Šta je novo?

LCD Full HD VS. LED HD Ready

snatch019

Slavan
Učlanjen(a)
15.09.2007
Poena
320
Pozdrav, treba mi hitan savet...
nemam neki preveliki budzet 30.000-40.000 din ali sam uspeo da pronadjem par modela od 32" ali ne mogu da presudim pa pomozite :)

Glavna dilema mi je dal' uzeti LED hd ready ili LCD full hd

Epa ovako:

1. Model "Vox LED 32 880" HD Ready cena 38.999
2. Model "Vox LCD 32 882" Full HD cena 39.000
3. Model "Vivax LCD TV 3266H" Full HD cena 32.899

Imas hd ready lg d320 u comtrade prodavnici u prizrenskoj za 32000.
Bolji je od sva tri koja si naveo

Realno, najbolje je imati FullHD televizor. RTS je najavio digitalizaciju, a verujem da ce i mnogo drugih to isto uchiniti, shto znachi da ce se kvalitet kanala samo povecavati.
P.S. Ja imam IPTV na FullHD televizoru, obichni kanali se ne vide previshe loshe, dok se HD kanali(za koje morash doplatiti) vide neverovatno dobro. Za finale lige shampiona kod mene je doshlo 10 drugara koji ne mogu da veruju koliko su dobar kvalitet slike videli te vecheri.

Za te pare nema dobro. Da ti licno preporucim nesto sto ne bih i ja uzeo ne mogu. Te slabe firme poput VOX i Vivaxa za svet tv su rizicne. Ako mozes da prebacis 50k uzemi neku plazmu 42" (manjih nema) i tu je SD signal odlican. LCD nije za to. Pogledaj na netu, nijedan lcd tv ne ispunjava THX standarde.

I za 32" i nema razlike između FullHD i HD Ready kada se gleda sa normalne udaljenosti (1,5-2m).

Ne postoji normalna i nenormalna udaljenost. Zna se koja je razdaljina potreban za koju rezoluciju tj da bi izgledala kako ti kazes "normalno" tj jasno. Tabela ima na netu, bilo ih je na benchu. Ako neko zeli da vidi svaki detalj sa FullHD rezolucija tj 1920x1080 treba sa 2m da gleda u tv 60" dijagonale. Sve ispod toga nece videti sitnice i detlaje jer se tacke sklapaju jedna u drugu. Naravno, zavisno od ukusa i komfora svakog ponaosob ljudi odstupaju i gledaju onako kako im odgovara. Znaci, 32" po meni je dobro samo za monitor a smesno za bilo koji HD materijal. Ispod 1m dijagonale ne vredi o tome ni pricati.

Nazad
Vrh Dno