Šta je novo?

Lc Power 6550GP v2 Puf

Rizmal

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2005
Poena
725
Moja oprema  
Ostale periferije
PS5 Dig + FanatecDD+
Laptop
McBook Pro 15
Tablet
Apple iPad Pro
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 7
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dal da se igram s ovim napajanjem,danas sam uzeo Safir HD4870 i naprosto cim sam usao u igru napajanje je zasvetlelo i reklo PUF i komp se ugasio.

Srecom sve komponente su zive(uzeo sam napajanje od sestrica (400W) i od komsije (350W) povezao sve na komp i pokreno 3dmark,cod5 i sve komponente rade bez problema nis nije crklo:banana:medjutim kad sam otvorio napajanje koje je vidno sevnulo u PUF trenu i zasmrdelo unutra nema vidljivog spaljivanja ili pucanja ni kondenzatora ni transformatora,a osiguraca nema(ili je u nekom IC-u u vidu automatskog osiguraca).

napominjem napajanje nisam probao dal radi,jer me zabolela glava ai gledao sam da prvo proverim komponente dal rade.

Videcu kasnije ili sutra da kratko povezem pinove na napajanju pa da vidim oce li da radi,ali pitanje je dal da vracam to napajanje u komp dok ne skupim pare za novo_????

Ako imas garanciju, onda ga nosi na reklamaciju, posto tesko da je ostalo citavo posle big bang-a. :p

Cim si otvarao napajanje i pocepao nalepnicu izgubio si garanciju.

Kupi neko kvalitenije napajanje, TT ili OCZ batali LC-a pucaju kao cokolade pri vecim opterecenjima.
Najbitni je da nije spalilo ceo komp sa sobom.

Poslednja izmena od urednika:
Stvarno, sto si ga otvarao? Gledam tvoju masinu... Taj LC nije za to. Tebi treba nesto bolje/jace tipa OCZ od 600W.

Pa nije ni cudo sto je odbilo da radi na toj konfi, ali nije bas najlepsi nacin na koji je to uradilo!
Inace juce sam greskom prevezao neke zice na moleksima ( utisavao ventilator), plus su dodirivale stranicu kucista. Napajanje nije htelo da se upali. Samo to i nista vise. ( kad sam skapirao sta sam uradio, rekao sam samo, hvala bogu da nije bilo pozara, a takvu istu sam situaciju imao sa jednim kinezom pre)

Poslednja izmena:
Pa nije ni cudo sto je odbilo da radi na toj konfi, ali nije bas najlepsi nacin na koji je to uradilo!
Inace juce sam greskom prevezao neke zice na moleksima ( utisavao ventilator), plus su dodirivale stranicu kucista. Napajanje nije htelo da se upali. Samo to i nista vise. ( kad sam skapirao sta sam uradio, rekao sam samo, hvala bogu da nije bilo pozara)

Napajanje ima zastitu od kratkog spoja.

Ma taj lc mi je spasao sve komponente ma koliko vi ovde bili protiv njega,a po konstrukciji je identicno drugovom tt napajanju od 550w koje mu je crklo pre 2-3 meseca.A do sada niko oko mene se nije zalio na lc napajanja cak je i mom burazu jedno lc 400w zbog strujnog udara riknulo a kompu iako je radio nije bilo nis.Sto se tice garancije istekla je pre mesec dana zato sam se igrao s otvaranjem.

A do bing banga je doslo mojom greskom,nisam spustio cpu klok pa je cpu vukao 190 w umesto 125W.Tako da sam ga ja preopteretio ali pre no sto je puklo bio sam ukljucivao komp iskljucivao i cak igrao cod5mp celih 15ak min e medjutim kad ej neki lik sibno artiljeriju najverovatnije je grafa povukla malo previse i bum....

Inace probao sam napajanje def je riknulo,sve je na broju i sve je tu ali cim se automatski osigurac resetuje(cuje se kako radi klik) znaci da je riknulo neko IC vezano za zastitu jer svi kondenzatori su ok i nijedan niti je probio niti explodirao...

