Šta je novo?

LC power?

klarica

Slavan
Učlanjen(a)
21.10.2008
Poena
309
Kakvi su njihovi proizvodi (napajanja i fioke), da li rade dobro ili crkavaju?

Ja sam sad uzeo napajanje od 420 i veoma sam zadovoljan. Necujno je napajanje skroz . . . Tesko je i odaje utisak kvaliteta

Ja uzeo LC 6550... napajanje tiho i sto je najvaznije radi mi posao ;)

Sto se tice prvog pitanja...
Napajanja su im za mid-end komponente, znaci nisu za forsiranje. Toliko ukratko mogu da kazem, a ima ljudi koji su imali iskustva sa jacim napajanjima da ti kazu utiske:)
Sve u svemu sasvim "cool" napajanja:)

Poslednja izmena:
Ja imam ovo od 420w i mozda je malo glasnije nakon 4 mjeseca kako ne gasim racunar.
A staro je6-7 mjeseci.

Drug ima ono od 550w silent i mogu da kazem da jako lepo radi, a forsira ga maksimalno. Po mom misljenju najbolja napajanja za neki mid-segment. Sto je ok,bolje nego da ljudi kupuju one krseve za 1500din

Ima i ja 6550GP2 v2.2 - 550W na masini iz potpisa. Za sad radi odlicno.

Poslednja izmena:
Lc generalno nije los, samo sto zna da slaze u specifikaijama pomalo :d

Pa naravno,malo iskrivi stvarnost :). Pogledaj na onim losijim napajanjima specifikacije. Sa MSIndustrijal bi pomislio da si ubo 80+

Vrlo solidna napajanja. Ima i boljih ali lep izbor za novce koje treba izdvojiti.

Da li je pametno da uzmem lc power 420w, za neku od ove dve konfe:
-Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H sa integrisanom ati radeon hd 4200 kartom
-AMD X2 Phenom II 550, 3.10GHz/7MB BOX 64Bit BOX Black edition,
-ddr3
-hdd 250gb
-rezac
i
-GA-MA785G-UD3H sa istom kartom
-AMD X3 Athlon II 425, 2.70GHz/1.5MB BOX 64Bit BOX
-ddr2
-hdd 250gb
-rezac
Hvala.

posto je integrusa, eventualno moze da prodje.

evo vidis sta kod mene radi na najobicnijem OEM LC poweru 420w /to nije onaj tezi sa crnim finisom, nego lagani sa 12ventilatorom /.

dakle brizbejn X2 na 3giga, 3850 ocovan, 1hdd, tv kartica i to je MAKSIMUM.
12v grana pod max opterecenjem pada i do 11.85v

pa ti sad vidi , dal smes jos da ga opteretis.

Znaci ako kasnije budem kupovao neku graficku, u rangu oko 70-80 eura, znaci mid klasa, onda nista od ovog lc power 420?
Hoce li mi u tom slucaju biti bolje ako uzmem Cooler Master eXtreme Power Plus 400W (RS-400-PCAP-A3) (tj hocu li sa njim posle nemati problema sa grafickom koju dodam) ?

nije bolje.

ako kupujes novu grafiku ispod ati 4870 sa 1gb rama ne idi ni slucajno /sad je oko 100e /. Takodje ni ispod 550w brand napajanja.

Inace, na ovoj intel masini mi je trenutno 4730 koja koristi isti pcb i fizicki je u crtu ista kao 4870 / samo sto je magistrala prepolovljena na 128 bita , manje SP i umesto 16 ima 8 ROPa /
da ne k.njam duze - ona svejedno trosi ISTO kao 4870. tj prilicno.

e pa, ovaj drugi LC power 6550, je apsolutno dovoljan za nju i matori 65nm Conroe.
12v grana je zakucana na 12.3v i ne mrda ni pod najjacim opterecenjem.

LC power su veoma dobra napajanja, ali ima vise verzija istog modela, pa pri kupovini obrati paznju na ukupnu amperazu na 12v granama.
Trebalo bi da ima preko 30 A za normalan rad.

Poslednja izmena:
veoma je dobar. stavise.

ali za tvoje potrebe nece ti trebati ovaj drugi. provereno. za ekstra pare uzmi memoriju, ili popij pivo. ili dva. ili sok.

Za ove tvoje potrebe slobodno mozes da uzmes taj Lc. Ja ga imam i stvarno je genijalno napajanje za te pare... Pogurace ti to bez problema i veruj mi neces ga cuti!

Imam oba napajanja i oba su OK, necujna su skroz i mogu da poguraju stosta. Prednost dajem OCZ-u naravno i bez obzira sto LC ima 50W fore OCZ moze vise da istrpi.
Kupi LC i bas te briga, neces primetiti razliku ;)

Imam doticni LC i dobro je napajanje. Tera konf iz potpisa bez greske i pritom se ne cuje, ali s obzirom da mi je ovih dana palo na pamet da radim upgrade, ispalo je da bez jaceg napajanja ne mogu nista jace od 5770 da stavim. Cak ni 4890 :)))

Treba i o tome misliti ;)

p.s. I da, ovaj LC ima realnih 470w

ne bih reko da nece da radi.

meni je radio
65nm c2duo na 3GHz /trosi prilicno vise nego 45nm na 3.5 GHz /
4730 512mb 830/1100 / trosi ISTO kao 4870 /
2 HDD
i sve ostalo

i napon je bio tacan u decimalu pod najvisim opterecenjem , a napajanje hladno.

tako da bi 4890 radio savrseno bezbedno kod tebe. / sta mislis koliko moze da trosi tvoj overkokovani 65nm 8800gt, u odnosu na 55nm ATI ? , - ne mnogo vise /
jaca napajanja su za Overklokovane Kvadove sa SLI, itd .

ima jos nesto, kod mene je 6550 verzija 2.0, koja ima 34A na 12v
sad se prodaje v 2.2 koja ima 29A ili tako nesto, proveriti obavezno.

nisu bitni nominalni vati, nego amperi na 12v , preko 30 je bezbedno
/ za stare konfe tipa nortvud, preskot, barton , 5v grana./

Poslednja izmena:
Jos kad bi taj lc dao tih 30A na 12 svi bismo bili srecni i zadovoljni

LCPower su odlicna napajanja (za pare koje kostaju). Ja sam pre jedno 4 god. uzeo neko najjeftinije 400W (LCPower) i radi ko grom. Guralo konfu iz potpisa bez problema (skroz mlako)
pozz
---

Vrh Dno