Šta je novo?

LC Power LC420H-12 420W i Maticna??

ACAS

Cenjen
Učlanjen(a)
21.02.2010
Poena
169
Kupio bih ovo napajanje LC Power LC420H-12 420W za moju konfiguraciju,

AMD Athlon X2 Dual core 4000+ 2,11GHz,
896mb DDR2 800MHz RAM Kingston (1Gb, ali ovo 100mb valjda skida integrisana)
Maticna Asus M2N-MX SE Plus, drugar kaze da je to neka manja ploca,ali 2008 kad sam je kupio,samo sto je izasla na trziste,evo linka http://www.itsvet.com/proizvod/asus-..._mboard/20/955
Hdd 320GB WD3200AAKS
Napajanje kupujem jer cu staviti neku graficku snage maximum do 4670,
pa me zanima dali bi to napajanje odgovaralo po snazi, kao i zbog prikljucka (napajanje ima SATA koliko sam uspeo da shvatim, a neznam dali moja maticna podrzava to, gore je link za maticnu, pa posle pregleda linka molim za odgovor:)

Bila je krš i kad se pojavila, opušteno... :d

Slobodno kupuj napajanje ;)

Hvala puno veseliburek, sta cu,toliko sam kinte imao.. Ps imas odlican komp..

Bilo bi super ako mi jos neko kaze da je OK to napajanje zbog tog SATA prikljucka,koj nepise da podrzava moja ploci,cisto da budem siguran..

Hvala unapred:)

aaa?

SATA konektori su za diskove, dakle ako imaš SATA disk koristiš SATA konektore, ne razumem šta hoćeš da kažeš... :S:

Izvini,ja se narazumem nesto u kompjutere, iskreno neznam dali je svako napajanje univerzalno, ili ima ono podele na ata, sata i sata2??
Zato pitam dali ovo napajanje moze na moju maticnu plocu i hdd???

Izvini,ja se narazumem nesto u kompjutere, iskreno neznam dali je svako napajanje univerzalno, ili ima ono podele na ata, sata i sata2??
Zato pitam dali ovo napajanje moze na moju maticnu plocu i hdd???

Postoji razlika u broju sata i molex konektora,neka imaju 6-pin konektor za graficku a jeftinija napajanja nemaju to.
Konektori za napajanje SATA,SATA2 i SATA3 hardova kao i SATA optichkih uredjaja su identicni.

Heh, kao i uvek u ovakvim slučajevima, preporučujem da lagano uzmeš to LC od 420W. (samo onu varijantu 420H-12, zbog većeg ventilatora koji ga hladi). Ugradio 30+ komada, niti jedan problem do sada.

btw... ima 2 molex, i 2 sata priključka, a za grafičku nema 6-pinski, već mora adapter.

Vec se dogovaram oko kupovine 1 bas 420H-12, a dali je moguce da nema tu mogucnost za graficku tipa 8600gt,ili 5450 ili 4650,ili 9500gt, (mislim to nisu neke ekstra kartice pa da bi trebalo da kupujem neki poseban adapter),
Dali ste sigurni da bi za svaku od ovih grafickih trebao da dokupljujem taj adapter?? Ako bi trebao,koliko to kosta??
Hvala unapred!!

U osnovi ne bi trebao adapter, ali za svaki skučaj progooglaj konkretni model, postoje OC(overclock) modeli za može da treba npr za MSI 8600 GTS OC treba, adapter treba ako grafička ima 6-pin - Supplementary Power Connector, inače on treba da se dobije uz grafičku

Poslednja izmena:
Ljudi palo mi je na pamet da prodam ceo komp,pa da skupim od mojih jos para i da kupim komplet drugi komp, pa me zanima vasa procena koliko bih mogao da dobijem za moj komp,tj celo kuciste?? Konfiguracija je gore napisana,ima i dvd rezac, Komp nije bio opterecen,hdd nikad punjen preko 20gb, sluzio za gledanje filma i internet, najzahtevnija igrica igrana bio kanter strike Naravno nikad u servis nijedan deo nije bio...

