Šta je novo?

LCD i svetlost (dnevna)

DuleFman

Slavan
Učlanjen(a)
11.11.2007
Poena
319
Cuo sam od nekog da ukoliko je LCD izlozen velikoj kolicini svetlosti (valjda dnevne nisam siguran) hoce da "izbledi" ako me razumete ... da se izgubi ostrina slike ...

Da li je to tacno ... i da li treba da nekako okrenem sto gde mi stoji monitor ... planiram da uzmem Samsung 2032BW i stvarno ne zelim da mi "izbledi" ... meni sadasnji monitor stoji direktno preko puta prozora na razdaljini od 1m ... ako hocete mogu da slikam poziciju u sobi ...

Vasa misljenja ...

Nisam cuo nista o tome ali mislim da ako ti sunce ne bije direktno u panel (tj, ako je isti okrenut tacno premu jugu i gleda kroz prozor) nemas o cemu da brines.

bije tacno u sam ekran ... pokusacu sutra da nabacim sliku kako stoji ... ali uglavnom je spustena roletna ...

Pre ce tebi smetati direktna sunceva svetlost nego ekranu.

ako je tako ... onda nema sta da brinem ... samo ga stavim i furam ... a roletna mi je ionako uvek spustena jer ako nije onda u monitoru vidim susednu zgradu a ne ono sto treba :D

Uh

Mozda smo malo pozurili.
Definitivno imas razloga za brigu.
Citam da direktni suncevi zraci koji zagrevaju monitor nisu nikako dobri za njega, a takodje UV deo spektra ostecuje panel, tj. posle dugo vremena boje mu blede.
Valjda nesto kao kutija od Jafe koja stoji dve godine u izlogu trafike i ima zeleno-belu boju :)

Sve sto dugo ostavis na suncu izbledi :d

Uzgred, kako uopste mislis da koristis monitor ako ti bije sunce u ekran :p

Nazad
Vrh Dno