Šta je novo?

Lcd Tv Box

sumanut

Čuven
Učlanjen(a)
02.11.2003
Poena
650
Videh ovaj KWorld-ov tv box:

http://www.kworld.com.tw/en/product/analog/006/lcd_tv_box.htm

ali ne nadjoh nigde review na netu, pa da priupitam vas ako neko ima, kako to sve radi, da li moze ikako da se snima program na hdd i u poredjenju sa nekim dobrim internim karticama kakva je slika?

Ili ste probali neki drugi lcd tv box pa biste ga preporucili mozda?

:wave:

EDIT: i u cemu je razlika izmedju usb tv box-ova, ciji signal prolazi kroz usb i komp do monitora pa valjda moze i signal da se snimi i lcd boxa koji ide direktno na ulaz u monitor pa njegov signal (pretpostavljam) ne moze da se snima? (sem ove navedene razlike naravno) Da li npr prolazak kroz komp stvara smetnje u slici?

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
EDIT: i u cemu je razlika izmedju usb tv box-ova, ciji signal prolazi kroz usb i komp do monitora pa valjda moze i signal da se snimi i lcd boxa koji ide direktno na ulaz u monitor pa njegov signal (pretpostavljam) ne moze da se snima? (sem ove navedene razlike naravno) Da li npr prolazak kroz komp stvara smetnje u slici?

Upravo tako, USB tjuner radi uz pomoc kompa, znaci kao i interna varijanta moze se koristiti samo ako je komp ukljucen, dok su TV-Box -ovi nezavisni, dakle signal ide direktno na monitor, kao "pravi" TV. E sada, moze da se snima signal iz ovog drugog samo ukoliko imas jos i internu TV kartu ili Vivo graficku, pa signal dovedes preko video-outa TV Boxa. Nisam razumeo na kakav prolazak signala kroz komp mislis i smetnje pri tome?
Ja imam interni Leadtek expert i TV Box PixelView Box3 (tako nekako se zove) i nikakvih smetnji nemam. Inace sto se tice razlike u kvalitetu, pa on je vidljiv sobzirom da se interna kartica oslanja (verovatno) na raznorazne "filtere" i nesto komplikovaniji deinterlace-ing (da to tako nazovem), sobzirom da na raspolaganju ima i procesor i graficku kartu. Znaci slika je "meksa" sa Leadtek-a. Recimo da kao da ima jos i AA u odnosu na Box (verovatno i jeste to u pitanju).
Ali ja sam licno izuzetno zadovoljan i slikom preko Boxa sobzirom da smatram da se TV ne gleda sa 20 cm od ekrana. Kao i u slucaju internih kartica i kod Boxa je potreban jaci signal (znaci, kablovska) da bi to lepo izgledalo. Ja mom Boxu zameram jedino nesto losiju "reakciju" i osetljivost daljinskog, ali je sve ostalo OK. Licno bih ti savetovao da malo pogledas i druge varijante TV Boxa, osim tog K-W.-da ukljucujuci i ovaj sto ja imam, vidim ima neki Neovo u Pakomu...
Neka ti referenca bude AverMedia Box 9 (ili 7), sto bi ti bilo najbolje da kupis, ali ne Live varijanta posto ona nema PIP. Doduse kod nas ima samo Live varijanta.
Znaci poredi specifikacije ostalih sa maloprepomenutim, da bi ti bilo lakse da izaberes...

Da li samo lcd tv boxovi podrzavaju 1280x1024 ili to mogu i usb tv boxovi? Ako ne mogu da li se isplati zrtvovati mogucnost snimanja zarad kvaliteta?

Zvao sam nekoliko firmi sa pcberza niko nema nista, pa bih zamolio nekoga da mi kaze gde imaju da se uzmu ovakve (lcd box, usb box) kartice.

