Šta je novo?

Leadtek 7300GT extreme voltmodding

Misko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
02.10.2000
Poena
769
slika sve kaze, variable trrimeri 20k, izmedju takaka i mase, read points-i takodje jedan kraj unimera tu drugi na masu, rez nije neki ali nije ni los. Cooler fabricki bangavi temp u load-u 70C+ :S: , a recimo da sam ga zatego do kraja jos malo i slomicu karticu :d, inace kartica ima mesta za PCI-E konekor za napajanje i na ploci ima mesta za propratnu elektroniku, napravicu joj ovih dana i ljudsko napajanje i zamenicu neke fetove jacim i stavicu jace kondise, danas jednostavno svuda fushare i ako oces dobru karticu moras sam da je napravis :d :smoke: :wave:

p.s. klokovi gpu: 760, mem: 860 to je daleko od max-a ali necu da preterujem sa bangavim fabrickim napajanjem i bangavim fabrickim ladjenjem.

p.p.s -delta podesavanja nisu dirana, jer nvidia bios modifier ne vidi BIOS Leadteka :(, zna li neko koji alternativni program moze umesto ovog?

Prilozi

• Leadtek mod.jpg
    Leadtek mod.jpg
    379.8 KB · Pregleda: 274
  • sraf.jpg
    sraf.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 220
  • mod.jpg
    mod.jpg
    161 KB · Pregleda: 576
  • Leadtek oc.jpg
    Leadtek oc.jpg
    108.8 KB · Pregleda: 288
Poslednja izmena:
Zar ne moze jos za memoriju.Kod mene bez problema ide na 880mhz mez voltmoda,a za gpu svaka cast.Kod mene gpu ide max na 665mhz.lep skor!

Poslednja izmena:
Zar nemoze jos za memoriju.Kod mene bez problema ide na 880mhz mez voltmoda,a za gpu svaka cast.Kod mene gpu ide max na 665mhz.lep skor!

Memorija moze mnogo kad je core ispod 700, medjutim kad i core cepas na 750+ onda napajanje pocinje da posustaje, i ram vise nemoze koliko moze kad je core nisko, medjutim kad budem napravio napajanje i malo prepravio graficku :d onda ce i mem i core moci sami za sebe kolko oces. :wave:

:)

Prilozi

• 16k.jpg
    16k.jpg
    99.4 KB · Pregleda: 206
Voooziii Miskoo :) Sto ne nabavis neko Zalman VF-700 ili tako nesto?

A posle kazu da ne vredi svoje pare i da je bolja bilo koja 7600GS sa DDR2 memorijom, nije nego. :eyebrows:
Na tim taktovima to mu dodje otprilike kao da je 7600GT koji radi na 510/1720 :)

Poslednja izmena:
napravicu joj ovih dana i ljudsko napajanje i zamenicu neke fetove jacim i stavicu jace kondise, danas jednostavno svuda fushare i ako oces dobru karticu moras sam da je napravis :d :smoke: :wave:

RoFL!! Nisi ti sve tacan :d... Mogao bi i gpu da zamenis!

@svi tnx cheers, treba da joj napravim napajanje i malo jaci voltmoding pa da je poteram na 860+/860+, trebalo bi da probijem magicnih 18k :smoke:

@svi tnx cheers, treba da joj napravim napajanje i malo jaci voltmoding pa da je poteram na 860+/860+, trebalo bi da probijem magicnih 18k :smoke:

Onda zovemo Nedju, da vidi kako 7300GT uspeva da napravi 18000. Bese on rekao da 7600GT nije sposoban za tako nesto (april 2006). Nije racunao na C2D... tj. nije niko :S:

Bilo je jace od mene, morao sam ovo da kazem :d :d :d

Poslednja izmena:
Lepo lepo ;)
Ssmo uvek stavi i details da se vidi na skrinu ;)

Onda zovemo Nedju, da vidi kako 7300GT uspeva da napravi 18000. Bese on rekao da 7600GT nije sposoban za tako nesto (april 2006). Nije racunao na C2D... tj. nije niko :S:

Bilo je jace od mene, morao sam ovo da kazem :d :d :d

Sutra idem da se vidim sa Nedeljkom :D, poturici mu link da vidi :D

@Misko kad stigne moj 7600GT dajem ti da se igrash ;)

