Šta je novo?

Leadtek 2000XP Expert i povezivanje audio signala

Chokky

Čuven
Učlanjen(a)
28.11.2003
Poena
619
Imam TV karticu Leadtek 2000XP Expert i veoma sam zadovoljan sa njom. Resio sam da malo osavremenim komp pa sam uzeo novu maticnu plocu (i jos po nesto ali nije bitno za moje pitanje). E, sad se javlja problem kako da povezem line-out iz kartice (LINE-OUT na kartici je onaj mali crni 4-pinski konektor)! Na novoj ploci nema CD_IN 4-pinski konketor koji sam imao na staroj ploci i koristio sam onaj mali audio kablic. Kako sada da je povezem da imam i zvuk?

Na kartici imaš na poledjini onaj audio video konektor u koji ide odgovarajući kabel (kao ovaj na slici), koji si dobio uz karticu (na jednoj je strani crni konektor 1 miniDIN 9 pinski konektor), na drugoj su 4 konektora i jedan od njih je AV konektor (kod mene je plave boje). Ubodeš miniDIN 9 pinski konektor u TV karticu, AV u slobodan ulaz na zvučnoj kartici. Tada će ti ako imaš Realtek HD audio manager izbaciti dijalog prozor u kome biraš "Line In". Poslednji korak ti je da u softveru za TV karticu (pretpostavljam PVR 2) da izabereš audio izvor, tj. biraš ulaz u koji si "ubo" AV konektor.

Prilozi

• AV_CABLE_AV_CABLE.jpg_140x140.jpg
    AV_CABLE_AV_CABLE.jpg_140x140.jpg
    5.4 KB · Pregleda: 20
Vidjao sam takve kablove, ali moja TV kartica je iz 2006 i nema taj dodatni 3.5mm stereo kablic (u to vreme se podrazumevalo da na ploci postoji audio ulaz a danas ga izgleda ima retko koja ploca!). Dakle, meni idu samo 4 konektora iz tog miniDIN 9-pinca a iz tog sto ti pominjes idu 5 konektora. Jel mi ima pomoci?

Moj drugar je imao sličan problem kao i ti, i on mi kaže da su oni lemili cd audio kablić na bananu (audio konektor).

Nazad
Vrh Dno