Šta je novo?

LCD/LED/Plasma TV za konzole - opsta diskusija

Bob Marli

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
22.09.2009
Poena
349
Posto verujem da mnoge vlasnike, a i one buduce, neke od konzola zanima koji TV pruza najbolji odnos cena/performanse na nasem trzistu mislim da treba da imamo ovu temu u konzolnoj sobi.
Nase trziste je znate i sami kakvo, cene su 10-50% vece nego u EU, da ne spominje USA, prodavce ne zanima nista, drze neke firme monopol. Likovi koji rade po radnjama u vecini slucajeva nemaju pojma o TV-u kad ih nesto pitate (cast izuzetcima).
Red je da jedni drugima pomognemo preporukama kad je vec trziste takvo kakvo je.

Mozda bi bilo super i svi kazu koji model imaju, kako im radi i slicne stvari vezane za rad.

Zamolio bi moderatore da stave ovaj topic kao sticky. :wave:
Hvala unapred.

Po meni jedan od best buy modela trenutno je Samsung LED UE-40B7000, nemam reci za dizajn TV-a, koliko je tanak.:zgran:

Poslednja izmena od urednika:
Po meni ne vredi kupovati za konzolu skup TV (osim ako si $$$), neki max ko bi ja dao je 1000e.
Uskoro ce pasti cene LED, dolaze nam polako 3D...

Inace ja imam trenutno Samsung LE32 R81, koji je kod mene vec 2,5 god, radi ko zmaj, nemam zamerke. Ono sto vec pocinje da smeta sto ne mogu da podesim boje bas najbolje, ali boze moj nije to LED da ima brutalan kontrast.
Inace skoro sam kupio burazeru Samsung LCD LE-40B551 i bas sam se iznenadio koliko je popravljena slika za 2god, slika je ostrija podosta, kontrast je bolji...
GoW 3, BC2 izgledaju nestvarno dobro na tom TV-u. Mogu da mislim kako je tek dobar gore navedeni LED model.
Planirao sam i sebi da uzmem taj model, ali ne moze da se nadje.

Ok kapiram ja tu temu, ali bi bilo jako lepo da imamo ovde ovakvu temu.
Tamo se covek lako izgubi (kao i u PC sobi).

Samsungova plazma od 50 incha + PS3 i da vas bog vidi! Gaming na plazmi je bolji nego na LCD-u 100x ja pre nego shto cu uzeti Sony sam ga testirao i na jednoj i na drugoj tehnologiji i plazma iz winner!

Po meni jedan od best buy modela trenutno je Samsung LED UE-40B7000, nemam reci za dizajn TV-a, koliko je tanak.:zgran:

BM, tema moze da ostane samo pod uslovom da se diskutuje o televizorima u kontekstu specificnosti prilikom upotrebe sa konzolom.
To ne ukljucuje dizajn, kakav tuner ima i slicno pa obrati(te) paznju.

Mozda ne bi bilo lose da za svaki preporuceni model kazete makar pribliznu cenu.

Moze li ko da kaze kakva je razlika u bojama na nekoj osrednjoj Plasmi i LCD srednje klase ?
Slabo sam upoznat sa plasma tehnologijom, znam samo da guta boga oce struje.

Panasonic LED 42D25 u TM-u za 137k, TV je bolji od svih tih samsunga zajedno.
Moj lični utisak je da ima 10x bolju sliku od G20 plazme koja je bila odmah pored, ali bitna stvar je što plazma ima žešću refleksiju zbog stakla pa joj crna bukvalno izgleda isprano sivo kad je prostorija osvetljena. Pretpostavljam da je u mraku bolja.
Ja lično više volim da gledam neki film sa upaljenim svetlom, a o igrama da ne pričam.

Momci...

Ili tv sa konzolama ili tema ide pod katanac.

ma vise nego dovoljno generalnih plasma/lcd tema i jos jedna nije potrebna.

pa ja još nisam video TV sa ugrađenom konzolom tako da može pod katanac.
Ako ćemo realno možeš da pazariš i onaj krš VOX ili WEG 32" i nakačiš PS3 ili Xbox360 preko HDMI-ja i biće super za nečiju sobu, kao što Chuck ima :D .
A u dnevnu opališ neki od 46" i ćao zdravo,

Nije mi jasno u cemu je problem da diskutujemo koji je TV najbolji za konzole ?

@scheilinkin
Pazi mozda su taj Panasonic podesili kako treba, a TV pored nisu.
Znam da je u Metrou Samsung LED namesten sa max kontrastom, a Samsung LCD pored sa najgorim kontrastom, ne bi li se ljudi nalozili i kupili LED koji je bio tad 3 puta skuplji.
Inace vrteo se neki Street Fighter 4 trailer.
Bas bi voleo da znam nekog ko ima Plasmu i neku od konzola, da vidim kakva je slika.

Ovako,licno uporedio Ps3 na svojoj plazmi od 42" i Samsungov Lcd 40" (neznam sad koji je tacno bio model) sa max podesavanjima na oba tv, probali predhodno nesto od bluray pa mkv 720,1080p na wd playeru...
Probao GOW 3 i i u kratkim crtama,meni licno se vise svidja kako celokupni dozivljaj izgleda na plazmi,na lcd cini mi se da su malo scene bile brze ali slika je bila nekako neprirodna u nekim momentima i nekako previse ostra sto mi je bas zasmetalo dok to kod plazme nisam uocio sve je bilo nekako prirodnije boje su mi bile duboke i kontrast po meni savrsen
E sad mozda je u pitanju malo losiji model lcd, naznam kako je to na boljim i skupljim modelima?
Vidim da dosta njih kazu da za igre treba kupovati LCD modele ?
E sad ja posle ovog i dalje nista ne menjam tj ostajem na plazmi zbog mnogo vise razloga i da ne spominjem sad sta je sve bilo sa ostalim materijalima koje smo u medjuvremenu probali
Ustvari lazem, planiram da menjam plazmu ali samo za 50" :)

@scheilinkin
Pazi mozda su taj Panasonic podesili kako treba, a TV pored nisu.

ma dobro je i plazma bila podešena, nego kažem problem je u staklu koje je u toj radnji baš imalo žešću refleksiju pošto je jako osvetljenje, pa je tv, koji je inače savršen, izgledao jadno naspram ovog LED-a koji nema to staklo. pretpostavljam da je u mraku druga priča tj. nadam se pošto se svi kunu u taj G20. :D
ja bih pre kačio na taj led svoju konzolu ako onako stoje stvari

Vrh Dno