Šta je novo?

Leadtek 2000xp - originalni softver VS D-scaler

jegulja

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
620
Probao sam Leadtek 2000xp sa originalnim softverom i D-scaler-om 4.21 i razlika je drasticna u ostrini slike (u korist D-scaler-a) ali prava razlika je npr. kod gledanja fudbala. Dok se na originalnom softveru slika muti dok recimo lopta leti sa kraja na kraj terena i to do nemogucnosti gledanja a na D-scaleru je to gotovo savrseno. Ima li neka caka u originalnom softveru (D-show npr.) ili ipak mora da se koristi D-scaler? Steta je ne koristiti prednosti originalnog softvera ali je slika tu stvarno ocajna naspram D-sclaera. Kakva su iskustva?

gde si nasao 4.21 poslednja verzija na zvanicnom sajtu je 4.18?

original je napisao(la):
gde si nasao 4.21 poslednja verzija na zvanicnom sajtu je 4.18?

O da greska, radi se o 4.1.11 od 30.08.2004. Nemam pojma zasto mi se po glavi vrti 4.21

Jeguljo, potpuno si u pravu - gledanje sporta sa originalnim softwareom je lose, kao da gledas neki stari snimak utakmice, dok je sa DSaclerom odlicno. Mozda da to ima veze sa interlace-om, tj deinterlace algoritmom koji koristi DScaler, a i WinFast ima neki algoritam ali je izgleda los. Mozda ce to ispraviti u nekoj sledecoj verziji software-a. Nista, sport gledamo sa DScalerom, a sve ostalo sa WInfast-om.... ;) Inace, izasla je nova, doduse, neka alpha verzija DScalera 5.0.0.4, ali jos nemam hrabrosti da je probam..

NE koristite alphe nikako...

Sto se winfast softvera tice, proverite da li ima mogucnost podesavanja rezolucije/algoritma za deinterlace ili upotrebe ext filtera... recimo ako softver radi preko directshow, onda verovatno moze ffdshow da se iskoristi za deinterlace (ukljucite u codec da filtrira raw video npr...)

danijel00 je napisao(la):
NE koristite alphe nikako...

Sto se winfast softvera tice, proverite da li ima mogucnost podesavanja rezolucije/algoritma za deinterlace ili upotrebe ext filtera... recimo ako softver radi preko directshow, onda verovatno moze ffdshow da se iskoristi za deinterlace (ukljucite u codec da filtrira raw video npr...)
Uf, plasim se da je bas problem u dshow-u odnosno D-Scaler 4.xx pristupa direktno a originalni preko dshow-a. Na drugom racunaru imam PCTV i kad koristim D-scaler direktno mnogo je bolja slika nego kad joj D-scaler pristupa preko dshow-a. Jedino da se nadamo da ce vremenom i softver i dshow postati mnogo bolji ovako izgleda da preostaje koriscenje D-scalera 4.xx posto mi se cini da je verzija 5.xx orijentisana samo na dshow.

Jel uspeo neko da potera pvr2000 na dscaleru? Skinuo sam i atv2000 i mytv i jos neke programe, i ni sa jednim nisam uspeo da nadjem ni jedan kanal, a originalan softver nemam...

Nazad
Vrh Dno