Na ovo prvo ne znam da ti odgovorim posto nemam usb varijantu, ali pretpostavljam da je i kod nje reseno isto kao i kod interne varijante , a za nju se nigde ne pominje do koje rezolucije ide, jer pretpostavljam da sve ide preko graficke pa i rezolucija tjunera odgovara rezoluciji graficke (ovo je moja pretpostavka).
Mada ne znam zasto insistiras na usb varijanti, sem ukoliko ne planiras da koristis na nekom laptopu. Ukoliko vec nameravas da gledas TV dok ti je ukljucen komp, mislim da je onda interna TV karta jeftinije i prakticnije resenje (preporucujem Leadtek WinFast TV2000 XP Expert, negde 60e).
Pre neki dan videh u List comp. (Nemanjina, ispod Meka, negde kod one dve pekare) bas TV Box koji i ja imam (PixelView Box3), i obrati paznju da imaju 2 modela, skuplji, koji je stereo i ima vise A/V konektora, i jeftiniji mono (i valjda bez teleteksta). Mislim da je cena skupljem negde oko 6700din. Mislim da na kutiji to nigde nije naznaceno. Evo LINK pa malo pogledaj.
A da, da ne zaboravim, kod Boxa3 nemas mogucnosti da rasporedjujes kanale (njihov redosled) po zelji, imas nekih 9 favorites i to je to, tako da ti je redosled kanala onakav kako su nadjeni. Ne znam da li toga ima kod AverMedia.
AverMedia, ali Live varijante (dakle bez PIP) trenutno prodaje Sampro, mislim da ima i u Adacomu u Kneza Milosa. AverMedia Box9 Live je dosta skuplja od Prolinkovog Box-a3, skoro duplo, a i Box7 je nesto manje skuplji. Mislim da je razlika ipak preterana.

Kao sto rece boki, bolja je XP Expert nego usb varijante ili nezavisni tjuner sa vivo grafickom ... Mada su po meni boje na tom PixelView dosta isprane.
Pogledaj i u Desk-u, cini mi se da imaju par modela.

Ok, uzeh LCD BOX ali je bilo nekih problema pa sam vratio. Ta expert varijanta jel ona ima hardverski dekoder ili kako se to vec zove ili ce da mi jede cpu i ram?

Ja sam navalio na externu varijantu radi hladjenja, posto mi je kuciste za ovaj komp koji je stalno upaljen malo i slabo hladjeno radi tisine, ne bih da ubacim tv kartu unutra ali ako kazete da nema boljegt resenja od leadtek experta onda cu njega unutra a hdd napolje :)

Recite mi samo, sta mislite o leadtkovoj usb 2? U reviewu na bech sajtu kazu da je kartica lisena smetnji dok prolazi kroz komp i da je slika bolja, a kad vec kupujem da kupim jednom al da je kvalitetno, dakle luedtek tv expert ili leadtek usb 2?

Ja sam hteo LCD box, zato sto sam mislio da ce slika biti bolja ukoliko je ista rezolucija kao native rezolucija monitora ali nisam primetio neku veliku razliku dok sam menjao rezolucije tako da sad ostajem ili pri internom leadteku (ako je najbolji onda cu njega) ili istom tom samo usb 2 (ako ovaj nema nista losiju sliku onda bi njega)

Aj pomagajte pls ...

Poslednja izmena:
SumAnuT je napisao(la):
Ok, uzeh LCD BOX ali je bilo nekih problema pa sam vratio. Ta expert varijanta jel ona ima hardverski dekoder ili kako se to vec zove ili ce da mi jede cpu i ram?

Ja sam navalio na externu varijantu radi hladjenja, posto mi je kuciste za ovaj komp koji je stalno upaljen malo i slabo hladjeno radi tisine, ne bih da ubacim tv kartu unutra ali ako kazete da nema boljegt resenja od leadtek experta onda cu njega unutra a hdd napolje :)

Recite mi samo, sta mislite o leadtkovoj usb 2? U reviewu na bech sajtu kazu da je kartica lisena smetnji dok prolazi kroz komp i da je slika bolja, a kad vec kupujem da kupim jednom al da je kvalitetno, dakle luedtek tv expert ili leadtek usb 2?

