Šta je novo?

LE diode, gde kupiti?

Nikola.L

Slavan
Učlanjen(a)
24.02.2008
Poena
301
LmVbk7j+AAjGsPOjaEAKRU6RQsfX6T+v0300.jpg

diodercc.jpg

Dakle ovako nesto mi treba, druga slika bolje opisuje sta bih zeleo, prva mi je malo prebudzena. E sad, apsolutno nemam pojma ni gde imaju da se kupe u NS-u led diode? Naravno svaka pomoc je dobrodosla, u vidu saveta sta kako povezati i slicno (iako pretpostavljam da nije komplikovano nista), posto sam apsolutni pocetnik sto se tice ovoga.

Hvala.

Sprint u Brace Ribnikar,ITC electronic na trgu preko puta spensa,to je za obicne led,mozda imaju neke malo jace tzv HIGH BRIGHT.
Pocni sa tim slabijim-jeftinim,jer ce jako da boli ako spalis neku koju planiras-kako vidim
za neku rasvetu....
poz.

Meni isto pade radio klub, ali Nikola je trazio za Novoi Sad.

Sprint u Brace Ribnikar. Tu prodavnicu mi drugarica drzi (nije reklama :D ), a kupio sam tonu stvari. Mislim da imaju plave ledovke od 8000 kandela (ako ti uopste trebaju plave) za nekih 10-15 din....ne znam tacno.

Ima ITC i u Beogradu, ne znam sto se smarate sa radio klubom, kad oni imaju bas slabu ponudu i visoke cene :)

Mada LE diode nije tesko naci ;)

Poslednja izmena:
diodercc.jpg

Znam koga bi ovo interesovalo... Samo, kako napraviti ovo?

to su dve neonke stavljene na pozadinu monitora

Inace ukoliko spavate pored upaljenog kompjutera ovo strasno nervira. Ja sam imao kuler master fan 12 led i morao sam da ga cupam jel mi je pola sobe svetlelo kad radi!!

Meni npr ide na zivce svetlo display-a kod dm800(koje se ne moze smanjiti)pa svako vece dobije baby-guz crem-casu ispred :)

uzmes diode, nadjes il ianpravis neku semu ( zavisi kolko dioda hoces ) i adekvatno napajanje..samo ono nisu diode, nego kao sto neko rece neonke...

Pa imaces prekidac na neonkama, tako da ih mozes paliti/gasiti po zelji... Inace mene cak iritira i mala zelena led diodica na ZTE modemu.. heh

pa te diode i mene iritiraju...ovo je nes drugo :)

eee kada sam ja jos drzao neonke iza monitora,mozda sam i prvi bio na forumu :D(ima 3 mozda 4 god) :p
evo kako sam ja to resio:
ovo su naravno stare slike

mada moram priznati da su mi samo jedan kratan period neonke svetlele non stop,kada sedis u mraku to je smrt za oci,kasnije sam ih stavio da budu osetljive na zvuk,i to je mnogo bolji efekat

Poslednja izmena:
O.K. Da kupim neke CoolerMaster neonke? Koje bi mogle stati iza monitora?

Takođe, ideja je da imaju prekidač... Da bih ih mogao isključivati lako...

O.K. Da kupim neke CoolerMaster neonke? Koje bi mogle stati iza monitora?

Takođe, ideja je da imaju prekidač... Da bih ih mogao isključivati lako...
pa ako kupis CM neonke one na bracketu imaju prekidac sa 3 "polozaja"
1)ON
2)S/C(sound control)
3)OFF
i naravno imaju mali reostat za regulisanje osetljivosti na zvuk

Uh, sad kad se ja umesam ovde :)
Ovako... Spremam polako opremu za kampovanje na Dunavu na prolece, pa bih da se resim fenjera, kineskih lampi, automobilskih sijalica i ostalih cuda za osvetljavanje. Zamislio sam da pokoristim neke LE Diode, na 12 ili 3V, kao sa ovog linka npr: http://ledwork.net/download/led_products/LED Module katalog.pdf , i povezem ih na neki akumulatorcic. Naravno, to treba da bude vise diskretno svetlo, tek da se ne slomatam po mraku a i da vidim sta bacam u kljun :).
Znam da pitanje uopste nije za ovde, verovatno nije za nigde na ovom forumu, ali ko velim da pitam strucnjake da mi kazu sta i kako bih ja to trebao da ispovezujem.
Unapred hvala za pomoc i izvinite sto vam sakatim temu. Necu vise.

Baj d vej, da malo smaram, naslov je pogresan, LE diode ili samo LED (D je od diode), inace zvuci kao kompakt CD disk :)

Baj d vej, da malo smaram, naslov je pogresan, LE diode ili samo LED (D je od diode), inace zvuci kao kompakt CD disk :)

Totalno nisi u pravu. Covek je ispravno napisao. Da je napisao LED diode bio bi slucaj kao sa kopmakt CD (jerbo C predstavlja Compact).

eee kada sam ja jos drzao neonke iza monitora,mozda sam i prvi bio na forumu :D(ima 3 mozda 4 god) :p
evo kako sam ja to resio:
ovo su naravno stare slike

mada moram priznati da su mi samo jedan kratan period neonke svetlele non stop,kada sedis u mraku to je smrt za oci,kasnije sam ih stavio da budu osetljive na zvuk,i to je mnogo bolji efekat

Kako ovako nesto povezati na napajanje a da nije kuciste? Koliko ja znam, ovo trazi molex a ja nemam nameru da drzim masinu otvorenu zbog ovoga.

Kako ovako nesto povezati na napajanje a da nije kuciste? Koliko ja znam, ovo trazi molex a ja nemam nameru da drzim masinu otvorenu zbog ovoga.
Ma meni kucjiste nije bilo otvoreno zbog toga,vecj zato sto nisam uspeo da se nakanim da zavrsim modovanje stranice,inace,najlaksi nacin ti je da produzis kablicje koji idu od one kutijice(koja je u mom slucaju bila zalepljena za monitoru)do bracketa,a da na kucjstu skines jedan poklopac za bracket kroz koji cjes provucju te kablove,tako da necjes morati da imas otvorenu stranicu od kucjista.
Imas i komplikovaniji nacin da povezujes na transformator ali to je vecj smaranje.

produzi kablove od neonki, a imas na kucistu one rupe za vodeno... oblozis lepo kablove u neki sleeve i onda uvuces tuda, dalje ces se vec snaci :)

produzi kablove od neonki, a imas na kucistu one rupe za vodeno... oblozis lepo kablove u neki sleeve i onda uvuces tuda, dalje ces se vec snaci :)
A vecj hocjes da to bude bolesno pedantno onda neka taj sleeve kabl fiskira za kabl od monitora,tako se necje videti a necje ni smetati posto cje stalno "pratiti" monitor:p

a jel moguce nekako neonke nakaciti na neki power supply da budu nezavisne od racunara?

pa moze uzmes neko china napajanje od 500din spojis na 24pin zelenu i crnu kako bi imao power non stop i spojis neonke na molex

cool,hvala

Vrh Dno