Šta je novo?

LCD TV za 50.000

CiraEcchi

Slavan
Učlanjen(a)
14.07.2007
Poena
319
hteo bih da kupim lcd tv a imam 50.000din pa me interesuje koji model i gde da uzmem(u NS)
sviđa mi se SAMSUNG LE-32S81 ali ne znam gde i da li uopšte ima za 50k

pix4652b71d4ab73.jpg

Poslednja izmena:
Video sam reklamu da Neptun daje popust ako je nekome rodjendan pa ono.... nadji nekog sa rodjusom pa se radujte zajedno. TI dobijes tv malo jeftinije a rodjendanko dobije pivo :)
Ako je tebi rodjendan onda nista casti sve redom.

sviđa mi se SAMSUNG LE-32S81 ali ne znam gde i da li uopšte ima za 50k
Bio u Tempu baš taj model pre par dana za 48890din... A model S62 beše negde 45kdin na istom mestu, dok Crypton 32" u Idei košta 43.5k din...

Vidim da su cene LCD-ova sada vrlo prihvatljive. S obzirom da već 2 meseca tragam za novim TV-om, zanima me da li neki od ovih modela sa Tempo akcije nešto vrede (za te pare:)):

Samsung LE32S81 - 46000 din
LG 32LC41 - 49000 don
Philips 32PFLS 322 - 50000 din

Meni nekako za oko najviše zapao LG, što zbog garancije 2 godine, što zbog marke koju cenim više od Samsunga. Jedino me muči ovaj Filips. Imao sam jedan Filips CRT i bio sam prezadovoljan njime, ali ne znam kakvi su im sad LCD-ovi. Razlika u ceni je minorna, pa se razmišljam i za njega. Savet?

Ochi ne lazhu...josh ako su svi na istom mestu....posveti biranju tv-a 1h i iznjakaj i tako cjesh ti gledati taj tv, a ne masa sa bencha ;)

Ja sam danas uzeo Samsung 32S81 za 46000. Zanima me da li postoji neki nacin da poboljsam sliku nekih kanala. Recimo RTS1, b92 i jos neki su mi ocajni. Da li ima spasa ili bolje da se pomirim s tim dok ne dodje HD signal kod nas?

A šta ima od LCD TV-a a da je standardan odnos a ne 16:9 dijagonale ~55cm??

Sta ce ti LCD te dijagonale i jos da je 4:3?? Ako mislis za kablovsku zaboravi signal je bolji na CRT. Koliko znam ima nekih takvih modela ali rezolucije 640x480 sto je opet bzv. Onda ti je resenje neki monitor ali to nije za tv.

pa za čega može da mi služi 16:9 u analognoj eri??

Pa LCD jeste za digitalnu tv, bolje HD nego SD. Znaci filmovi sa kompa i DVD, srecniji moci ce da gledaju i Blu-Ray. 16:9 film normalno da lepse izgleda na 16:9 tv. Ako je kablovska razlog kupovine tv, ovakva kakvu mi imamo poput SBB - najbolji izbor jeste CRT. Uvek postoji digitalna satelitska.

Poslednja izmena:
Pa ko ne živi. Ja bih rado voleo da imam digitalnu kablovsku na kojoj su sve HD kanali u 16:9 rezoluciji, ali šta je tu je, imam analognu kablovsku sa svim kanalima 4:3, takođe i TotalTV ide većinom u 4:3 (ukoliko se nevaram), a na DigiTV ima svega par 16:9 kanala (ako ih ima uopšte).
Od nedavno sam se navukao na 1080p standard tako da mi je većina filmova koje imam na kompu HD, ali zato imam 16:10 mon, a za TV sam mislio da kupim nešto ~500€ (netrebaju mi neke grdosije od 70+cm pošto je soba 4x4)

LG 32LC41 - 49000
preporuka

Da li zna neko do kada vazi ta akcija u Tempu? Uzeo bih Samsunga 32 s81, ali mogu da dodjem do Beograda tek u petak. U koji Tempo je najbolje da odem? Pozdrav

dok traju zalihe ;)

Hvala na odgovorima:wave: Ako moze jos jedno pitanje u vezi kablova. Naime, kupio sam pre par dana graficku karticu 8600gt koja navodno ima HDMI izlaz sa kojim nameravam da spojim TV. Nisam dobio nikakav adapter DVI-HDMI. Da li da trazim taj adapter, pa da kupim kabl HDMI-HDMI ili da trazim kabl DVI- HDMI. Nisam iz Beograda pa pitam sta je lakse naci, i koja je bolja opcija. Pozdrav

pa cekaj jel ta karta ima HDMI izlaz ili nema? tj ovako nesto
tt86gthdmi08ssc5.jpg

ako ima onda HDMI-HDMI kabal a za zvuk se snadji :D
ako ne onda ti je jasno DVI-HDMI u varijanti koja ti odgovara

Poslednja izmena:
Tvoja kartica podrzava do dva monitora tako da mozes imati jedan D-Sub monitor i DVI HDTV ali neces moci recimo da iskoristis i S-Video izlaz za nesto trece.

Danas sam se ponovio sa Samsungom 32 s81bx i mogu vam reci da sam skroz zadovoljan i sa slikom i izgledom. Malo sam se bojao slike sa kablovske tv ali je ispalo sasvim ok. Sa kompa ide HDMI kabl i slika je neverovatna. Preporuka za kupovinu. Inace cena je bila 45990 din. Pozdrav

Vrh Dno