Poslednja izmena:
batali LC-a pucaju kao cokolade pri vecim opterecenjima.

LC-i (od 40-50 €) ne idu uz quad, jace graficke, ozbiljniji oc...itd iako pise da imaju dovoljno W nemaju ili nemaju u uslovima koje ovi zahtevaju, LC koji imaju CWT su susta suprotnost rade kao i ostala high end ekipa.

p.s. na srecu kad crkavaju ne vuku nista za sobom, bar su moja iskustva takva

Poslednja izmena:
LC-i (od 40-50 €) ne idu uz quad, jace graficke, ozbiljniji oc...itd iako pise da imaju dovoljno W nemaju ili nemaju u uslovima koje ovi zahtevaju, LC koji imaju CWT su susta suprotnost rade kao i ostala high end ekipa.

p.s. na srecu kad crkavaju ne vuku nista za sobom, bar su moja iskustva takva

Njegovo napajanje mislim da kosta oko 40 evra, i amperaza je 25A na 12v, sto je premalo za kombinaciju quad core i pogotovo 4870. Samo za 4870 preporucuje se 32A na 12v.

Ljudi se igraju suvise sa tim. Sve vise vidjam likova koji su u fazonu "Ma radice brate, opusti se". Eto vam "radi ce", dobro je komponente su mu ostale chitave.

Sada ste i mene bacili u dilemu. Ja imam LC power titan 560W 36A @ 12v, 40A @ 5v, i isto gledam da uzmem 4870.... sad ni sam ne znam sta da radim. Posto planiram i overklok procesora, a i overklokujem karticu redovno kada igram igru.

Ma taj lc mi je spasao sve komponente ma koliko vi ovde bili protiv njega,a po konstrukciji je identicno drugovom tt napajanju od 550w koje mu je crklo pre 2-3 meseca.....

Jel ti to LC iz potpisa? 750W ili neki drugi?

@Achilles82

Mislim da me nisi dobro razumeo, problem je sto ce neko drugo napajanje sa istim aperazama kao LC da vozi te pomenute kombinacije, primera radi Corsair 450W ce raditi tamo gde ce LC 550W puci. Il LC nema to sto pise da treba da ima il u posebnim uslovima LC nemoz da izadje na kraj (a ja mislim da je ovo drugo u pitanju).

@Achilles82

Mislim da me nisi dobro razumeo, problem je sto ce neko drugo napajanje sa istim aperazama kao LC da vozi te pomenute kombinacije, primera radi Corsair 450W ce raditi tamo gde ce LC 550W puci. Il LC nema to sto pise da treba da ima il u posebnim uslovima LC nemoz da izadje na kraj (a ja mislim da je ovo drugo u pitanju).

Corsair od 450W ima 33A na 12v. I nije isto svako LC power 550W. Pazi nije LC power toliko losh. Ja mislim da je problem zato sto je stavio suvise zahtevne komponente na LC power od 550W sa manjom amperzaom. Da je uzeo ovo koje ja imam, gde ima 36A na 12v ne bi mu se to desilo 95% sam siguran.

Corsair od 450W ima 33A na 12v. I nije isto svako LC power 550W. Pazi nije LC power toliko losh. Ja mislim da je problem zato sto je stavio suvise zahtevne komponente na LC power od 550W sa manjom amperzaom. Da je uzeo ovo koje ja imam, gde ima 36A na 12v ne bi mu se to desilo 95% sam siguran.

Sve je to lepo, al' ipak bih ja uzeo za 17-18e više OCZ 500W PC Power&Cooling, bez obzira šta piše na nalepnici tog LC Power 6560T Titan. Nek te LC lepo i dugo služi, ali ko sad kupuje napajanje bolje da se još malo više "otvori".

Otkud znas da taj LC ima 36A na 12V?:trust:

Sve je to lepo, al' ipak bih ja uzeo za 17-18e više OCZ 500W PC Power&Cooling, bez obzira šta piše na nalepnici tog LC Power 6560T Titan. Nek te LC lepo i dugo služi, ali ko sad kupuje napajanje bolje da se još malo više "otvori".

nisam ja to uzeo zato sto pise TITAN lol, vec zato sto pise 36A na 12v, 40A na 5v, 2x6pin VGA connector itd...

