Šta je novo?

LCD TV? Pomagajte :(

eX1|e

Slavan
Učlanjen(a)
21.01.2006
Poena
309
Pozdrav svim dobrim ljudima koji su voljni da mi pomognu pri ovom uzhasnom poslu odabira nekog LCD TV-a... :)

Vec dobre dve nedelje gledam i trazim neki dobar 32'' ili mozda cak 37'' LCD TV, i naleteo sam na toliko razlichitih varijanti, da me boli glava vise. Citao sam gomilu rivjuova, jedan kaze ovako, drugi onako, Pera kaze ovo, Djoka kaze ono, baba preporuchuje nesto trece i tako dalje. Uglavnom, bash sam na mukama.

Video sam gomilu modela po radnjama, meni sve to izgleda super ali opet gledam na netu i svi su drugachiji na neki nachin.

E sad ono najvaznije:

Okvirna cena je max do 500 - 550 evra, EVENTUALNO ako je neki toliko fensi shmensi do 580 bi dao (bash sam takav neki model video, LG jedan koji cu navesti dole).

Razdaljina za gledanje je 2.5 - 3m

Igrao bi najvise xbox360 na njemu, + naravno TV, divixove, i HD filmove i serije koje bi skidao sa neta.

Razne priche sam cuo i chitao o FULL HD i HD READY tv-ovima, tako da ni to ne znam vise sta da uzimam. Tu isto morate da mi pomognete :(

Evo nekih favorita, one za koje sam do sada nashao da su dobri, i u dobrom cenovnom rangu:

Samsung LE-32R81 bx http://ser.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09027058 (taj treba traziti sa "S" panelom da pise iza)

-32" LCD/TFT ДИСПЛЕЈ
-HD READY 720P/1080I
-РЕЗОЛУЦИЈА 1366Х768 (WXGA)
-КОНТРАСТ 8000:1
-ОСВЕТЉЕНОСТ 550 CD/KV.M.
-3 HDMI УЛАЗ / PC УЛАЗ
-ВРЕМЕ ОДЗИВА 8MS
-DNIE ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПОБОЉШАЊЕ СЛИКЕ
-SRS TRUSURROUND XT ЗВУК
-PIP (PC/HDMI)

Za ovaj sam cuo dosta dobrih stvari, tacnije sve najbolje.

Onda, video sam onu "A" seriju, koja je dosta povoljna kao:

Samsung LE-32A431 t2 http://ser.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09039344

Ima malo veci kontrast od R81, i cak je i jeftiniji ovde kod mene u Pancevu.

32" (81 СМ.) LCD/TFT ДИСПЛЕЈ
-HD READY
-РЕЗОЛУЦИЈА 1366Х768
-КОНТРАСТ 8500:1
-WIDE COLOUR ENHANCER 2
-3 HDMI УЛАЗ / PC УЛАЗ
-DNIE PRO ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПОБОЉШАЊЕ СЛИКЕ
-SRS TRUSURROUND XT ЗВУК
-PIP (PC/HDMI)

pa onda:

Samsung le-32a431t2 http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09039344

32" (81 СМ.) LCD/TFT ДИСПЛЕЈ
-HD READY
-РЕЗОЛУЦИЈА 1366Х768
-КОНТРАСТ 8500:1
-WIDE COLOUR ENHANCER 2
-3 HDMI УЛАЗ / PC УЛАЗ
-DNIE PRO ТЕХНОЛОГИЈА ЗА ПОБОЉШАЊЕ СЛИКЕ
-SRS TRUSURROUND XT ЗВУК
-PIP (PC/HDMI)

i onda sam naleteo na jedinog LG-a koji mi se svidja za vrlo pristupacnu cenu:

