Šta je novo?

LCD televizori kojima se zakreće ekran - swivel

Zeha

... ispod radara ...
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
785
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
GPU
Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
Storage
Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
Zvuk
Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
PSU
FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
Kućište
Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
Monitor
Dell Alienware AW2723DF
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S, Logitech MX Keys S Graphite
Ostale periferije
HP LaserJet P1006
Laptop
Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S21 Ultra
Pametni uređaji
LG 43UM7600PLB LED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me zasto se prestalo ili skoro prestalo sa proizvodnjom LCD televizora kojima se rotira, zakreće ekran?

Ima li danas u prodaji takvih televizora sa swivel postoljima/ekranom i koji su to modeli?

I mene je to zanimalo jer rotiram TV kad sednem za sto da jedem i izbor je jako tanak, proverio bih i kod ovih modela sa slike da li je tačno.

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    43.8 KB · Pregleda: 82
Zato što imate masu držača za zid koji to omogućavaju, a sam TV je već uveliko masivan da bi se to ugradjivalo na postolje...

A sta ako ja NECU na zid...?
Ne vidim razlog da za svaki model, barem bolji, ne ponude i "swivel" varijantu postolja...
Cena veca 15-20e maximum i resen "problem", ovako bez fabricke varijante mora kupac da se muci i budzi...
Sta je problem uopste da se stavi taj zglob u postolje, nikakav problem.

Poslednja izmena:
Zato što to nije 15-20E doplate, razmisli kako treba napraviti to postolje tako da težište TV bude OK pri svim položajima a pri tome TV ima npr. 47" ili više

Moj samsung od 50 inca iz 2012 ima takvo postolje

Iskreno, ne vidim realan problem sa konstrukcijom postolja sa rotacijom. Ako su Panasonic plazme mogle da imaju rotaciono postolje, onda i bilo koji LCD moze isto tako.
Pozdrav

$10x100k komada, za proizvodjaca je racunica jasna. A retko ko I koristi swivel, uglavnom posade tv I ne diraju vise. A I dosta proizvodjaca sad ima po dve diskretne stope levo I desno, nova moda u odnosu na ranije kad je centralni nosac bio standard (pa problematika da I centralno postolje mora biti veliko/otezano zbog stabilnosti). Imam Samsunga iz 2009e, stopa je teska I odlicna; Philips iz 2014e, stopa skripucka I nije bas najstabilnija; kod matoraca LG iz 2015e sa tim bocnim nozicama I ubedljivo najcvrsce od njih bas LG stoji. Ne znam da li I Evropa ima ekoloski porez po masi proizvoda, mozda I tu ustinu koji euro po toni tv-a, na prevozu, pakovanju, itd. Smesno, ali na velike serije svaka usteda znaci (dok ne ispadne mass recall zbog preterane ustede)...

Nisam nigde rekao da je to nemoguće uraditi već da se to ne isplati. Kada su profitne margine bile mnogo veće na TV proizvođači su mogli da trpaju svašta. Sada su počeli da štede i na broju HDMI i USB priključaka.
Realtivno malom broju kupaca je ta funkcija neophodna pa se ne isplati stavljati na čitavu seriju jer poskupljuje konačan proizvod tako da taman može biti skuplji za 10-20$ od konkurencije i da ga to košta broja prodatih primeraka.

Naravno, to mogu koristiti proizvođači koji se ne mogu nosti sa npr. Samsung/LG ali mogu takvim opcijama da zaiteresuju neki manji krug kupaca.

Ko stalno bocka usb u tv i te kako mu znaci rotacija...
Ja ne bih imao nista protiv doplatiti malo (razumna cifra ne nesto preterano) da bih imao tu opciju.
Tv ne menjam jer ne mogu naci odgovarajuci a da ima opciju rotacije...
Na mom LG LCD 32LW5590 ima rotacija i uopste se na pogled ne razlikuje od nerotirajucih, jeste tezak i tv i postolje ali to napraviti nije nikakav problem i ponuditi uz doplatu kao podvarijantu televizora.

Poslednja izmena:
Ko stalno bocka usb, uzme produzni musko-zenski usb kabl za 100-200 dinara.

Vrh Dno