Šta je novo?

LCD TV processing latency

keen.

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
304
Naime radi se o jako maloj latenciji izlaznog signala usled obrade sirove slike. U prevodu, TV dobije digitalni signal a mi mu kažemo da želimo da slika bude malo blurovana ili da ima dinamički kontrast ili štagod, da bi se to dogodilo TV mora da obradi sliq i za tu operaciju mu je potrebno neko vreme, jako malo ali osetno.
Sve bi prošlo neprimetno da se TV koristi samo za gledanje filmova i TV programa (ko u ovoj zemlji uzima Full HD TV da bi gledao domaći 4:3 analogni mono vonabi TV program %$#!) tako da ako bi se upalila neka nedajbože FPS igra, ta latencija dolazi do izražaja pri svakom pokretu miša.

Na samsung LCD TV varijantama postoje entertainment modovi slike koji podrazumevaju sports, cinema i game mode. Kada se aktivira Game mode, svi problemi sa latencijom nestaju (to čak piše i u menjuelu aka emanuelu) ali i sve opcije za tvikovanje slike se zamrznu (a u menjuelu ne piše koje opcije utiču na latenciju slike da bi smo imali to u vidu pri tvikovanju našeg custom preseta slike jer njihov zamrznuti Game preset izgleda dupe).

Okej, neću plakati oko gejminga ali bih mogao da pustim koju suzu kad pomislim da radim postprodukciju zvuka sa ADRom na TV-u kome slika kasni i ne smem da verjem u sinhronitet koji sam naprawio i ne mogu da verujem da ne mogu da iskopam ništa detaljnije o ovome na netu -.-

Izvinjavam se na eseju i izvinjavam se ako postoji slična tema.
Da li neko ima više informacija o ovome ? Bilo kakav link bi mi dobro došao.

Hvala.
v.

Potrazi pojam "Monitor input lag". U zadnje vreme se dosta diskutuje o tome.

Nazad
Vrh Dno