LG 32LG5000

* Dijagonala ekrana: 32"/ 82cm
* Format slike: 16:9
* Rezolucija: 1366x768
* Osvetljenost: 500 cd/m²
* Dinamički kontrast: 50000:1
* Vreme odziva: 6.5ms
* Ugao gledanja: 176°/176°
* DVB-T
* Modovi slike: IntelligentSensor/ Vivid/ Standard/ Cinema/ Sport/ Game
* Zvučnici: 2 x 7W
* Dolby Digital Decoder
* SRS TruSurround XT
* Modovi zvuka: 5 (Standard/ Music/ Cinema/ Game/ Sport)
* 1080P Source Input: HDMI 60p/50p/30p/24p
* Teletekst: 1000 strana
* Priključak sa strane:
* HDMI ulaz: HDMI ver 1.3 + Deep color
* Priključci nazad:
* RF ulaz
* AV ulaz
* S-Video ulaz
* Komponentni ulaz + Audio
* HDMI/HDCP ulaz x2
* RGB ulaz (D-sub 15pin) - PC
* PC Audio ulaz
* RS-232C
* Izlaz za slušalice
* Potrošnja pri radu: 250W
* Potrošnja pri stand-by režimu: 1W
* Boja: crna
* Težina bez postolja: 12.4 Kg
* Težina sa postoljem: 14.1 kg
* Dimenzije bez postolja (ŠxVxD): 81.38 x 54.04 x 7.9 cm
* Dimenzije sa postoljem (ŠxVxD): 81.38 x 59.88 x 22.73 cm
* Garancija: 1 godina

Ovaj mi je onako najprivlachniji, ali me buni taj ogromni kontrast sto ima, kako tako veliko moze da bude ? I je l' on HD READY ili je full hd ? posto sam na zvanichnom sajtu video neke chudne naznake :)

Pitanja:

1.) Koja je fora sa panelima ? Da li mogu da pazarim taj "A" model, ili moram iskljuchivo "S" da jurim, kod Samsunga ?
2.) Koji od ovih vredi razmatrati za uzimanje? Ako ne ti, preporuchite neki drugi?
3.) Da li vredi mozda traziti neki 37'' i koji tacno?

I ona ostala pitanja gore sto sam postavio :D

Hvala unapred svima koji se potrude da mi pomognu pri ovoj uzhasnoj raboti :D

Ako se tebi dopadne slika uzimaj koji god hoces panel, ako planiras neki Samsung juri ovogodisnje modele. Sto se tice velicine za 2.5-3m uvideces da je 32" i 37" malo i vrlo brzo pozeleces veci. Sa malo manje od 2.5m gledam 42" plazmu i jos niko nije rekao ovo je preblizu.

Finansijski limit ti se uklapa ako zelis 42" Samsung plazmu A410. Inace naci ce se tu i neki malo stariji 37" LCD. Ovogodisnji modeli su oni na zvanicnom sajtu koje mozes naci.

Dobro, znaci paneli i nisu toliki problem ipak na kraju...

Ne znam za tu plazmu sto si naveo, da li mozda to gledati ? Kakvi su plazma televizori inace ?

I ima li neko iskustva sa onim LG-em sto sam naveo ?

Prijatelju citaj prethodne postove samo ce ti se kasti.:wall::wall:

gvlada
Kako te nemrzi da svaki dan ponavljas istu stvar , vidis da su ljudi lenji i bezobrazni , hoce i pored toga sto sve pise u postu nize da im sazvaces :wall:
Ok je kad se tema otvara pa jos 2-3 puta al po 1000ti .
SVAKA TI CAST :D

Ok, imas ogranicen budzet ali nisi rekao jednu od najvaznijih stvari, a koliko ces biti udaljen od tog TV i koji materijal ces gledati na njemu.
Ako je samo kablovska + ponekad neki DVD, onda uzmi 40" plazmu.
Ako je neki HD program (sat, HD ripovi, sta vec), onda vidi da i uzmes FullHD, ali zbog budzeta ti u obzir dolazi samo 32" ekran - pa se onda vracamo na prvo pitanje koja ti je udaljenost od TV.

gvlada
Kako te nemrzi da svaki dan ponavljas istu stvar , vidis da su ljudi lenji i bezobrazni , hoce i pored toga sto sve pise u postu nize da im sazvaces :wall:

Poceo sam da koristim opciju ctrl+c pa ctrl+v :)

Ako se tebi dopadne slika uzimaj koji god hoces panel, ako planiras neki Samsung juri ovogodisnje modele. Sto se tice velicine za 2.5-3m uvideces da je 32" i 37" malo i vrlo brzo pozeleces veci. Sa malo manje od 2.5m gledam 42" plazmu i jos niko nije rekao ovo je preblizu.