Naravno da je OCz bolji, uopste necu da ulazim u tu polemiku, niti sam to ikada tvrdio. Ali ukoliko je neko kratak sa budzetom (a u srbiji je njih 80% koji kupuju hardware), ovaj LC power je idealno "budzet" resenje ako me kapiras. Nije najgore kung fu kinesko napajanje, vec sasvim pristojno.

95% i nije bas neki reper :p, salu na stranu ja sam probao i spalio jedno od LC 550W 24A sa malkice jacim opterecenjem, moje misljenje je da bi neko drugo vrhunsko napajanje sa slicnom (istom ili koji A manjom) amperazom na 12V proslo.

Poslednja izmena:
95% i nije bas neki reper :p, salu na stranu ja sam probao i spalio jedno od LC 550W 24A sa malkice jacim opterecenjem, moje misljenje je da bi neko drugo vrhunsko napajanje sa slicnom (istom ili koji A manjom) amperazom na 12V proslo.

To od 24A nije neko napajanje. LC power napajanja ona od 420W nisu nesto mnogo bolja od kineskih onih recimo. Ako odes na lc powerov sajt, oni za ta slabija napajanja uopste ni ne stavljaju specifikacije. Samo pise "lc power 550W" recimo, i to je to. Za bolja, malo kvalitetnija njihova napajanja ima normalno da se vide koje su specifikacije, ali za njihova jeftinija nema nista, kapiram da ih sramota lol ... kao "ma dobro to nije toliko bitno" lol .

Ali slazem se, chieftec, cooler master, antec, ocz, corsair itd... sigurno da su bolja. Ma ne da su bolja, ta napajanja od 350W imaju vecu amperazu nego lc power od 500W. To su ipak vrhunske marke.

Lepo, otisao na sajt i procitao specifikacije, i pise lepo na mom napajanju kad se otvori.

http://www.lc-power.com/images/upload/pdf/power_91.pdf

Pa gde pise 36A?:) Pise 12V1 18A i 12V2 18A.;) Ne sabira se to tek tako.;)
To od 24A nije neko napajanje. LC power napajanja ona od 420W nisu nesto mnogo bolja od kineskih onih recimo. Ako odes na lc powerov sajt, oni za ta slabija napajanja uopste ni ne stavljaju specifikacije. Samo pise "lc power 550W" recimo, i to je to. Za bolja, malo kvalitetnija njihova napajanja ima normalno da se vide koje su specifikacije, ali za njihova jeftinija nema nista, kapiram da ih sramota lol ... kao "ma dobro to nije toliko bitno" lol .

Ali slazem se, chieftec, cooler master, antec, ocz, corsair itd... sigurno da su bolja. Ma ne da su bolja, ta napajanja od 350W imaju vecu amperazu nego lc power od 500W. To su ipak vrhunske marke.
Pa i na tim slabijim LC napajanjima pise koliko imaju na 12V, doduse nema na sajtu.E sad, problem je tu sto ne pise kombinovana snaga na 12V, to sto pise koliko svaka 12V grana ima zasebno ne znaci nista, bitno je koliko je ukupno na 12V a to nije prost zbit 12V1 i 12V.Ako bi se tako sabiralo moj Corsair bi imao 3x18A=54A a on zapravo ima 50A, sto lepo i pise na napajanju. ;)

Poslednja izmena:
Pa gde pise 36A?:) Pise 12V1 18A i 12V2 18A.;) Ne sabira se to tek tako.;)

Pa i na tim slabijim LC napajanjima pise koliko imaju na 12V, doduse nema na sajtu.E sad, problem je tu sto ne pise kombinovana snaga na 12V, to sto pise koliko svaka 12V grana ima zasebno ne znaci nista, bitno je koliko je ukupno na 12V a to nije prost zbit 12V1 i 12V.Ako bi se tako sabiralo moj Corsair bi imao 3x18A=54A a on zapravo ima 50A, sto lepo i pise na napajanju. ;)

pa dobro, ocigledno da je mala razlika. Znaci nek ima 34A opet je sasvim dovoljno.

