Šta je novo?

Lcd Tv 20"-26"

Lazaboj

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
345
Imam jedno pitanjce za znalce.Imam nameru da uzmem neki LCD TV 20"-26" za relativno "malu" sobu 3mX4m ili 4mX4m i treba na tome gledati tv ali i koji film sa kompa.Koji vi preporucujete!?Recimo da sam ogranicen parama ali sad idemo na odnos cena/kvalitet.Hvala unapred.:D:D

imam u gostinskoj sobi koja je velicine kao tvoja i 26ica je taman kako treba... :)

gledati nasu kablovsku sa 1m je po meni suludo...

26" je dobro samo za monitor. Nece ni nasa kablovska zauvek biti toliko bzv a tv se opet ne kupuje ili menja bas cesto. Znaci sto veci to bolji, jer ne postoji osoba koja ima neki HDTV i kaze meni veci ne bi trebao!

Slažem se. 26" je samo za monitor, ili ako baš sediš za stolom dok gledaš tv. Za sve ostalo, 32" je minimum za tv, pogotovo što je 16:9 format, pa je efektivna površina ekrana manja od običnog tv.

42` plazma :D

Shalim se, tv retko kad moze biti prevelik...Eto npr, ja gledam 42` sa 2.5m, i ne bih ga menj`o za 37 incha pa ne znam...eventualno za 46 :D

Heh, i ja mogu toplo preporuciti plazmu 42" za manje od 2.5m. I sto kazes za manji ni pod razno, a razmisljam se kada za par godina imamo vise HD signala da neka 50" tu lepo legne ;)

Imam jedno pitanjce za znalce.Imam nameru da uzmem neki LCD TV 20"-26" za relativno "malu" sobu 3mX4m ili 4mX4m i treba na tome gledati tv ali i koji film sa kompa.Koji vi preporucujete!?Recimo da sam ogranicen parama ali sad idemo na odnos cena/kvalitet.Hvala unapred.:D:D

Dovoljno ti je 20'' - 26'' ali da nije wide.
Video sam u Metrou Panasonic za 20000din ali max rezolucija je 640x480:S:

Posle malo search-a i informisanja mogu da kazem da je situacija po pitanj ne wide LCD TV-a totalna katastrofa.
Standard su trenutno VGA rezolucija 640x480 i SCART.
HDMI ili componentni ulaz su san, a HD ready je prava retkost...

Razumem ja da TV industrija namece novi standard, ali ne znam zasto ne bi za LCD TV bila prica kao i za LCD monitore.
Mislim u 17'' ide 1280x1024 i DVI (HDMI bez zvuka)...

Pa šta će mu više od 640x480 za SD TV?

Jel se ti to zezas? PAL je 576i odnosno 720x576 pixela... cak i sugavi NTSC ima 720x480 ili u najgorem slucaju 704x480....

Pa sad si me shvatio bas bukvalno. Ja sam vise zamerao sto TV ne ispunjava minimum po pitanju tehnickih karakteristika.
Logicno da bi gledao sadrzaje i u wide i u ne wide formatu. Verovatno ove druge i vise.

Meni je prirodnije da gledam DVD sa cnim trakama gore i dole a kanale sa kablovske u 4:3 na celom ekranu nego obrnuto DVD na celom ekranu a kablovska sa bocnim trakama.

Poslednja izmena:
Kako ti je prirodnija manja slika od vece? Kod 16:9 tv imas visinu slike i crno sa strane, samim tim vecu vidnu povrsinu nego li kod 4:3 tv gde kada pustis wide film umanji ti sliku pa morasd a uzmes dvogled da bi to na nesto licilo. Osim toga najveci 4:3 tv trenutno uzimas kao 29" i koliki je tu wide? A recimo na 42" wide tv koliku dobijas 4:3 sliku?

ponovo ja i toshiba (već sam smorio sigurno).
prošla je akcija u metrou i sad košta 32000. sinoć sam malo upoređivao, lepo su poređali sve od 26" koje imaju na jednu policu(napokon). sony serija 3000 (38000), samsung serija 300 (29000 + 32" model košta 34000), neki lg-jev, panasonic i JVC. TOSHIBA ubedljivo tuče sve ove marke. na analognoj televiziji najčistija i najbolja slika. najveći gubitnik je grundig, model VISION 3 od 32". tv košta 43000(damn) a slika je - ma ja to ne mogu da opišem rečima, to treba videti. kad bi napisao koliko je loša slika, ne bi mi verovali. piše 6ms odziv, a ono ghosting kao da je 50ms. ladno ostaju mrlje na ekranu kad je neka "akcija".

ako ti ne treba veći od 26" nećeš bolji naći od ovog, za te pare pogotovo.
evo da vidiš kako izgleda ovde.
moj ima 20000 kontrast a ovaj 30000. kod mog je 6ms odziv a kod ovog je 5ms.

vidim da ima u tehnomarketu, ali je oznaka AV500PR u cemu je razlika u odnosu na ovaj P, ako je uopste ima?

ima li neko ovaj tv?
da li ga koristi kao monitor, ali samo za igre?

Poslednja izmena:
u specifikacijama na evropskim sajtovima ne vidim neku razliku, jedino što kad sam tražio, najviše rumunskih sajtova je izbacio. od zemlje do zemlje isti tv druga oznaka.

ja koristim ovaj od 32" iz potpisa. preko hdmi-ja na laptop, jedino rezolucija nije full, pošto hdmi podržava 720p a tv je 1366x768. stavim na 1280x720 i overscale-ujem do ivica ekrana. filmovi izgledaju do jaja, igre takođe. jedino kao monitor baš i ne bi bio dobar jer iz blizine slika i nije tako oštra. bolje je uzeti neki monitor od 26" sa 19x12 rezolucijom.

i da dodam, sad sam se setio, morao sam zbog faxa da stavim xp na laptop. dok je bila vista slika je bila puno čistija i oštrija čak i sa overscale-om. mogao se koristiti i kao monitor bez problema.
čak i kad gledam hd serije i filmove slika je puno čistija na visti.

Vrh Dno