Šta je novo?

leadtek 6800le NV41 otkljucavanje...

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Drugaru smo uzeli leadtekov gf6800le PCIE... rivatuner vidi cip kao nv41... probao sam standardno da ga otkljucam, tj najbolje sto moze je 12x5 (po arhitekturi procesora), default je 8x4, ali posle restarta, pise opet 8x4, pa pretpostavljam da se nije otkljucala. Elem pitanje je da li je iko igde otkljucao karticu sa nv41 cipom ili da batalim i da vidimo koliko moze iz kloka da se izvuce? decko je bio malo nestrpljiv, pa nije hteo nedelju dana ili vise da ceka za 6800nu, a lici mi da se zeznuo |[

Koliko mi je poznato PCI-e karte nemogu da se otkljucavaju.
Ako gresim nek me isprave.

ne gresis

jel bi mu pomoglo flashovanje?

recimo leadtek 6800nu ?

nisam ni mislio da je otkljucam na 16x6 jet znam da to sigurno ne moze...

Poslednja izmena:
mhz je napisao(la):
Koliko mi je poznato PCI-e karte nemogu da se otkljucavaju.
Ako gresim nek me isprave.
Jel' to vazi samo za 6800 seriju... ili govoris (govorite) uopsteno?

danijel00 je napisao(la):
jel bi mu pomoglo flashovanje?

recimo leadtek 6800nu ?

nisam ni mislio da je otkljucam na 16x6 jet znam da to sigurno ne moze...

Flashovanje može pomoći.Znači ubaciti modani bios sa izmijenjenom voltažom i mem.tajminzima.Samo je onda treba dobro ohladiti.

CAR je napisao(la):
Jel' to vazi samo za 6800 seriju... ili govoris (govorite) uopsteno?

Verovatno važi samo za ovu seriju, pošto se neke PCI-e kartice mogu otključati. Brzi ATi-ji bi trebalo da se mogu otključati, ne znam kako stoje stvari sa nvidia karticama, mada sam skoro čitao na netu da su ljudi uspešno iz riva tunera otključavali Asus-ove 6200 GE PCI-e sa 4 na 8 pajpa bez problema.

molim modove da zakljucaju thread, osim prva dva odgovora, ostali su van topica totalno... kakve veze ima otkljucavanje sa dizanjem voltazem ili otkljucavanje atija ili 6200 sa otkljucavanjem ovog nv41 cipa?!?

later:
nasao sam post sa istom tematikom na guru3d

i sto je najgore decko prolazi isto kao i ja ovde... dakle od Unwinder-a, pa nadalje (tu neki "gurui") ga svi ubedjuju kako nv41 cip ne moze da se otkljuca na 16x6 i slicne gluposti, a decko je prosto pitao za 12x5...
sad se javio jedan drugi lik koji tvrdi da je flashnuo bios i otkljucao karticu, sto je i po meni sasvim logicno... posto kartica nije moja, ne bih smeo da je flashujem (a ne smem ni masinu da otvaram u slucaju da je ipak flesujem 😡 ), ali se nadam da ce unwinder, ako mu se pruzi dovoljno dokaza da je moguce, napraviti novu verziju riva tunera koja to moze..

Poslednja izmena:
Mijenjanje voltaže i tajminga nema veze sa otključavanjem,ali ima veze sa overklokanjem,na šta sam ja i mislio.
Uostalom to si mogao i sam zaključiti.

nidza je napisao(la):
Verovatno važi samo za ovu seriju, pošto se neke PCI-e kartice mogu otključati. Brzi ATi-ji bi trebalo da se mogu otključati, ne znam kako stoje stvari sa nvidia karticama, mada sam skoro čitao na netu da su ljudi uspešno iz riva tunera otključavali Asus-ove 6200 GE PCI-e sa 4 na 8 pajpa bez problema.
Pa ja sam upravo na 6200 otkljucavao svih 8 cevki... na Leadtek-u PX6200-nesto (zaboravih vec oznaku, davno bese 🙂... znam samo da je 6200 u PCIe izdanju). Upravo zato sam i postavio ono pitanje.

Zar nv41 nema samo 8 cevki i nishta vishe.
Nije to nv40. Mozda greshim, mozda nv41 ima 12..pa oni zakljuchavalju ostalo za GS i ostalo. Totalno sam se pogubio shto se nv chipova tiche.

Evo sad videh izgleda da je 12,5vs chip

A kako se secam CAR je ipak naterao nv43 sa px6200 da radi sa 8 cevki. Znachi moze da se nada otkljuchavanju. Znachi trebao bi da proba sa Leadtek (ili neke druge) BIOS-om 6800 karte sa nv41 chipom kod koje je sve to otkljuchano. Samo pitanje je kako ce to da radi i da li ce.