Slazem se sa tobom gledam 42 LG 5000 sa 2,8m i sasvim je ok Prvih nekoliko sati je bilo ovo je ogromno ali sada se ne kajem uopste a gledam ga vec 5 dana.

gvlada

Prijatelju, ruzno je da mi kazes da sam lenj i bezobrazan kad me ni ne znash. Topice sam sve procitao (sto je postavljeno u poslednjih par nedelja), ali nijedan nije odgovorio na moja pitanja i nedoumice, uglavnom su sve zapocete neke teme al nijedan nije dovrshen, tako da konkretnih odgovora nema. gvlada je stvarno korektan sto pomaze svima i odgovara na bukvalno svaki topic, ali to ne znaci da ja ne citam ostale topice i odgovore.

Ok, imas ogranicen budzet ali nisi rekao jednu od najvaznijih stvari, a koliko ces biti udaljen od tog TV i koji materijal ces gledati na njemu.
Ako je neki HD program (sat, HD ripovi, sta vec), onda vidi da i uzmes FullHD, ali zbog budzeta ti u obzir dolazi samo 32" ekran - pa se onda vracamo na prvo pitanje koja ti je udaljenost od TV.

Napisao sam gore, verovatno ti promaklo, udaljenost je zaci 2.5m - 3m, tako nekako. Sto se tice toga za sta ce biti korishtjen, mogu da kazem da ce biti sve :D I igre (znaci konzole) i dvd, i hd stvari.

btw sta bi sa tobom,da li si pazario dm800?

Mozda je i tako , ali treba svatiti kao sto rece Vuk, da niko nemoze da preuzme rizik da za tebe odluci . Na kraju krajeva svako drugacije dozivljava sliku, a te ocene panela nisam sigurno ja dao vec mnogo strucniji od mene.
Nemoj shvatiti nista licno samo sam skrenuo paznju a vidim da je i moderator , ako krenemo svako pojedinacno da otvara teme o svkom modelu koji se pojavi na trzistu pr.Samsung 37r86 da ga ima u Tempu za 44990(?) i onda se raspricamo a neznamo da je to isto sto i 37R81 sa A panelom, da je OK model i da je R serija proslogodisnja ,da ima pixel maping ,...bla,bla

Ponude LCD i Plazmi su velike modela koliko zelis,razlicita trzista,razlicite oznake itd.

Ako se pre pola godine objasnilo da je S -samsung i da je superioran u odnosu na A a pogotovu C panel , glupo je uopste pricati i komentarisati tipa pa da i C nije los kad nema S da se kupi.
Nadam se da si shvatio sta sam zeleo da kazem.

gvladi svaka cast.
Ali bih ga zamolio kad vec ima vremena i volje , neka napise jedan opsti tekst
( mada ga je pisao sto puta :) ) kao osnovu za sve korisnike koji ce moderator specijalno oznaciti da svi procitaju i da mozemo nastaviti sa kvalitetnom diskusijom. To je kao predlog!

U svakom slucaju Sretno i bez ljutnje.
pozz

Poslednja izmena:
i mene interesuje sve isto kao eX1|e-a.. do 550 plafon 580e, 32", gledanje divx-a, i ostalih formata sa racunara i antenska televizija (za sad, u buducnoti mozda i kablovska). razdaljina sa koje cu gledati je 3m.
procitao sam nekoliko tema i dalje ne znam sta da kupim, ili bar na sta da obratim paznju.

Vrh Dno