Lepo lepo ;)
Ssmo uvek stavi i details da se vidi na skrinu ;)

Ok ne znam kako to ide tacno, ajd malo pomoc oko tvikovanja ja ucitam 3dmark 03 profil u nvidia driverima, stavim 3dmark 03 na real time priority, i clockujem. Sta jos treba? dajte neke fore za registry i koji driveri su najbrzi? Ovi preko me dobrano oprase a imaju slabije masine i slabije klokove grafickih :trust:

GoranM je napisao(la):
A posle kazu da ne vredi svoje pare i da je bolja bilo koja 7600GS sa DDR2 memorijom, nije nego.
da ''oni'' kazu :D,ali mi znamo da vredi....

Ok ne znam kako to ide tacno, ajd malo pomoc oko tvikovanja ja ucitam 3dmark 03 profil u nvidia driverima, stavim 3dmark 03 na real time priority, i clockujem. Sta jos treba? dajte neke fore za registry i koji driveri su najbrzi? Ovi preko me dobrano oprase a imaju slabije masine i slabije klokove grafickih :trust:
U driverima namesti high performance a ne quality,shto se tiche drivera tu i nema nekih pravila...poigraj se ;)

Mrzelo me da ti prevodim :D :D :D

these services to be shut down:

Automatic Updates
Alerter
COM+ Event System
Distributed Link Tracking Client
Distributed Transaction Coordinator
Fax Service
Logical Disk Manager
IPSEC Policy Agent
Print Spooler
Protected Storage
Messenger
Remote Registry Service
Server
Telephony
System Event Notification
RunAs Service
TCP/IP NetBIOS Helper Service
Upload Manager
Windows Installer
Windows Management Instrumentation
Computer Browser
Workstation
System Event Notification
Removable Storage
DHCP Client
DNS Client

One word of forewarning about the services- they can be a pain to disable sometimes, and the gains are generally minimal. They can bail you out though if you need a handful of points to break a certain barrier, etc. They take away internet access and other things necessary for 24/7 usage.

More Tweaks:
Under HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlset/Control/PriorityControl
Create a DWORD Value named "IRQxPriority" where x is the IRQ of your video card, and set the value to 1. People often use 8 for the system timer, but the video card's IRQ works the best for me.

Under HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlset/Session Manager/Memory Management:

Set DisablePagingExecutive to 1
This forces drivers and the kernel to be run in the physical memory and not paged to the hard drive.

Set LargeSystemCache to 1
This forces less paging to the hard drive, at the expense of free memory, which we don't care about anyways for benchmarking.

Set SecondLevelDataCache to the decimal value of how much L2 cache your processor has.
This is a controversial tweak. It's purpose is to optimize off-die cache as seen in ancient processors, but seems to provide some gains even for modern day ones. I don't question it and just do it.

a da stavi rezoluciju monitora na 1024x768@60Hz ;),valjda cu se setiti josh necheg....

a evo i shta se dogadja kad 3dmark poludi ''POLUDI'' tako da neka fora sa driverom postoji...ali to je vec varanje...

jel to vrijedi i za mark 05, jer vidim on je radio u 03, pa sad jel ima neke veze?

Ja bih samo jedno kratko pitanje za iskusnije: Zašto mi od sva tri 3d marka (03,05,06- finalne verzije) samo 2003 ispisuje na kraju skor, a ova ostala dva neće? Mislim prođu test do kraja naravno pa onda ispiše da je skor non available pa moram da pošaljem na net da pogledam ili tako nešto? Jel mi fali nešto od programa ili šta, nemam pojma...

A za Miška sve čestitke, on je odlepio načisto :) još samo malo pa će imati veći skor u 2003-ci nego ja sa 7900gs

aj na pm kako si i shta instalirao!
Zbog autorskih prava ;)

A za Miška sve čestitke, on je odlepio načisto :) još samo malo pa će imati veći skor u 2003-ci nego ja sa 7900gs

Haha ovoga se i ja bojim, ali nema veze sestra u sobi do moje ima isto leadtek 7300 pa joj mozda onda uvalim moju 7900gs za tu njenu :d

Nazad
Vrh Dno