Šta je novo?

LCD TV rezolucije 640x480 pitanje je sad ?

Bartman

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2005
Poena
320
Ljudi intresuje me sta mislite o LCD TV-ima sa rezolucijom 640x480 pixela dijagonale 20-22'' ? Gledao sam u Eltimu neki Beko za 20k dinara, i u Metrou Samsung za 22k dinara i Panasonic za 26k dinara. Licno mislim da je Pana najbolji, ali cena mi je jaka pa bi uzeo verovatno Samsunga.
Inace ja bi ga koristio za gledanje TV-a i DivX filmova preko DVD plejera, i ne treba mi bilo sta vezano za HDTV, samo Scart i TV antena. Takodje neophodno mi je da moze da se montira na zid !
Pitam vas prvenstveno jer je ortak uzeo neki LCD Samsung od 28'' za 35k dinara sa HD rezolucijom i TV slika mu je plac majke bozije, valjda zbog analogne TV i manje rezolucije, kao i ocajnog signala kablovske TV.
Dakle jer bi slika na slabijoj rezoluciji LCD-a bila tecna kao na CRT-u, i da li vredi uopste razmatrati LCD koji nije HDTV.
Inace sta mislite jel ima neke sanse da cene ovih 640x480 LCD-a padnu na recimo 10-15k u narednih pola godine ?
Ako imate neke predloge ili znate gde moze da se nadje jeftinije ...

Bilo ko, bilo kakav predlog !

U toj rezoluciji nijedan LCD ne moze da pridje CRT i za tv i divx najbolje je uzeti neki Samsung CRT 29".

Ja imam SD LCD koji sam dobio na poklon, za kablovsku jer skroz pristojna varijanta, opet varira od kanala, divx i dvd izgledaju lepo, kao na CRT.

Da, ali sta bi mu bilo bolje za nekih 20k din, da uzme LCD 640x480 od 20-22" ili CRT iste rezolucije (mada je meni i 800x600 citljivo) od 29" ?

Sada je samo pitanje da li ima mesta za crt

Takodje neophodno mi je da moze da se montira na zid !

, mozda covek hoce da kaci na zid pa da bude tanji ekran...ali SD LCD, ako se koristi samo za kablovsku se ne isplati...

Poslednja izmena:
Nemam mesta za CRT, inace bi ga uzeo bez razmisljanja, jer je za analognu TV sigurno je bolji CRT od LCD-a, a usto je i osetno jeftiniji.
Inace soba mi je 2x3m i sigurno ne bi uzimao dijagonalu vecu od 22''.
Sto se tice montiranja na zid ili orman ta opcija je obavezna !!!

@Kiwy
Jel slika na SD LCD na kablovskoj kao sa TV karticom na kompu, tj. ako je dobar signal slika je odlicna, cim je malo slabiji signal - menjaj kanal. Kakav ti je kontrast, jel deluje slika bas isprano kod crne boje ili je podnosljivo ?
Inace verovatno bi bilo 60% DVD 40% kablovska. Jel se isplati u tom slucaju ?

Meni je skroz okej, kod mene je signal dobar jer sam prvi do optickog cvora kod SBB-a, crna boja je odlicna mada kazu da je tu Sharp Aquos serija veoma dobra u odnosu na ostale..jos ako se zaista ostvari da SBB uvede digitalni signal bice super.

Sto se tice digitalne na SBB-u, sacekaces malo do 2020 i neke.
OK, hvala na misljenju imacu u vidu kada budem uzimao i taj Sharp.

Digitalna TV na SBB kablu je vec startovala u novembru...

Ne mislim na strane, već na domace kanale !

Nazad
Vrh Dno