Šta je novo?

Lcd sa DVI prikljuckom (znam da smaram :))

Vocko

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
679
Gledao sam opet test na benchu vezan za 15" tft-ove, ali nijedan od top3 modela nema dvi prikljucak. Jedini monitor koji sam vide da ima dvi prikljucak je nec 1525x (a pri tom ima i usb hub u podnozju moitora). Da li je neko video/ima/probao taj monitor i koja mu je aktuelna cena ?? Takodje me zanima cena za Lg L1510S i Relisys TL540sa testa.
thnx

Voki... sto ne ides na 17-ice... Ako vec gotivis TFT-ove, mislim da oni nemaju smisla bez 17"... Ja i sada mogu da priustim 15-icu, ali je bedak da se vracam sa 19 na 15".... Isto tako, ti si imao 17-icu pa se vracas na 15".... Znam da se kod CRT-ova malo laze u dijagonali, ali opet... a imas 17-ica vec od 700 eura... I mislim da vecina ima DVI-I prikljucak. Evo u redakciji jedan fantastican Hyndai i jos bolji novi Samsung 171s...

byMaX je napisao(la):
Voki... sto ne ides na 17-ice... Ako vec gotivis TFT-ove, mislim da oni nemaju smisla bez 17"... Ja i sada mogu da priustim 15-icu, ali je bedak da se vracam sa 19 na 15".... Isto tako, ti si imao 17-icu pa se vracas na 15".... Znam da se kod CRT-ova malo laze u dijagonali, ali opet... a imas 17-ica vec od 700 eura... I mislim da vecina ima DVI-I prikljucak. Evo u redakciji jedan fantastican Hyndai i jos bolji novi Samsung 171s...

Nove Hyundai-e nisam video, ali stari su bili krsh, a Samsung 171s, nekako mi ono 's' smeta.
Btw planirao sam da se izvivljavam sa 2x15" tft, posto postoje neke kombinacije ispod ruke, ali cu izgleda ipak da uzmem 17" ili 18.1"

Vocko je napisao(la):
a Samsung 171s, nekako mi ono 's' smeta.
Aha, smeta mnogo, priznajem, naročito kad na ono mesto koje je zauzima katodna cevka počneš da praviš mini deponiju :)...

Drugo, iskuliraj za dvi, koji će ti... <<<<< (dolazim za 2-3 sata da vidim koji si pametan odgovor smislio)...

Gledao sam opet test na benchu vezan za 15" tft-ove, ali nijedan od top3 modela nema dvi prikljucak.
Pogledaj možda Samsung SyncMaster 151D, novi model, ima DVI/nema analogni, košta slično kao 151S koji ima analogni/nema DVI.

Aj sad to da zanemarimo priču dal je DVI cool ili glupiranje, ali kupovina monitora sa SAMO dvi je po meni ludost. Zamisli treba nešto da uradiš na nekoj 486ici, ili ne znam rikne ti grafička a hitno treba neki posao da odradis u masini sa tnt1 ili tako nešto, čemu 1000dema? :)...

Pa valjda ima konvertor za CRT prikljucak.. Elem, taj D model je bio u redakciji... Isti kao S, samo je potpuno digitalan... Imas cak da namestas hardverski HUE (sto je potpuno kul) - dakle, ne preko drajvera, a to je prvi put da neki monitor ima to u opcijama... Ipak, dok ne izadje TFT sa 1600x1200, necu da ih uzimam, zbog testiranja... sta cu... :(

Bane® je napisao(la):
Aha, smeta mnogo, priznajem, naročito kad na ono mesto koje je zauzima katodna cevka počneš da praviš mini deponiju :)...

Drugo, iskuliraj za dvi, koji će ti... <<<<< (dolazim za 2-3 sata da vidim koji si pametan odgovor smislio)...

Da li si video monitor zakacen na DVI ??? Ja gledao nekog sony-a pre neki dan i mislio sam da ja imam ostru sliku na monitoru, a ono... Anyway skoro svi monitori koji imaju dvi, imaju i analogni prikljucak.

Vocko je napisao(la):
Anyway skoro svi monitori koji imaju dvi, imaju i analogni prikljucak.
Prati radnju fabule, 151D nema analogni...

byMaX je napisao(la):
Pa valjda ima konvertor za CRT prikljucak.. Elem, taj D model je bio u redakciji... Isti kao S, samo je potpuno digitalan... Imas cak da namestas hardverski HUE (sto je potpuno kul) - dakle, ne preko drajvera, a to je prvi put da neki monitor ima to u opcijama... Ipak, dok ne izadje TFT sa 1600x1200, necu da ih uzimam, zbog testiranja... sta cu... :(
Max, sa nekim sitnim trikom ili programčićem, možeš ti LCD da nateraš u bilo koju rezoluciju zavisno od sposobnosti grafičke, odnosno da on i dalje prikazuje svojih, fizički mogućih, 1310720(1280*1024) pixela a da grafička renda svojih 1920000 pixela (1600*1200) naravno u tom slučaju nećeš videti 30ak% slike ali šta te boli uvo, grafička radi u 1600-1200...

Bane® je napisao(la):
Aj sad to da zanemarimo priču dal je DVI cool ili glupiranje, ali kupovina monitora sa SAMO dvi je po meni ludost. Zamisli treba nešto da uradiš na nekoj 486ici, ili ne znam rikne ti grafička a hitno treba neki posao da odradis u masini sa tnt1 ili tako nešto, čemu 1000dema? :)...

