Šta je novo?

Leadtek 5900XT VIVO???

miligor

Čuven
Učlanjen(a)
06.02.2004
Poena
620
Ako se neko seca ove serije grafickih, ako ga ne mrzi, neka mi pomogne u identifikaciji iste. Naime kupio sam ovu karticu preko oglasa i odmah po ubacivanju u komp. su poceli problemi... Ali, najinteresantnije je to, sto na sajtu prizvodjaca, ovakva kartica ne postoji, a i na netu nisam nasao bas ovakvu. U svemu lici na A350TDH128 (5900XT), ali ima i VIVO, sto na sajtu proizvodjaca ima samo ULTRA, koji ima i 256MB... Bojim se da je neko cackao bios, pa mi je bitno da odgonetnem tacan model kartice. Inace u oglasu je pisalo "5900XT(Ultra)".

Prilozi

• P1020219x.jpg
    P1020219x.jpg
    217 KB · Pregleda: 88
  • P1020221x.jpg
    P1020221x.jpg
    257.5 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Ta o kojoj govoris nema VIVO, a ova moja ima. Kad uporedis slike, vidi se razlika.

Kako si ustanovi da kartica ima VIVO i sa kojim slikama da uporedim razliku?

Evo slike te o kojoj ti govoris (sa tog linka koji si postavio), pa uporedi sa slikama moje kartice

Prilozi

• ta tvoja x.jpg
    ta tvoja x.jpg
    132.1 KB · Pregleda: 68
Ako se neko seca ove serije grafickih, ako ga ne mrzi, neka mi pomogne u identifikaciji iste. Naime kupio sam ovu karticu preko oglasa i odmah po ubacivanju u komp. su poceli problemi... Ali, najinteresantnije je to, sto na sajtu prizvodjaca, ovakva kartica ne postoji, a i na netu nisam nasao bas ovakvu. U svemu lici na A350TDH128 (5900XT), ali ima i VIVO, sto na sajtu proizvodjaca ima samo ULTRA, koji ima i 256MB... Bojim se da je neko cackao bios, pa mi je bitno da odgonetnem tacan model kartice. Inace u oglasu je pisalo "5900XT(Ultra)".

Vivo mora da ima chip koji radi taj Vi-IN-Vi-OUT, da nije neko rokno BIOS od Ultra? Koje su ti frekvence za mem+GPU?

IMA vivo chip, zato me i buni. No, nijedan nv driver koji sam probao je ne prepoznaje, pa ne mogu ni da snimim klokove GPU-a i memorije... Imam sliku na monitoru, ali samo osn. rezolucije, kao da driver nije instalisan.

Probaj GpuZ...

......i Riva Tuner

Ovo je sve zanimljivije. Nakon sto sam im poslao serijski broj kartice, iz Leadteka su mi odgovorili da moja kartica nije VIVO, kazu samo A350XT128. A evo sta kaze GPU-Z:

Prilozi

• 5900.jpg
    5900.jpg
    102.5 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Posalji mi sliku kartice, tamo gde su izlazi za VGA, DVI, itd... Odma' ti kazem da l' je ViVo ili ne...

Evo slike, ako nije dobra izvaficu karticu pa cu je slikati ponovo. Medjutim, sad je interesantnije ono sto prijavljuje GPU-Z: 5900 Ultra, a klokovi 390/700! A i memorija je 2.8ns...

Prilozi

• P1020223x.jpg
    P1020223x.jpg
    140.6 KB · Pregleda: 70
Neko je flesnuo drugi bios. Jeste ViVo... nadji bios na netu, pa flesni!

Nazad
Vrh Dno