Šta je novo?

Leadtek TV2000 Expert i DScaler [audio problem]

Blade Runner

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
665
Kupih ovu TV karticu, vidim da je DScaler lepo prepozna u setup-u, lepo bira programe, lepa slika itd. cuje se i ton ali sa prilicno suma u pozadini pa me interesuje da li je neko imao slicnih problema?

Sve je OK sa Leadtek-ovim softverom ali ja sam se navikao na DScaler i nema druge :)

Revizija kartice je PCB rev. F / Assy rev. D, povezana je na Auxulary port Audigy2-ke, u DScaleru je sto se tice tona sve na Auto, ostale opcije samo povecavaju sum, probano i pre i posle instalacije Leadtek softvera i drajvera, DScaler i onako koristi svoj driver za pristup kartici.

Prvo proveri da li ti je u setovanju podešeno za audio stndard B/D dual FM stereo (desni klik/......card/udio standard/BG dual FM stereo).
Ako je to tako podešeno a i dalje imaš šum treba da proveriš audio mixer setup.
Desni klik/ settings/audio-mixer setup. Tu treba da ti je čekirano "use the system's mixer. Zatim za mixer-line u padajućem meniju izaberi mesto na matičnoj ploči ili audio kartici, na koje si priključio kablić sa tv kartice( koliko sam shvatio, kod tebe je aux). Zatim čekiraj "use separate lines for different source inputs. Proveri da ti je za tuner, composite, s-video i radio čekiran isti onaj ulaz na matičnoj ploči (kod tebe aux) kao što je čekirano u Mixer line. Ako je to tako, na kraju samo odčekiraj "use separate lines for different source inputs".
Valjda će da proradi. Posle ovog podešavanja, trebalo bi da ton pojačavaš preko + i - na tastaturi ili desni klik + scroll na mišu.

Poslednja izmena:
Probaj da promenis driver za tog Leadteka ,ja nisam imao takvo iskustvo kao ti ,ali sam ima probleme prilikom snimanja materijala ...Novi driver i resen problem...

Koristim isti daljinski ali u kombinaciji sa Girder programom v3.38, potrebno je stvarno dosta vremena i volje da se sve namesti kako treba ali kada to jednom uradis daljnski ti sluzi za mnoge druge stvari ;)

Inace, trenutno koristim DScaler preko DirectShow-a, znaci preko Leadtek-ovih drajvera, slika je savrsena ali sa zvukom i dalje problemi, kada prvi put startujem DScaler moram da odem u filter properties pa u TV Tuner i onda se zvuk inicijalizuje sam od sebe, posle ove intervencije sve je OK ... nista, tragam i dalje za resenjem :wall:

Nazad
Vrh Dno