Mada nisam znao da se ne sabira. Ja sam mislio da se upravo tako gleda. Voleo bih kad bi neko to mogao detaljnije da objasni.

Pa i na tim slabijim LC napajanjima pise koliko imaju na 12V, doduse nema na sajtu.

Nisam ni mislio da ne pise na napajanju, pricao sam kako ne pise na sajtu, a za kvalitetnija skuplja njihova napajanja pise detaljno.

Poslednja izmena:
pa dobro, ocigledno da je mala razlika. Znaci nek ima 34A opet je sasvim dovoljno.
Problem je sto ne znamo ni da li je 34A.:p Nigde nije dokumentovana snaga na 12V kao sto to pise na ozbiljnijim napajanjima.

Mada nisam znao da se ne sabira. Ja sam mislio da se upravo tako gleda. Voleo bih kad bi neko to mogao detaljnije da objasni.
Prakicno, to napajanje ima jednu 12V granu, iz koje idu te dve (12V1 i 12V2), s tim sto svaka ima OCP (over current protection).U praksi, recimo da to napajanje ima 30A na 12V ukupno (18A na 12V1 i 18A na 12V2), to znaci da ako prvu opteretis sa 18A (koliko je maksimum), druga ce moci da istrpi sa 12A a ne 18A.

Problem je sto ne znamo ni da li je 34A.:p Nigde nije dokumentovana snaga na 12V kao sto to pise na ozbiljnijim napajanjima.

Prakicno, to napajanje ima jednu 12V granu, iz koje idu te dve (12V1 i 12V2), s tim sto svaka ima OCP (over current protection).U praksi, recimo da to napajanje ima 30A na 12V ukupno (18A na 12V1 i 18A na 12V2), to znaci da ako prvu opteretis sa 18A (koliko je maksimum), druga ce moci da istrpi sa 12A a ne 18A.

vidis sada si me skroz bacio u trip. Ti si dao primer za tvoje napajanje, 3x18A na 12v, sto bi trebalo da bude 54A, a u stvari ima 50. I odem ja lepo na corsair-ov sajt, i pazi sta nadjem... ne to tvoje napajanje od 620W, vec corsair od 520W, pise lepo jasno i glasno 40A na 12v, a takodje isto pise 3x18A @ 12V. lol ...

Jos sam sad otvarao kuciste koliko si me zaintrigirao, i ne pise nigde koliko ima ampera. Samo pise 2x18V. Blah lol... mada do sada mi je sve super radilo. Cak sam imao do juce i zahtevniji procesor, AMD X2 6000+, i nikakvih problema nikada nisam imao, jos overklokujem redovno graficku kartu, ali ako budem menjao na 4870, definitivno cu morati da zamenim napajanje. Necu da rizikujem uopste.

Jel sam ja to prochitao rech protection u TITAN-u ?????
Ne mislim na zastitu od Puf. :d

vidis sada si me skroz bacio u trip. Ti si dao primer za tvoje napajanje, 3x18A na 12v, sto bi trebalo da bude 54A, a u stvari ima 50. I odem ja lepo na corsair-ov sajt, i pazi sta nadjem... ne to tvoje napajanje od 620W, vec corsair od 520W, pise lepo jasno i glasno 40A na 12v, a takodje isto pise 3x18A @ 12V. lol ...
Jos sam sad otvarao kuciste koliko si me zaintrigirao, i ne pise nigde koliko ima ampera. Samo pise 2x18V. Blah lol... mada do sada mi je sve super radilo. Cak sam imao do juce i zahtevniji procesor, AMD X2 6000+, i nikakvih problema nikada nisam imao, jos overklokujem redovno graficku kartu, ali ako budem menjao na 4870, definitivno cu morati da zamenim napajanje. Necu da rizikujem uopste.
pa da i 520W ima tri grane od 18A, ukupno 40A, ali to je nebitno, jer ispod te specifikacije lepo pise max 480W (480W/12V je 40A), kod mene pise 600W, odatle se moze zakljuciti koliko realno ima na 12V.E sad kod LC ni tog podatka nema, pa je teshko reci koliko je tih 18+18A zapravo u realnosti.
Podatak o broju grana i jacini struje na njima nije relevantan, ima napajanja sa 4-5 grana sa po 15-20A pa u realnosti imaju dosta manje od prostog zbira. Nema tu nikakve prevare, jeste da manje upuceni mogu prosto da saberu te cifre. :p

