Šta je novo?

LC power ili codegen?

bora81

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2010
Poena
330
E ovako.Imam trenutno napajanje codegen od 500W.Kupio sam novo LC power 420H-12 za stari racunar posto mi je tamo riknulo napajanje.E sad mene zanima dal je codegen od 500W isto sto i LC POWER od 420 W jer ocu da LC power stavim u novi racunar a codegen prebacim u stari.Znam da za moju masinu je bolje LC power od 500 ili 600 W medjutim trenutno mi radi i na codegen od 500W tako da dok ne skupim kes za nesto bolje ovo mi je privremeno resenje.Posto mi codegen vec pocinje da "Struze" mislio sam da mi je bolje da prebacim LC POWER u novi racunar medjutim ne znam dal smem i dal je to iste jacine kao codegen od 500W.Mnogi su mi rekli da je kinez od 500W isto sto i lc power od 420 w medjutim nisam siguran koliko je to pouzdano.Konfiguraciju mog racunara imate u mom profilu pod moja masina

E ovako.Imam trenutno napajanje codegen od 500W.Kupio sam novo LC power 420H-12 za stari racunar posto mi je tamo riknulo napajanje.E sad mene zanima dal je codegen od 500W isto sto i LC POWER od 420 W jer ocu da LC power stavim u novi racunar a codegen prebacim u stari.Znam da za moju masinu je bolje LC power od 500 ili 600 W medjutim trenutno mi radi i na codegen od 500W tako da dok ne skupim kes za nesto bolje ovo mi je privremeno resenje.Posto mi codegen vec pocinje da "Struze" mislio sam da mi je bolje da prebacim LC POWER u novi racunar medjutim ne znam dal smem i dal je to iste jacine kao codegen od 500W.Mnogi su mi rekli da je kinez od 500W isto sto i lc power od 420 w medjutim nisam siguran koliko je to pouzdano.Konfiguraciju mog racunara imate u mom profilu pod moja masina

LC power je bolji nego taj Codegen tako da ostavi njega za novu masinu.:wave:

+1 za LC:)

Hvala na odgovorima.Jel to znaci da je LC power iste snage kao codegen bez obzira sto je ovo 500 W a ovo 420 W?Ako je iste snage onda cu staviti LC power jer bez dileme je bolje nego codegen.Ako nista bar ima godinu dana duzu garanciju.Codegen znam da je smece samo *** kad sam kupovao komp nisam imao tada za bolje.Pre codegena sam imao frontier koje mi je crklo posle 2 nedelje tj kupio sam frontier kuciste koje je imalo napajanje frontier od 500W.Kad je to crklo ovi iz radnje su mi dali codegen jer kao bolje je nego frontier.Do sad nisam imao problema sa codegen medjutim nedavno je poceo da se bas jako cuje pri paljenju tako da bi trebalo da ga zamenim.Pa reko kad vec imam LC power da ga ubacim privremeno dok ne skupim kintu za chieftec od 500W koje merkam :)

LC ima super napajanja ali taj LC konketno nije bas sjajan ali trebalo bi da sasvim lepo "gura" tvoju konfu...

Ni jedno ni drugo nije nesto, ako mislis na Codegen napajanje od 500w sa 8cm fanom.
No LC Power od 420w je niskobudzetno brendirano napajanje, ja sam ih ugradio vise komada i dan danas su ziva, a ugradio sam i nekoliko tih 500w Codegena i ni jedan jos nije zveknuo, a tezi je LC Power, Codegen je tek nesto preko 1kg, mozda 50-tak grama vise. Uzmi ipak LC Power, tisi je i duzi mu je zivotni vek.

zavisi od kucista, al ako je niskobudzetno, onda je vjerovatno to default ..vent napajanja duva unutra i izbaca, kroz to sace gdje se nalazi prekidac, napolje topli vazduh

Pozdrav ljudi. Skoro sam kupio http://itsvet.com/proizvod/lc-power-power-silent-giant-lc6550gp2-550w/comp_comp_powersupply/204/282 napajanje.
Da li je default npostavka tako da fan bude okrenut ka dole, tacnije ka maticnoj ploci da kazem ili ne? I sad recimo kad stavim ruku iza na ove resetkice na napajanju vazduh ne izlazi napolje?