Procene su inače zabranjene ne forumu zbog prevara (evo obećavam da neću kupiti komponente od njega, nisam preprodavac i/ili prevarant)

AMD Athlon X2 Dual core 4000+ ~30e
1GB DDR2 800MHz RAM Kingston ~15e
Maticna Asus M2N-MX SE Plus ~25e, ploča je baš baš krš
WD3200AAKS ~25e
tako nešto, nisam baš u toku...

Poslednja izmena:
ne preporucujte to napajanje !!!!

kvalitetno jeste , isprobao sam ga , ali ima samo 15A na 12v.

Ja kažem opet... na tim starijim konfama je ono najbolji izbor. Probao ga na tridesetak konfiguracija, ni jednu reklamaciju nemam za sad (prvi ugradio pre godinu i po).

pogotovu za tu 4650-icu, koju sam imao lično, i koja je baš smešan potrošač.

Poslednja izmena:
Gura ono i mnogo jace. Slicna masina, amd 3200+ i identicna ploca u koju je stavljen 8800GTS radi besprekorno vec godinu dana na tom napajanju.

Gura ono i mnogo jace. Slicna masina, amd 3200+ i identicna ploca u koju je stavljen 8800GTS radi besprekorno vec godinu dana na tom napajanju.

To što nešto može da radi ne znači da radi unutar dozvoljenih parametara.
Eno Pera radi na naftnoj bušotini već 4 godine i ništa mu nije... Pitaćemo ga za još 2-3 kako mu napreduje leukemija.
Poenta nije u tome da li se komp uspeo uključiti i raditi u Micro$oft Excel-u, već da li je ripple na 12V ispod 120mV i da li je 12V između 11,4 i 12,6V; kao i to da li su ispravljači u napajanju blizu svog maksimuma, na kojoj temperaturi su filter kondenzatori ako ih ima itd...

Evo najnovijih vesti, imam u opciji 2 katice (neznaci da je konacno,ali evo) 4650 DDR2 vs 8600 DDR3

XFX Radeon HD 4650 512MB GDDR2 HD-465X-YAFE
Osnovno
Naziv
Proizvođač : XFX
Model : Radeon HD 4650 512MB GDDR2 HD-465X-YAFE
Procesor
GPU : Radeon HD 4650
Takt : 600 MHz
DirectX podrška : DirectX 11
Memorija
Kapacitet : 512 MB
Interfejs : 64 bit
Tip : GDDR2
Takt : 800 MHz
Povezivanje
RAMDAC : 400 MHz
Maksimalna rezolucija : 2560x1600
Slot : PCI Express 2.1
Priključci : Dual-DVI, S-Video Out

Naravno skontao sam da je 4650 ddr3 bolji, ali ovu mozda mogu da kupim za vrlo povoljno,ovu 8600 ddr3 takodje,pa zasto da ne, ionako planiram da menjam ceo komp za godinu dana..
Epa kako se nosi ova ddr2 4650 (pise da ima samo 64 bit) protiv ddr3 8600gt 256mb 128bit

imas odlicnu 4650 powercolor DDR3 , i to 1gb za 50e. vredi svaku paru razlike .

inace 4650 ddr2 jeste jaca od 8600gt, za nijansu . model 4650 ddr3 je gotovo ravan sa 3850 kad se overklokne malo u CCC.
to je trenutni best baj do 50e.

graficke sa 256mb rama nemoj ni da razmatras, bez obzira koliko kostaju. sad ima dosta igara kojima je 512mb malo.

Poslednja izmena:
par ljudi ovde su mi rekli da je ta 4650ddr2,ovaj model konkretno osakacen zbog magistrale od 64bita, i da je samo zbog 64bit u ovom slucaju jaca ddr3 8600gt zbog magistrale od 128...
Neznam sta da radim:)??

sa tom 64bit-nom magistralom zaboravi na bilo koju ozbiljniju igricu to je kartica predvidjenja za gledanje tv-a u HD rezoluciji i za rad sa nekim programima znaci ako planiras da igras igrice ne uzimaj ni jednu karticu sa 64bit-nom magistralom

Nazad
Vrh Dno