Ja sam hteo LCD box, zato sto sam mislio da ce slika biti bolja ukoliko je ista rezolucija kao native rezolucija monitora ali nisam primetio neku veliku razliku dok sam menjao rezolucije tako da sad ostajem ili pri internom leadteku (ako je najbolji onda cu njega) ili istom tom samo usb 2 (ako ovaj nema nista losiju sliku onda bi njega)

Aj pomagajte pls ...

Koji Box si uzeo?
Sto se tice jedenja memorije i CPU-a, sobzirom sta si stavio u potpisu kao kompove nemas sta da brines niti razmisljas o tome. Kao sto ti vec rekoh, oslanja se na CPU ali ti to nece praviti probleme. Jesce ti jedino kada radis capture, ali to bi bilo sa bilo kojom varijantom tjunera. Dakle, zaboravi na "jedenje"...
Ako vec imas vise razloga za externu varijantu, onda slobodno uzmi USB (vidim imas 2 kompa, pa ti je onda def. bolje externo, da mozes da "shaltash").
Pogledaj malo sledeci LINK . Uzmi bolje WinFast TV USB II Deluxe , mala je razlika u ceni u odn. na USB II, a noviji je model i manjih gabarita...

Dakle, ako imas para za externu varijantu, a ocigledno imas vise potrebe za takvom, slobodno uzimaj, Leadtek jos nije napravio los TV tjuner, kvalitet je zagarantovan.

[I dalje mi nije jasno na kakve smetnje mislis (kao i domaci autori tekstova) pri prolasku signala kroz komp... ]

Pokusavam da nadjem podatak ali nikako mi ne uspeva, da nije leadtek ubacio digitalni tuner u deluxe varijantu pa time smanjio gabarite posto su analogni tuneri bolji?

Ne znam konkretno kakve smetnje ali ja npr mogu da cujem pistanje na zvucnicima kada dignem mog laserskog misa od povrsine i onoliko koliko je dignut toliko je visoka frekvencija :)

Verovatno se misli na tako neke cudne (gremlin) stvari, kojih je usb tv oslobodjen jel nije unutar kompa pa ne moze sum da mu stvara ventilator ili sta znam ...

Uzeo sam bio KWorld-ov box, ali imao je neku senku kada bi prikazivao sliku sa kompa.

Ma OK to za smetnje, moje chudjenje nije ni bilo upuceno tebi nego onima koji ih navode, jer ih nikada nisu ni videli ili ako su ih i videli nisu bile do tjunera (sem ukoliko je tjuner neispravan).
Znas kako, to je vrlo vrlo moguce da je u ovom novijem digitalni a u prvom analogni, na to dosta ukazuju gabariti (cak mislim da sam to negde i procitao, da je u NON-deluxe varijanti analogni tjuner). E sada, ne znam sta je bolje, da li, zasto, koliko... Na zalost, nikada nisam imao priliku da vidim analogni i digitalni jedan pored drugog, pa da procenim. Mozda da malo pogledas na netu sta se kaze o tome analog vs. digital...
Procitao sam u tvom postu pod D.T. sta ti se dogadjalo... Ja ti rekoh da pogledas jos po nesto, a ti prvo na KW ;)
Ako nista drugo bar si izbor sveo na 2 (usb).

Poslednja izmena:
Uzeh na kraju internog leadteka, posto TV USB II po recima coveka iz pin-a (uvoznik) nhiko ne zna kad bih dobio. Slikom sam zadovoljan, daljisnkim pogotovo, sto nije bio slucaj sa asusom koji sam pre imao, mada nema osetne razlike u slici izmedju leadteka i asusa koji sam imao.

Hvala na pomoci boooki ;)

SumAnuT je napisao(la):
Uzeh na kraju internog leadteka, posto TV USB II po recima coveka iz pin-a (uvoznik) nhiko ne zna kad bih dobio. Slikom sam zadovoljan, daljisnkim pogotovo, sto nije bio slucaj sa asusom koji sam pre imao, mada nema osetne razlike u slici izmedju leadteka i asusa koji sam imao.

Hvala na pomoci boooki ;)

Nema na cemu, i drugi put :)

Mala napomena, ukoliko vec i sam nisi provalio, kada uradis desni klik u okviru prozora WinfastPVR-a, imas da podesis video quality...

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno