Šta je novo?

LCD na kucistu. Povezivanje?

cyberM

Slavan
Učlanjen(a)
22.01.2005
Poena
304
Imam kuciste sa jednim frontalnim LCD koji bi pre svega trebao da sluzi za obavestavanja temperature procesora, HD, i SYS kao i za valjda pokazivanje broja obrtaja Fan-ova.
Nemam pojma kako da povezem ovo oko Fan-ova. Dok sto se tice ovog za notifikaciju temp. nema problema jer postoje samo 3 sonde koje se samo postave kod uredjaja.
Takodje znam da mi napajanje samog LCD display-a nije dobro povezano jer kada ugasim racunar i posle nekog vremena ga upalim, izgubim prethodno podesene stavke oko casovnika, datuma i sl.
Molim za pomoc!Ima li neko iskustva sa kucistima sa LCD?

Koje kućište je u pitanju ?

verovatno ubadas tamo gde ti je inace uboden cpu fan, sys fan, power fan, samo na kblu iz lcd-a moras imati po jedan prikljucak na koji ces prikljuciti te ventilatore, posto ih iskljucis sa ploce... nesto kao produzni.
znaci,
kabl 1. koji spaja lcd sa konektorom na ploci CPU FAN
kabl 2. iz procesorskog kulera, sto se ubada na plocu
kabl 1 direktno spojen sa plocom, a kabl 2 uboden negde na kabl 1
e, to je neka moja logika.... ja nisam video tvoje kablove koji idu iz lcd-a, pa bi za pocetak mogao da ih opises
a sto se tice tvog drugog problema, vezanog za gubitak podataka sa lcd-a... ukoliko on ima neke postavke koje treba da zapamti, mora imati neku bateriju u koju ce smestiti to sto pamti... ne znam kako bi drugacije zapamtio
i jos jedno pitanje, gde si kupio kuciste? jel nemas nikakvo uputstvo? jel te nisu uputili, bar malo, tamo gde si ga kupovao

Ako je rec o Eurocase kucistu onda vezes na sledeci nacin...
Imas jedan muski molex koji izlazi iz LCD-a, njega naravno povezes na napajanje a posle na muske tropinske konektorer vezes Fan-ove...ako jos imas i temperaturne sonde rasporedis ih na HDD, VGA, CPU i eto...

Vrh Dno