Povedi računa o tome izlazi-ne izlazi!
Moze se desiti da zaglavi fan koji se nalazi unutar napajanja i da se pregreva napajanje... Imao sam prilike da vidim tako nešto na skroz novim napajanjima.
Uzmi neko malo i tanko papirče pa gurni u rešetke ventilatora dok napajanje radi. Ako se izrenda papirče znači da se okreće fan :D ili to isto malo papirče stavi pozadi na otvore napajanja oblika saća dok je isto u pogonu. Ako se papirić leluja znači da ventilator napajanja radi...

Budi kreativa i sam smisli način kako bi proverio ali ne dozvoli da se blokira fan...

pozz

Duva u kuciste. Onace malo mi cudno da oznake i informacije o voltazi kada se gleda sa strane su postavljene naopacke?

LC power se bar manje pojavljivao u reklamacijama tvoju konfiguraciju bi trebalo da lepo gura .......

A 600W?

Hajde da ne bih otvarao novu temu jer imam sličnu dilemu, da pitam ovde:

Budžet mi je oko 5.000, treba mi napajanje na koje će ići i5 750 (ili jači), nvidia 460 (ili jača), ne znam, još sklapam... biće min 4gb rama, možda nekada u budućnosti SSD, muzička CL 5.1 valjda ne vuče mnogo... :)

Za sada sam se opredelio za LC POWER SUPERSILENT 600W LC6600 V2.2B koje sam našao gotovo u dinar u mom budžetu, ali mi ljudi tvrde da bi trebalo da uzmem jače za moju buduću mašunu? Jače podrazumeva i jači budžet, pa ne bih ako baš ne mora...

Budžet mi je oko 5.000, treba mi napajanje na koje će ići i5 750 (ili jači), nvidia 460 (ili jača), ne znam, još sklapam... biće min 4gb rama, možda nekada u budućnosti SSD, muzička CL 5.1 valjda ne vuče mnogo... :)

Za sada sam se opredelio za LC POWER SUPERSILENT 600W LC6600 V2.2B koje sam našao gotovo u dinar u mom budžetu, ali mi ljudi tvrde da bi trebalo da uzmem jače za moju buduću mašunu? Jače podrazumeva i jači budžet, pa ne bih ako baš ne mora...

Uzmi LCPOWER LC6650GP3 v2.3 i uživaj ;) (psu od 650W)!

KLIK

Poslednja izmena:
Hvala ljudi, u suštini obojica ste mi preporučili jedno koje sam i ja gledao - LC 650W Silent (pa i prodavac). Ne znam, jeste da mi tako malo prelazi budžet, ali svi mi tvrde da moram jače od ovog koje sam ja odabrao :)

NZXT sam video uživo i izgleda kao da je klepano u nekoj kovačkoj radionici sa drljavim konektorima i ...
LC je za te pare ZAKON ;). I ja sam morao da pravim kompromise kada sam sastavljao svoju makinu i tako napipah LC. mene moje od 600W extra služi već godinu i više!

Plus za LC i od mene! Koristim ga dugo i prezadovoljan sam.

Mratchny je napisao(la):

Za takvu masinu ipak uzmi za klasu bolje napajanje i probaj da to bude makar Chief 600W. LC "laze" u proseku 200-250W. Nemoj se loziti na cifru sta pise vec na specifikaciju. Tebe treba da zanima samo snaga na 12V grani i nista vise. Dok ozbiljne firme snagu racunaju po 12V grani "boranija" sabira babe i zabe da cifra bude sto veca.
Da se vratim na temu... Radice ti masina sa LC-om, da se ne lazemo. Koliko dugo niko ne zna. Masina ce ti retko biti 100% opterecena tako da ce LC da zavrsava posao ali dobro je da uzmes malo jace napajanje da bi ono bilo sto manje optereceno, duze ce ti trajati i mirnije ces spavati ;)
Racunaj da napajanje koje uzimas mora da gura 400W 24/7 da ne trepne. LC te klase ce to malo teze podneti. Ako vec moras LC onda stvarno gledaj bar da bude GP3, to je manje zlo.

Lc je po meni sasvim dobro,radice ono,u losijem slucaju mogu se cuti neki zvuci od kondenzatora ili drugih delova kada je bas optereceno ali dok ne kupis neces znati
a najbolje ti znas kolko ti komp radi 100% opterecen ako je povremeno ili na krace vreme u toku dana onda mislim da je LC ok kupovina

Nazad
Vrh Dno