:) ma ludilo ... ajd zamisli da su ljudi placali tu 486-ticu 4000dema a ti kukaz za 1000-darkicu ... p0z

byMaX je napisao(la):
Pa valjda ima konvertor za CRT prikljucak..
dobro si rek'o: konvertor! ne moze samo adapter, vec mora da kovertuje analogni u digitalni signal, dakle neka sklopka. ko zna posto bi bila i kako bi radila, tj. na sta bi to licila slika koja profura kroz to...

ps. DVI znaci, ne mnogo, ali znaci. meni se desavalo da sa analognim sigalom imam problemcice pri kalibraciji, a sa DVI-jem nikad. kud ces lepse: digitalna slika, digitalno se prenosi, do digitalnog output uredjaja. :D

Bahati [SiD] je napisao(la):
dobro si rek'o: konvertor! ne moze samo adapter, vec mora da kovertuje analogni u digitalni signal, dakle neka sklopka. ko zna posto bi bila i kako bi radila, tj. na sta bi to licila slika koja profura kroz to...

ps. DVI znaci, ne mnogo, ali znaci. meni se desavalo da sa analognim sigalom imam problemcice pri kalibraciji, a sa DVI-jem nikad. kud ces lepse: digitalna slika, digitalno se prenosi, do digitalnog output uredjaja. :D

Ajde kada si se vec oglasio :) reci mi koji su monitori od tih sa DVI-om dobri i 15" i 17". Ako necu tebi da verujem kome cu ? :)

Bane® je napisao(la):
Max, sa nekim sitnim trikom ili programčićem, možeš ti LCD da nateraš u bilo koju rezoluciju zavisno od sposobnosti grafičke, odnosno da on i dalje prikazuje svojih, fizički mogućih, 1310720(1280*1024) pixela a da grafička renda svojih 1920000 pixela (1600*1200) naravno u tom slučaju nećeš videti 30ak% slike ali šta te boli uvo, grafička radi u 1600-1200...

Nisam imao pojma... Verovatno zato sto nisam imao LCD? Jovo, znas li ti za to?

Ne verujem da Jovo vise tako cesto svraca na forum... Covek se bacio na neke ozbiljne stvari .... ! :)

byMaX je napisao(la):
Pa pazi, pustao sam quake 3 demoe u 1280x1024 na laptopu sa 14` ekranom koji prikazuje maximalno 1024*768 i radilo je... Nije se video taj donji desni cosak ali igra je isla u 1280...

bane ne znam na koju foru. meni je windows prepoznao rezoluciju 1280x1024 kao maksimalnu i nisam mogao vise od toga u bilo kojoj igri

Ja sam isto uspeo na Toshiba laptopu, ali na desktop-u nisam nikako tj na Lcd-u za standardni PC

Vocko je napisao(la):
Ja sam isto uspeo na Toshiba laptopu, ali na desktop-u nisam nikako tj na Lcd-u za standardni PC
Pre će biti da to zavisi od grafičke, tačnije drivera, monitor je tu samo subjekt...

byMaX je napisao(la):
to se prosto i jednostavno zove: FSAA. :D igra se renda u odredjenoj rezoluciji, pa se tik pre frejm bafera resajzuje na trazenu. problem je ako imas slabu graficku, a veci lcd. onda mozes kod novijih monitora da ukljucis opciju koja ce jednostavno da centrira sliku, tako da je opet pixel-for-piksel. a ako toga nema, il' ti se ne svidja kako izgleda, sigurno postoji programce koje je bane pomenuo, koje ce jednostavno da uradi resajz nize u visu rezoluciju. bice neznatno slabijeg kvaliteta, brzina ce verovatno da opadne, ali ce biti veca nego da zaista renda visu rezoluciju, a opet uzivas u pixel-for-pixel carima lcd monitora. ;)

byMaX je napisao(la):
Ne verujem da Jovo vise tako cesto svraca na forum... Covek se bacio na neke ozbiljne stvari .... ! :)
sad svracam vise! to mi je jedina zabava... type; :whip

Vocko je napisao(la):
Ajde kada si se vec oglasio :) reci mi koji su monitori od tih sa DVI-om dobri i 15" i 17". Ako necu tebi da verujem kome cu ? :)
eh bre vocko, mislis da se ja secam svih stotina (hiljada?) monitora koje sam testirao? :D DVI malo popravlja situaciju sa bojama i kalibracijom, tj. dovodi je do najboljeg moguceg. tada je za sve mane kriv iskljucivo panel, tako da ako se neki dobro pokazao sa analognim signalom bice jos bolji sa digitalnim. tip: uglavnom stavljaju dvi na proverene modele, tako da je dalje samo pitanje cene. sorry, ne mogu tacno da ti kazem koji da pazaris, ali sigurno je da ces tesko pogresiti. samo obrati paznju na odziv, ostalo su sitnice...

Ma super... Jos da vidim to programce na delu, pa da skupljam za onu 18.1-icu, Samsungovu...

Ko sto ona riba kaze: "Moj novi monitor!"

(a ja se mislim, koji novi monitor, ne znas ti ni sta znaci LCD ni TFT, al nema veze, ne bi mi ni ti smetala..)type;

byMaX je napisao(la):
(a ja se mislim, koji novi monitor, ne znas ti ni sta znaci LCD ni TFT, al nema veze, ne bi mi ni ti smetala..)type;

Tuzicu te Sanji...
Sanjaaaaaaaa! :D :D

Vrh Dno