Šta je novo?

LCD monitori

Alex82

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2006
Poena
309
Da li lcd monitori imaju neki kraci vek trajanja? 3-4 godine? Pitam zbog toga sto sam mislio da kupim jedan polovan 3 god. star lcd monitor pa me interesuje to.

super :) Da znam, ne bih da kupim a da posle ispadne da im je kratak vek.

Samo pazi na mrtve ili stalno upaljene piksele, probijanje pozadinskog svjetla i sl. anomalije.

uh, iskreno nisam neki poznavalac tih stvari, ako mozes neki savet kako to da prepoznam bio bih ti zahvalan :)

Nemoras biti poznavalac, kad upalis monitor kod prodavca naravno promijeni razne boje pozadine i prati dali se vidi neka tackica druge boje (crne, bijele pogotovo) nesmije se nijedna vidjeti, ili najbolje neka krene neko sa tobom od poznanika koji zna barem malo oko toga.

ok hvala ti ;-)

Na monitoru koji pazariš, postavi kao wallpaper/pozadinu plain black. Momentalno ćeš videti da li ima mrtvih, zaglavljenih piksela i koliko je probijanje pozadinskog osvetljenja.

Znaj da to probijanje nije toliko intenzivno kada koristiš wallpaper u boji (fotografiju) i gledaš film (slike u pokretu).

Javi kad pazaris da vidimo koliko si se zaj............:D:laugh:

Da li lcd monitori imaju neki kraci vek trajanja? 3-4 godine? Pitam zbog toga sto sam mislio da kupim jedan polovan 3 god. star lcd monitor pa me interesuje to.

Pa pazi, ima otprilike 3-4 godine kako se kod nas masovno prodaju lcd monitori, tako da ako sada ne krenu masovno da crkavaju znaci da ce trajati duze......:p

heheeh i to sto kazes :)

Nazad
Vrh Dno