Šta je novo?

LC power kucista..

MutAgen

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2009
Poena
320
Imam preporuku za ovo kuciste:

http://itsvet.com/proizvod/lc-power-atx-914bii-pro-600w/comp_comp_case/204/1266

Cini mi se interesantnim, a znam da u poslednje vrijeme svi hvale LC power napajanja pa me interesuje da li je napajanje u ovom kucistu pribliznog kvaliteta onih napajanja koja se prodaju posebno (tj da li je u rangu nekog LC6600)??? Cijena ovog kucista je oko 50€, a toliko vrijedi i samo napajanje s tim sto ce mi ostati kuciste.. Znam da nije nekog kvaliteta ali to svejedno ide pod sto tako da mi nije toliko bitno.. E da jos nesto, hoce li ovo napajanje biti dovoljno za:

AMD Athlon II x4 620
ATI Radeon 4890
DDR3 2Gb 1333
...
..
.

Volio bih da cujem nekoga ko ima iskustva sa ovim kucistem, a svaka dobronajmerna kritika je dobrodosla :)

Poslednja izmena:
ja znam samo jednu osobu koja hvali LC.. ostali kazu, hm..ok.. za te pare ok... ne valja... nije neko.. malo bolji kinez... itd

Pa kakvog je kvaliteta to napajanje? Planiram da ulozim max 60e na kuciste + napajanje pa mi je ovo nekako najprimamljivije. Ima li nesto da se uzme do 60e (kuciste + napajanje) a da je dovoljno kvalitetno za navedenu konfu (evo cijela konfiguracija):

AMD Athlon II x4 620
ga-785gt-udh3
ddr3 2Gb Kingstone 1600Mhz cl9
HDD Samsung F3 500Gb
ATI Radeon 4890
neki LG citac i jos mozda koji ventilator

Ovo napajanje je iz OFFICE serije i predvidjeno je za neku OFFICE varijantu.. Inace www.LC-POWER.com nema informacije o pola svojih proizvoda, sto mi je nelogicno za jednu renomiranu firmu.. Inace sve "sklopljene konfiguracije" koje se prodaju po radnjama (sirom Srbije) nemaju nista kvalitetnija napajanja pa o5 daju garanciju po 3g na kompove..?

Pa za sve to ti treba malo bolje napajanje a LC to svakako nije. Limarija je vise manje nebitna i o njoj necu da pricam mada razmisljaces ti i o tome kad dodje vreme ;)

Ovo napajanje je iz OFFICE serije i predvidjeno je za neku OFFICE varijantu.. Inace www.LC-POWER.com nema informacije o pola svojih proizvoda, sto mi je nelogicno za jednu renomiranu firmu.. Inace sve "sklopljene konfiguracije" koje se prodaju po radnjama (sirom Srbije) nemaju nista kvalitetnija napajanja pa o5 daju garanciju po 3g na kompove..?

Sad, renomirana ili ne, nije bitno. Bitno je da ti tu informaciju nemas :d
Sto se tice gotovih racunara i 3 godine garancije. To bas i nisam video. Oni racunari koji za osnovu imaju kineza su u 95% imaju garanciju u trajanju od godinu dana.
Imas i one bolje, skuplje i kvalitetnije konfiguracije na koje daju i 3 godine garancije ali su ona u 99% slucajeva izgradjena na kvalitetnom i skupljem napajanju.
E, sad, sve i da nadjes to sto govoris, jesi li citao u tim garancijama da li su te konfiguracije podlozne strujnim udarima i tako tim stvarima?
Znas, ako ti vrisne napajanje i u tom posmrtnom trzaju pusti neku struju na komponente, prvi na udaru su ti naponska sekcija maticne ploce, graficka, hardovi i ako se spali nesto od toga, nemas garanciju na te stvari..
Citaj: ako crkne napajanje i samo napajanje, miran si, dobices novo napajanje od 9e koliko je bilo i prvo, ali ako crkne jos nesto pored napajanja, dobices novo napajanje od 9e a od spaljenih stvari se oprosti.. Mozda ti ospore cak i citavu garanciju u takvim slucajevima jer moras odneti citavo kuciste njima na reklamaciju pa vide neko spaljivanje.
Mozda izgleda sve to paranoicno ali mene glava ne boli, niti razmisljam, niti zelim da razmisljam o tim stvarima..

Mislim, ima tu razlicitih scenarija i kad kupujes napajanje, gledas razlicite stvari.
Marka to nije.

Ako hoces LC napajanje i odaberes neki iz Metatron serije i za njega ces morati da se onako poprilicno izujes, otprilike kao i za Chieftec CFT. Napajanja su skoro ista a i cena ;)
Ako hoces LC6650GP3 za te pare mozes uzeti Corsair CX400 koji je po meni bolje napajanje iako ima "samo" 400W (otprilike ima vise A na 12V grani nego doticni LC i poseduje zastite u sebi). Ako nadjes LC6650GP3 za manje para od CX400, kupi, gurace, samo nemoj da proklinjes nikoga ako posle odredjenog vremena dobijes neku havariju.
:wave:

PS: 60e je suvise malo za bolje napajanje i kuciste pa makar se zvali bilo kako "renomirano"

to LCP i CX400 su slaba napajanja za quad i 4890 (naravno u loadu, ako nece nista igrati sa tom grafickom onda je ok)

