Šta je novo?

LCD TV i TTV

dzidza_bidza

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
375
Ima li neko LCD i TotalTV? Interesuje me kvalitet slike? Da li je isto kao i kablovska ili je mozda nesto bolja?

Bolje je, svakako. Posebno na kanalima koji imaju probleme poput Enter, Palma plus...

slika je na bilo kom TV-u bolja preko totala nego preko kablovske, ipak je to digitalna sat tv

još uvek su svi 4:3

Na momente se "zezne" cinemania pa puste u 16:9. ali nisam skoro primetio da su se zeznuli :).
A sada jedno pitanje da li je sa total tv-om lepsa slika na nekom solidnom crt 29'' televizoru koji radi na 100hz ili na nekom prosecnom lcd-u? Ima li neko iskustva i sa jednim i sa drugim?

definitivno je lepše na LCD-u

Total TV na LCD-u.

Prilozi

• LCDTV1.jpg
    LCDTV1.jpg
    484.3 KB · Pregleda: 182
meni ovo lici na panasonic plazmu? ili gresim?

Panasonic 32" TX-32LE7PA LCD,izgleda veci nego sto jeste ,to je jedan od razloga sto sam njega odabrao.Pored njega Samsung izgleda daleko manji.Povezan je i sa kompjuterom preko HDMI-ja i zvuk ide iz kompa.Juce sam kupio i DVD recorder (ne vidi se na slici).Imam i obican
DVD player tu je i Total TV i sad imam problem jer se daljinski mesaju (kad stisnem od DVD recordera promeni se nesto na resiveru od totala,tako da moram da krijem jednom debljom dascicom senzor na DVD recorderu i kad trebam nesto da snimam rucno ptitisnem dugme rec.

Pogledaj mozda imas u meniu da menjas frekvencije rada ili nabavi univerzalni neki.

Panasonic 32" TX-32LE7PA LCD,izgleda veci nego sto jeste ,to je jedan od razloga sto sam njega odabrao.Pored njega Samsung izgleda daleko manji.Povezan je i sa kompjuterom preko HDMI-ja i zvuk ide iz kompa.Juce sam kupio i DVD recorder (ne vidi se na slici).Imam i obican
DVD player tu je i Total TV i sad imam problem jer se daljinski mesaju (kad stisnem od DVD recordera promeni se nesto na resiveru od totala,tako da moram da krijem jednom debljom dascicom senzor na DVD recorderu i kad trebam nesto da snimam rucno ptitisnem dugme rec.

sličan problem sa daljincom je imao moj kolega ali je imao samo dva uređaja tv i total tv risiver a problem sam mu rešio tako što sam risiver ugasio na 2-3min na on-off switch iza. Upalio ponovo nije bilo problema,pokušaj pa javi šta se dešava :wave:

Nece opet se mesaju,ali dascica radi bez greske :d:d:d

Ima li neko LCD i TotalTV? Interesuje me kvalitet slike? Da li je isto kao i kablovska ili je mozda nesto bolja?

Jedina razlika jeste u tome što kablovska televizija (bilo da je Ikom ili SBB) ima kablove koji nisu ispod zemlje, već od bandere do bandere sprovedeni. E, sad, lokalne TV stanice, emituju signal koji hvata kabal i samim tim ta određena frekvencija (par kanala) biva lošija. Na svim ostalim kanalima slika je ista kao i na TotalTVu!

A slika srpskog KDSa na LCDu je katastrofalno loša, i biće takva dok ne krene IPTV ili DigitalTV, (pa se uporede te dve slike analogVSdigital) ali svako svog konja hvali, te nigde nećeš naleteti na osobu koja će reći "Da, ja sam kupio veći TV od komšije, i to LCD koji sam platio 50000+ dinara, ali priznajem da je slika lošija nego kod komšije na CRTu."

Vrh Dno