Šta je novo?

LC Power LC600H-12 vredi li i da li moze

francuz1979

Cenjen
Učlanjen(a)
01.05.2010
Poena
151
Da li moze ovo napajanje da gura q6600 i gts250 karticu. Znam da enermax 460w gura q6600 sa hd3850, i 2xharda . Sad znam da ima bolja napajanja ali i skuplja a trenutno nemam za neko jace, a ovo napajanje je oko 3500 din.

To napajanje nije nista posebno,stavise cuo sam da zna dosta da se cuje odnosno da je bucno,nema bas jake +12V grane,i nemoze u kontinuitetu da isporuci ni blizu 600W,deklarisana snaga mu je mnogo manja.Ja licno nikad ne bih stavljao C2Q Q6600 i GTS 250 koji nisu bas mali potrosaci na napajanje ovog tipa.Kao neki minimum bih gledao da uzmem Corsair CX400 ~4500-5000,koje je znatno kvalitetnije napajanje od ovog LC-ija iako je deklarisano na mnogo manju snagu,i ima jace +12V grane od LCP LC600H.Tako da ispod Corsair CX400 ja ne bih isao.

Znam da to napajanje nije nista posebno, pitam samo da li ce biti dovoljno da tera gore navedeno.

Bice dovoljno...
Ja sam na Antec-u od 500W (koji doduse ima 37A kombinovano na 12V) tjerao konfiguraciju iz potpisa (jeste malo suludo, zbog GTX 275, ali je radilo vise od mjesec dana, dok sam cekao SS-a sa reklamacije)!

Pa ako ne OC-jes CPU moze da prodje.......

Ma moze da prodje, ne plasite coveka. Ja imam PhenomII X4 B50 oc. 3.8GHz :) i BFG OC2 8800GTS i njega pokrece LC-POWER lc500h-12 bez ikakvih problema i jos burazer mladji po ceo dan roka BC2 i COD-MW2. Ono sto je bitno kod LC-a je to da su u zadnje vreme mnogo pouzdanija napajanja nego sto su bila ranije (a ranije su bili katastrofa), mada kao i uvek sve zavisi kakav ti primerak zapadne. Ako nemas vise novaca pazari, ili pokusaj da ustekas jos neku kintu pa kupi nesto bolje...

@bata87

vidi taj LC na 3.8Ghz x4 + 8800GTS u igrama se optereti na ~90% pa sad se ti zapitaj koliko ce on tako da izdrzi :)

To kako ti drzis napajanje nikako nije preporucljivo i samo je pitanje kada ce otici u vecna lovista.Gledaj to da menjas,ako je ikako moguce,bar bi ja to zamenuo.

Iskreno, nemam kintu da bih mogao da dam neku vecu kintu za napajanje (student sam), ma neka gura dok moze, do skoro sam istu grafu (ali proc je bio Althon64 4400+, inace i proc i grafu (BFG nema kod nas da se kupi) dobio na poklon) , furao na Codegen 400W (koje se dobija uz Brizu kuciste) napajanju i to vise od 2 godine bez ikakvih problema, a napajanje i dalje radi iako je ceo GTA IV predjen 2 puta plus razonoda pucnjave bezveze :) (jednom ja, jednom brat) ... Mada mi se sada LC ne cini kao da radi na ~90% opterecenja, posto je u radu, naravno kada se igraju igre manje-vise mlako, nikako vruce, dok mi se doticni Codegen definitivno vise zagrejavao (sa starim proc-om i plocom) a i dalje sljaka... Mislim da kao i uvek u zivotu najveci faktor jeste primerak koji ti zapadne i sreca (sigurno je da napajanja sa imenom tipa CM pruzaju vise, ali sam svedok da i ta napajanja nisu bez losih primeraka). Naravno da uvek treba da se ide na bolje napajanje, mada vidim da u zadnje vreme cak i losija napajanja imaju korektno odradjene zastite (ova konstatacija vazi za napajanja koja su mladja od dve godine)... Nego ovde se covek obratio za pomoc i ja samo iznosim svoje iskustvo, koje moze biti totalno drugacije od necijeg i sigurno je da to napajanje moze da gura komponente koje je covek naveo, ali sigurno ako moze da izdvoji vise kinte ide na kvalitetnije napajanje, a ako ne ovo je dobar izbor, bar po meni.

Najmanji je problem ako ti samo napajanje crkne, sta ces ako povuce i ostale komponente za sobom. Meni je recimo nekvalitetna zastita primarna stvar zasto nikad ne bi uzeo LC budget napajanja (da ne pricam o lazljivim deklaracijama).
Lepo covek gore pomenu Cors CX400 kao neki minimum ispod cega nebi trebalo ici.

Poslednja izmena:
Juce sam opteretio to napajanje sa AMD X6 1090T@4GHz, GTX470, WD Raptor1500, 2x2GB 1600MHz... Napajanje bez problema odradilo Unigine Heaven DirectX 11 benchmark 2.0 test ( nekih 3 sata).
Pri tome uopste nije bucno niti preterano zagrejano. Preporuka.

P.S. Napajanje sam izvadio iz ovog kucista za potrebe testa: http://www.lc-power.de/index.php?id=246&L=1
Cena sa kucistem mu je oko 5500din.

Poslednja izmena:
Mislim da moze.
Pored svih komentara, sticajem okolnosti koristim LC napajanja vise od 1,5 godinu, gomile sam ih prodao i jos (hvala bogu) nije bilo reklamacija. Da bih bio precizniji, ne verujem da su te masine bile overklokovane a bilo ih je raznih. Pre par meseci je prodata masina sa E6500 i ATI 5770 sve u kucistu LC 914BII 600W (u njemu je bas to napajanje sto te zanima) , kaze covek da mu je extra stabilna i da nema problema. Na jednoj od masina imam LC6600 V2.2 koje gura vec godinu dana E8400 @ 3700Mh + ATI 4850GE max OC.
O tom pomenutom modelu ne znam nista pa proveri koliko ima ampera na 12V granama. Ako neces da preterano OC kladio bih se da ce biti ok.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
LC Power su nadasve pristojna napajanja. Nemju neku snagu na granama ali imaju negde svoju deklarisanu snagu. Bušnost varira. Moje se čuje ortakovo je nečujno.

A što se snage tiče LC6550GS tera kod ortaka c2q6600+Ati 5850+8gb+SB X-FI Titanium+3 X HDD + 2 optike i ne pravi apsolutno nikakve probleme iako je blizu vršnog opterećenja a naponi su više nego pristojni.

Kod mene isto napajanje tera C2D 6420+Ati 5770 i planduje

lc600h-12 v2.31 moze li raditi posao na :

Phenom X3 710
AtiRadeon 5750 1GB DDR5
2x2GB RAM 800Mhz
1x optika
1xHDD konstantno i povremeno bih palio (retko kada sve) 6xHDD
tu je i pumpa za vodeno hladjenje i par ventova?

trebalo bi da uzmem u ponedeljak napajanje, ispalo mi je po krajnje povoljnoj ceni
meni sada ovo tera (bez vodenog hladjenja i sa 2-3 HDD ) neko ANS CL500W

Poslednja izmena:
Radice bez problema, isporbano na X2 [email protected], HIS4870 DDR5, 4gb ram, hdd, cd... radi bez problema a 4870 je veci potrosac od gts250

LC Power LC600H-12 vredi li i da li moze?

Re: Za te pare i vredi i moze!

Vrh Dno