Šta je novo?

LCD vs. CRT vs. TV

Učlanjen(a)
31.03.2006
Poena
301
Da li neko zna koliko svetla emituje standardni TV, recimo neki Sony Wega 51cm dijagonale? Imam problem da nadjem u specifikacijama koliko u kandelima emituje (od prilike) katodna cev nekog standardnog televizora... zapravo, u pitanju je kolor korekcija za TV. Da budem precizniji, prilikom korigovanja boja vrednost absolutno bele boje je 1.1.1 (RGB), i to ume da napravi problem posto na dosta televizora, da ne kazem na svim, bela ume da vristi... tako da vrednost moze da se spusti cak i na 0.85 po kanalu i da bela i dalje bude bela... samo bez pomenutog "vristanja". E sad, katodna cev standardnog TV-a ima daleko manje boja od novijih LCD televizora, a naravno, jos manje od kompjuterkih monitora. Dakle, pokusavam da nadjem specifikacije makar nekih CRT televizora, nebi li nekako stekao bolji uvid u problematiku odstupanja vrednosti od onih koje vidim na svom monitoru... i da, znam da postoje monitori koji sluze kao reper za te stvari, znam i da kostaju mnogo ali me nervira sto ne mogu da nadjem specifikacije koje me interesuju. :wall:

Pozdrav

Vrh Dno