NE, nv41 ne moze da se otkljuca, kao ni nv44a, nv43 A4,... itd....

milanbb je napisao(la):
NE, nv41 ne moze da se otkljuca, kao ni nv44a, nv43 A4,... itd....
nv41 (cip projektovan za 6800 vanila PCI-E) ima 12ps i 5vs, a na 6800LE je zakljucan 1 quad (4ps) i 1 vs, dakle trebalo bi da moze da se otkljuca. Vredi probati BIOS od Leadtek 6800 PCI-E baziranog na NV41.

Nisam bas u toku ali molim za objasnjenje. Zelim da uzmem neku od 6800le ili 6800 za agp i zanima me mogu li da se moduju i koje su to koje mogu?

HVALA unapred!!!

e pa sad ja bih rado probao da je moja kartica |[ komsija nece da se igra...

ako neko uspe da otkljuca, kontam da ce unwinder ubaciti u sledeci riva tuner...

inace namam ni gde bios da nadjem (trebao bi npr naci istu reviziju...)

CheXy je napisao(la):
Nisam bas u toku ali molim za objasnjenje. Zelim da uzmem neku od 6800le ili 6800 za agp i zanima me mogu li da se moduju i koje su to koje mogu?

HVALA unapred!!!
Sve zavisi od primerka.

Pozdrav!

CheXy je napisao(la):

HVALA unapred!!!

Objašnjenje je sledeće: Sve 6800 AGP kartice imaju pun NV40 cip koji ima fizičkih 16p i 6v, e sada uglavnom se svi otljučavaju kod 6800LE (još 8) i 6800 vanila (još 4) ali nisu uvek svi ispravni... Za NV41 koji ide u PCI-E kartice 6800 i 6800LE znam da čip sadrži fizičkih 12p/5v tako da na 6800 vanila nema šta da se otključava dok je kod 6800LE moguće otključati još 4p i 1v. Treba napomenuti da se NV41 pojavio dosta kasnije od NV40 tako da se PCI-E kartice dosta više klokuju od AGP varijanti, NV41 do oko 450MHz a NV40 do oko 400MHz, tako da se nedostatak u vidu manje pipelinea kod NV41 lako nadoknadjuje.....

posto ne mogu ni da otvaram masinu... koja memorija bi trebala da ide na tom 6800le i do kolko uopste da probam da je mucim (opet kazem ne smem puno da se igram, komsija je sav uplasen, pa kad bi se pojavili artefakti, odmah bi kontao da ce nesto da crkne)? za gpu sam proverio da ide na 450 bez problema |)

sasamil je napisao(la):
Objašnjenje je sledeće: Sve 6800 AGP kartice imaju pun NV40 cip koji ima fizičkih 16p i 6v, e sada uglavnom se svi otljučavaju kod 6800LE (još 8) i 6800 vanila (još 4) ali nisu uvek svi ispravni... Za NV41 koji ide u PCI-E kartice 6800 i 6800LE znam da čip sadrži fizičkih 12p/5v tako da na 6800 vanila nema šta da se otključava dok je kod 6800LE moguće otključati još 4p i 1v. Treba napomenuti da se NV41 pojavio dosta kasnije od NV40 tako da se PCI-E kartice dosta više klokuju od AGP varijanti, NV41 do oko 450MHz a NV40 do oko 400MHz, tako da se nedostatak u vidu manje pipelinea kod NV41 lako nadoknadjuje.....

Hvala, uzecu onda neki 6800le agp pa cu se igrati sa njim.

Na 6800LE ide ista memorija kao i na vanila modelu DDR1 najcesce hynix 2.8ns ili neka slicna

CheXy je napisao(la):
Hvala, uzecu onda neki 6800le agp pa cu se igrati sa njim.

Preporučujem ti Leadtek,jer ih najviše otključano.

GoranM je napisao(la):
nv41 (cip projektovan za 6800 vanila PCI-E) ima 12ps i 5vs, a na 6800LE je zakljucan 1 quad (4ps) i 1 vs, dakle trebalo bi da moze da se otkljuca. Vredi probati BIOS od Leadtek 6800 PCI-E baziranog na NV41.

Tacno, ali je nV pri isporuci tih cipova za LE karte, hardverski onesposobila 1 quad. Isti slucaj kao i sa nv43 A4, navodno je Asus koristio isti cip za 6800 i le model koji je moguce otkljucati jer je softlockovan... NAVODNO - dokaz nisam video.

milanbb je napisao(la):
Tacno, ali je nV pri isporuci tih cipova za LE karte, hardverski onesposobila 1 quad. Isti slucaj kao i sa nv43 A4, navodno je Asus koristio isti cip za 6800 i le model koji je moguce otkljucati jer je softlockovan... NAVODNO - dokaz nisam video.

Sad cu i ja malo van teme....

Kakve veze ima sad NV43 A4? Sta je to pa osakaceno na 6600 8x1.3vp?

Nista, ali jeste na 6200 kartama koje koriste isti cip. Leadtek-u 6200 sa nv43 A1,2,3 revizijama cipa je mogao da se otkljuca softlockovan quad i da se za manje para dobije 6600, nove A4 verzije su zakljucane hardverski i nemoguce ih je otkljucati (sto je i poenta digresije).

Nazad
Vrh Dno