Šta je novo?

LCD samsung le46f86b?

overkill...
otprilike je od 3 do 4 pa puta dijagonala ekrana = razdaljina gledanja...

To 3 do 4 puta razdaljina je važilo za SD. Za HD materijal stvari su drastično drugačije, tako da je 46" na 3m bliže minimumu nego overkillu... Ako THX ima neki kredibilitet za kućni bioskop i gledanje sa odstojanja od 3m preporučuje se HD displej dijagonale 78" :zgran:
Po istom kalkulatoru, za 46" maksimalno odstojanje bi bilo 1,5m da bi se uživalo u 1920x1080 rezoluciji.

Evo kalkulatora pa se igrajte.

Poslednja izmena:
To je ono o cemu se prica, sto si dalje od tv 1080p slika i nema nekog smisla. Razlike izmedju 720p i 1080p na vecoj razdaljini nema, ako bi se i videla razlika u kvalitetu slike to nije do rezolucije vec samog tv.

onda kupi obican TV... za DVD i kabl je to i pravljeno...

E toooooooooooooooo ti je najpametnije :)

Sestra kupila 42` plazmu..Plazma jos bolju sliku daje nego lcd na dvd/kablovskoj. Kablovska i dvd izgledaju...tja, ok...tj...vise bzv po mojim standardima...Neuporedivo bolju sliku daje moj 72 crt sa total tv. Ali kad se na toj plazmi pusti 720p materijal, qq lele majko...ne pozelis vise ni dvd ni divx da vidis u zivotu :)

^^^Istina
Jesi razmisljao o varijanti od 40"? Razlika je mala u velicini a velika u ceni. Ima cak i Toshiba od 42" full HD sa istim kontrastom kao taj Samsung ispod 100K dinara.

LCD samsung le46f86b? Misljenje? Razdaljina 3 m.
Ja koristim isti taj model ali od 40 incha samsung le40f86bdx i gledam ga sa tacno tri metra.Mislim da ce ti 46-ca biti velika za tu razdaljinu ali to je samo moje misljenje.Posto kazes da ces gledati dvd i kablovsku mislim da ce ti biti taman 40 incha.
Pozdrav.

I ja mislim da ce ti 46" biti ogromno na razdaljini od 3 metra. Ja koristim 32" na 2.5 metara i vise je nego dobar ugodjaj.

Poslednja izmena:
Prijatelju, lepo idi u radnju i gledaj samo ekran bez okvira tv. Ekran je isti i tako i ovde, jedino vizuelni dozivljaj tv moze biti drugaciji zbog velicine prostorije. Ako ti odgovara 46" za 3m (u HD je to cak i malo) super, ako ne videces koji ti manji ekran odgovara.

Jok. Imas u metrou toshibu 42` full hd za 79 hiljada :) 40M86 je u tehnomarketu na akciji 90 hiljada, ali uz njega ide samsung dvd recorder (sa hdd-om/podrshkom za hdd, ne znam).

Nazad
Vrh Dno