Sad, renomirana ili ne, nije bitno. Bitno je da ti tu informaciju nemas :d
Sto se tice gotovih racunara i 3 godine garancije. To bas i nisam video. Oni racunari koji za osnovu imaju kineza su u 95% imaju garanciju u trajanju od godinu dana.
Imas i one bolje, skuplje i kvalitetnije konfiguracije na koje daju i 3 godine garancije ali su ona u 99% slucajeva izgradjena na kvalitetnom i skupljem napajanju.
E, sad, sve i da nadjes to sto govoris, jesi li citao u tim garancijama da li su te konfiguracije podlozne strujnim udarima i tako tim stvarima?
Znas, ako ti vrisne napajanje i u tom posmrtnom trzaju pusti neku struju na komponente, prvi na udaru su ti naponska sekcija maticne ploce, graficka, hardovi i ako se spali nesto od toga, nemas garanciju na te stvari..
Citaj: ako crkne napajanje i samo napajanje, miran si, dobices novo napajanje od 9e koliko je bilo i prvo, ali ako crkne jos nesto pored napajanja, dobices novo napajanje od 9e a od spaljenih stvari se oprosti.. Mozda ti ospore cak i citavu garanciju u takvim slucajevima jer moras odneti citavo kuciste njima na reklamaciju pa vide neko spaljivanje.
Mozda izgleda sve to paranoicno ali mene glava ne boli, niti razmisljam, niti zelim da razmisljam o tim stvarima..

Mislim, ima tu razlicitih scenarija i kad kupujes napajanje, gledas razlicite stvari.
Marka to nije.

Ako hoces LC napajanje i odaberes neki iz Metatron serije i za njega ces morati da se onako poprilicno izujes, otprilike kao i za Chieftec CFT. Napajanja su skoro ista a i cena ;)
Ako hoces LC6650GP3 za te pare mozes uzeti Corsair CX400 koji je po meni bolje napajanje iako ima "samo" 400W (otprilike ima vise A na 12V grani nego doticni LC i poseduje zastite u sebi). Ako nadjes LC6650GP3 za manje para od CX400, kupi, gurace, samo nemoj da proklinjes nikoga ako posle odredjenog vremena dobijes neku havariju.
:wave:

PS: 60e je suvise malo za bolje napajanje i kuciste pa makar se zvali bilo kako "renomirano"

Mislim da je 400w malo da gura citavu ovu konfu bez obzira sto je Chieftec(Corsair)? Predlozi mi neko konkretno napajanje koje ce sve ovo gurati kako treba, bez da se "znoji", pa da se "izuvam" kad vec budem "obuven" :D

corsair tx650

moze (CFT serija), ali ja bih pre isao na cors
svi su oni sa 120mm ventilatorima :)

ne znam bas da je dovoljno A na +12V kod tih napajanja da drze zver od 4890

Na mojoj konfi OCZ sljaka savrseno, sve clockovano. Duva hladno sve vreme. Mada 5850 malo manje trosi ali verujem da bi radilo bez frke. U svakom slucaju nista ispod toga ni u ludilu ali preporucujem makar Chief CFT 600W, tek da ima malo lufta a da nije previse para.
Bolje dobro napajanje nego da se bacaju pare na neki lim. Neka kupi neki polovan chief kad bude para imao, a do tada sve je dobro.

pa 5850 trosi dosta manje od 4890, trosi manje i od 4870 :)

Smatram da je sve sem graficke trenutno best buy za nekih 30k.. Nasao sam neki program za racunanje potrosnje kompa i kako on kaze moja konfa ne bi trebalo da trosi vise od 450w, e sad nisam siguran da li se odnosi na potrosnju pri opterecenu.. Nasao sam ovaj Corsair 550w (http://www.corsair.com/products/vx/default.aspx) za 8k i kontam da stekam kesh za njega pa da ga uzmem kad bude vrijeme za to, medjutim nisam siguran da li ima nesto bolje/isto za te pare (ili jeftinije) za to mi treba vasa pomoc... :D Bitno mi je da to sve radi taman koliko treba, ne planiram upgrade tako da mi "viska" snaga ne treba.. :)

Grdim ga jer je jedan od onih koji ce sve da spucaju na CPU i grafiku a bedu ostave za napajanje.:smash:

Da sam jedan od tih ne bih se obratio ljudima koji znaju sta valja (sto se tice napajanja)! Zelim strucno misljenje strucnjaka ili onih koji misle da jesu, nista vise..

BTW, cijenim/volim komjutere i zelim imati najbolji komp (koji sebi mogu priustiti) ali treba nekad izaci na :bottle:, a to cesto dovodi do finansiskih nestabilnosti ( :( ), u to ime ziveli :F :bottle:

Da sam jedan od tih ne bih se obratio ljudima koji znaju sta valja (sto se tice napajanja)! Zelim strucno misljenje strucnjaka ili onih koji misle da jesu, nista vise..

BTW, cijenim/volim komjutere i zelim imati najbolji komp (koji sebi mogu priustiti) ali treba nekad izaci na :bottle:, a to cesto dovodi do finansiskih nestabilnosti ( :( ), u to ime ziveli :F :bottle:

Pa uzmi sad dobro napajanje, a kucishte bilo kakvo, to je najmanje bitno. Meni je jedan rachunar u ruznom i izgrebanom kucishtu, neki stari JNC, al' na napajanju nikada nisam shtedeo. A zbog te 4890 idi na pravih 600W, ukoliko zelish tihu i pouzdanu mashinu.

bitno je i kuciste, itekako.. da maticna lezi na cvrstom limu da se ne uvija, da graficka i ostale leze u slotu kako treba, da natezu.. naravno da je bitan lim, da ne zveci ko prazna konzerva, da moze normalan protok vazduha da se napravi unutra. ne znam odakle vam ideja da je kuciste najmanje bitno.. i temelj kad se gradi, gradi se da izdrzi kucu

Nazad
Vrh Dno