Poslednja izmena:
Jel ti to LC iz potpisa? 750W ili neki drugi?

LC koji je pukao i spasio komponete je matori lc 6550gp v2.0 o kome sam i poveo temu.A to napajanje je radilo nesto malo vise od godinu ipo 24/7.I ja sam znao da ne moze to da tera,da sam spustio cpu pa i nekako ali ovako nema sanse .Ali *** hteo sam 4850 nije je bilo dobio dobru ponudu na 4870 i uzo nju,ali *** budala zaboravila da spusti oc procesora a i da ne drka sve na full u igrama ali *** nisam mogao da se strpim 2 nedelje do napajanja.Sad na ovom prophecy-ju sve radi extra:smash:(a i dobio sam ga mnogo ranije)

Poslednja izmena:
E, Prophecy je vec druga pricha. A shto se tiche polemike oko kombinovane snage na 12V, nije to tako jednostavno, proizvodjachi daju specifikaciju koja snaga ne treba da se predje, ali i tu su drugachiji uslovi testiranja. Bitno je da su naponi stabilni, i da tih 12V ne padne pri maksimalnom opterecenju vishe od 5%, kao i da se napajanje pri maksimalnom opterecenju ne sme pregrevati, pa da ventilatori hoce da polete. A onaj LC6550GP ima realno oko 430W.

E, Prophecy je vec druga pricha. A shto se tiche polemike oko kombinovane snage na 12V, nije to tako jednostavno, proizvodjachi daju specifikaciju koja snaga ne treba da se predje, ali i tu su drugachiji uslovi testiranja. Bitno je da su naponi stabilni, i da tih 12V ne padne pri maksimalnom opterecenju vishe od 5%, kao i da se napajanje pri maksimalnom opterecenju ne sme pregrevati, pa da ventilatori hoce da polete. A onaj LC6550GP ima realno oko 430W.

Ali LC napajanja nemaju nikakvu zastitu, bolje kupiti OCZ SXS500 koje ima sve zastite, malo skuplje od LC-a + ima 3god garancije.

Ali LC napajanja nemaju nikakvu zastitu, bolje kupiti OCZ SXS500 koje ima sve zastite, malo skuplje od LC-a + ima 3god garancije.
I lc daje 2 godine garancije(ali to zavisi od naseg uvoznika -npr u dpmu je 2 god a u a-maze-u koji uvozi preko pakoma je 1godina) sto se tice zastita mnogo lupate da LC nema zastite,uzmite njihovo pakovanje pa pogledajte uostalom da nema zastite crklo bi mi jos nesto,uostalom cak i da nema po tvojoj prici ko moze da ti kaze da druga napajanja imaju zastitu????specifikacija(reklama) na sajtu???

I lc daje 2 godine garancije(ali to zavisi od naseg uvoznika -npr u dpmu je 2 god a u a-maze-u koji uvozi preko pakoma je 1godina) sto se tice zastita mnogo lupate da LC nema zastite,uzmite njihovo pakovanje pa pogledajte uostalom da nema zastite crklo bi mi jos nesto,uostalom cak i da nema po tvojoj prici ko moze da ti kaze da druga napajanja imaju zastitu????specifikacija(reklama) na sajtu???

Pakom daje 1god na LC.:mad:
Drug je uzo LC6600GP nigde nisam na kutiji da je zastita naznacena, verovatno nema nikakvu.

Nazad
Vrh Dno