izmena:
zauzece procesora i memorije zavisi i od programa u kome se snima. imam athlon XP 1700@1640mhz i 512mb rama sa nekom fast com (citaj no name) tv kartom koja ima phillips tuner i BT878 chip, komotno snimam MPEG2 u 720 x 576 sa winDVR3 i pikam photoshop ili COD2 multiplayer bez dropped frames i sl.
probao sam i neke druge programe koji mi ukoce mashinu dok snimaju. ne mogu ni word da pokrenem

Poslednja izmena:
Znaci li to da bi moj Barton pravio probleme ako snimam sa jednog a gledam drugi program sa tv2000 expert karticom a da bi to mozda mogao da izgura sa PVR2000?

I da li samo mpeg 2 enkoder ima hardverski ili i druge formate moze?

Koja je razlika expert i global?

Na Leadtek sajtu je ilustrovana opcija SURF PROGRAM za global ali je kod experta ne pominju.

----------

Hvala ti Homere M M!

Poslednja izmena:
Pisano nekoliko puta, razlika izmedju expert i global modela je u tjunerima, expert ima bolji.

Barton, a i bilo koji drugi procesor bi bolje radio sa PVR2000, jer bi veliki deo posla kartica radila sama. Ne znaci da proc ne bi radio nista, ali bi bio rastereceniji.

Imam experta, sa xp1600+ i 512 rama hvatam program u bilo kojoj rezoluciji, samo ne u mpeg-2 formatu, a i ne isplati se, jer kvalitet signala (kablovska) nije vrhunski. Takodje, iz licnog iskustva, kartica se 90% vremena koristi iskljucivo za gledanje TVa, tek povremeno za neko grebovanje sadrzaja.

WINDVR 3 (ILI NESHTO SLICHNO) software
da li mozhe da se koristi za navedene kartice?

Uopste po pitanju software-a koji je liberalniji?

(chini mi se da sam chitao komentare Leadtek Tv2000xp experta, prilichno je ogranichen software ili se varam?)

HVALA

Poslednja izmena:
Izvesni Carloss naveo je problem:

-----------------------------------------------------------

capture sa tv kartice leadtek pvr2000

--------------------

Zanimljivo, kartica hardverski moze da snima u mpeg2 sa bitrate-om od 8 Mbit/s, ali nema softver koji ce to da uradi, najvise sto mi uradi leadtekov softver je 5-6 Mbit/s

--------------------------------------------------------------

DA LI GA NEKI SOFTWARE RESHAVA?

DA LI WINDVR 3 KORISTI hardverske mogucnosti Leadtek pvr2000-ke (mpeg 2 kompresija hardverska, pun kapacitet)

Znaci li to da bi moj Barton pravio probleme ako snimam sa jednog a gledam drugi program sa tv2000 expert karticom a da bi to mozda mogao da izgura sa PVR2000?

I da li samo mpeg 2 enkoder ima hardverski ili i druge formate moze?

Koja je razlika expert i global?

Na Leadtek sajtu je ilustrovana opcija SURF PROGRAM za global ali je kod experta ne pominju.

----------

Hvala ti Homere M M!

Ako dobro shvatam tvoje prvo pitanje, ti bi istovremeno da snimaš jedan i gledaš drugi program? E to neće da može osim ako nemaš neku dual tuner karticu, što ove kartice nisu.

Hvala Sale.

Eto, u hodu se informisem.

Car kaze Leadtek problematicna slika.

A software?
Koliko je otvoren za tudje softvere leadtek pvr2000?

Snimanje mi je uzasno vazno.

Covek na ITsvetu kaze:
-----------------------------------------------------
+ Odličan daljinski,pristojan softver,hardverski MPEG-2 enkoder,dobri IN-OUT
- softver za radio ne funkcioniše najbolje...

Imam je od rane jeseni.Zamenila je MSI-karticu
koja me je izluđivala...
Ovu sam kupio zbog hard-MPEG-2 enkodinga i dobio barem 50% protivvrednosti više no što očekivah!

Hardverski enkoder ne guši procesor (nasnimah se i nasnimah filmova sa kablovske !),a moja je mašina Barton 2600-možda malo"umekšava"sliku.

Daljinac dobacuje više od 15 metara i odlično sarađuje sa PowerDVD-jem!Veoma se dobro programira odloženo snimanje!

Čak i snimanje uz direktno narezivanje na DVD klizi kao podmazano!

Napomena: ostavite setovanje hard-enkodera na default-vrednostima,a sa softverskim se igrajte do mile volje (ovo napominjem zato što sofver dopušta intervenisanje u obe varijante) !!! Zaključak : toplo preporučujem svima koji su bili u ljubavnoj vezi sa svojim video-rekorderima !!!Nećete se pokajati !
------------------------------------------------------------

Pomenuto snimanje - direktno rezanje, da li je u tom mpeg2 formatu koji hardverski radi?
Dakle, da li se u tom smislu (direktno rezanje) oseca superiornost u odnosu na leadtek tv2000xp expert?

Softver, hardver - ima li nesto bolje za cca 5200din od leadtek pvr2000?
Ili mozhe i jeftinije a da ne gubim nista od kvaliteta slike i rada?

Nije problem u kvalitetu tjuner-a, i TV2000Expert i PVR2000 imaju isti, i jedan od najboljih u klasi, problem je u kvalitetu analognog TV signala, koji obicno nije neki, pa ljudi mnogo i ne koriste TV kartice za snimanje nego samo za onako, usputno gledanje TV-a.

Ako ces puno da snimas, narocito ako ne mislis uskoro da upgrade-ujes masinu na brzu, a pritom bi tokom snimanja zeleo da mozes i nesmetano da radis, kupi skuplju, PVR2000 varijantu.

P.S. Samo da potvrdim sto je Sale rekao, ako hoces jedan program da gledas dok drugi snimas, to moze samo sa dual tjuner karticama, a one su retke i skupe. Ideja da mozda stavis dve TV kartice u racunar nosi sa sobom rizik gomile SW i HW problema, pa to ne bih preporucio, sem ukoliko ti je to zaista bitno i imas priliku da prvo isprobas celu stvar.

Poslednja izmena:
ХВАЛА МОМЦИ НА BRAINSTORMU
(ПРИ ЧЕМУ СТЕ BRAIN БИЛИ ВИ, А STORM ЈА)

PVR2000 ЈЕ ПОБЕДИО...

Размишљао сам још о реакцији тј. осетљивости картице на релативно слабији квалитет сигнала кабловске...
Читах неке амере на сајту egg... нешто...
Углавном су критиковали експерт варијанту по том питању
иако... обе имају исти чип, ако се не варам (с тим да pvr2000 има два)

Свеједно, pvr-u нису замерили ништа битно...
а неко рече да му сви послови клизе

Заиста, избегавам свеопшти апгрејд, стога ми ова опција изгледа разумно, иако немам намеру паралелно да га акам са снимањем... нема везе, нек клизи у свим пословима...
Надам се и софтвер да ће да буде згоднији...

Данке Хомере М М

Poslednja izmena:
Vrh Dno