Šta je novo?

Leadtek TV2000 XP Expert

mad_max0204

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2008
Poena
320
Pozdrav,
kupio sam danas ovu karticu u Pakom jer mi je crko TV, a sutra treba da se gleda NFL.
Elem, instalirao sam je bez problema i sav software i sve radi dobro samo sto je slika bolje reci katastrofalna. U podesavanju za kanale sam birao:
Country: Yugoslavia
TV Source: Cable
Scan mode: Normal

Kada je nasao neke kanale prebacio sam Scan mode na Auto Fine Tune.
Nije bilo nikakvih promena u kvalitetu slike i pronalazenju kanala.

Da li ima neko ko uspesno koristi ovu karticu da podeli podesavanja i iskustva ?

Jos jedno pitanje u vezi sa TV Source: Antena. Kako da kanale iz Cable i Antena source gledam bez da moram da prebacujem i trazim kanale posto nekih kanala ima na jednom, a nema na drugom ??

Pozdrav

Bolje stavi cantry:Germany ,tv sorce: cable i scan mode :auto fine tune

mnogo je bolja slika.

Za zadnje pitanje neznam odgovor.

Poslednja izmena:
Imam istu TV karticu i kod mene po default-u kada pronadje kanale, su boje lose, pa sam podesavao osvetljenje, kontrast i zasicenje: 60, 20, 85

Slika je fenomenalnog kvaliteta, kao DVD da gledam. Ne znam da li ima veze, ali ne koristim Widnows, vec Ubuntu Linux, i program TVTime. Probaj da podesis ovako kako sam ti napisao, pa javi da li je bolja slika.

Imam istu TV karticu i kod mene po default-u kada pronadje kanale, su boje lose, pa sam podesavao osvetljenje, kontrast i zasicenje: 60, 20, 85

Slika je fenomenalnog kvaliteta, kao DVD da gledam. Ne znam da li ima veze, ali ne koristim Widnows, vec Ubuntu Linux, i program TVTime. Probaj da podesis ovako kako sam ti napisao, pa javi da li je bolja slika.
I kod mene se podesavanjem dobije puno bolja slika na linuxu, ali u swinjdowsu... nema tako velike razlike.

Pre dva dana su sbb majstori zamenili pojacalo i slika je o.k. i na win.

Da ne otvaram novu temu, lakse mi je da pitam ovde.

Vidim da sve TV kartice u ponudi pa i ova TV Expert koju cu verovatno da kupim, sve su PCI, da li uopste postoje PCI-XPRESS, s obzirom da jos odavno na svim plocama stavljaju ove obicne PCI-ex, koji su navodno trebali da naslede PCI slot?

Imam slicnu dilemu oko TV kartice. Naime, rodjak bi da je ugradi ali nema slobodan PCI. Raspitao sam se malo i navodno postoje kod nas neke Compro PCI-ex, koje zasada jos niko nema....
Medjutim, na sajtu proizvodjaca sam nasao podatak da za njih mora postojati poseban izvod sa napajanja, koji nigde nije prikazan kako izgleda, niti se na tim karticama vidi kakav je to konektor na njima. I, sto je najgore, nema ga u pakovanju :) ...
Tako da treba prvo videti uzivo sta je to ustvari, pa tek se onda odlucivati za kupovinu.
Po svemu sudeci, izgleda da je prakticnija varijanta neko externo resenje.

Pa jeste, ali ta eksterna resenja su skupa, prilicno.

http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/default.asp?lineid=6&seriesid=56&chipseriesid=22
Vidjao sam ove kartice u cenovnicima domacih firmi, ali su skuplje od obicnih PCI.
Sledeca kosta 78 evra kod jedne domace firme, drugih modela za PCIE nemaju.
http://www.leadtek.com/eng/tv_tuner/overview.asp?lineid=6&pronameid=351
Pozdrav

Hvala u svakom slucaju, ali to je na zalost preskupo, uzecu Leadtek TV Global, ne Expert verziju jer imaju isti cip, znaci kvalitet slike je isti, samo ovaj Global nema bas sve opcije kao i Expert, s obzirom da planiram samo da gledam TV i eventualno snimim neku utakmicu, ovaj Global ce biti vise nego dobar za to.

Vrh Dno