Šta je novo?

LC Power 550w i MSI HD 4870OC

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ateluv

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2010
Poena
415
Interesuje me da li bih mogao na ovom napajanju da stavim ovu karticu,,,,,,,,,,,,znam da bi trebalo jace ovo je i onako prelazno resenje....ali trenutno se nema za vise.......:smoke:

evo specifikacije sa nekog sajta koja navodno nije fabricka vec su oni merili
http://www.hardware.info/en-US/productdb/bGNkZ5iZmJPK/viewproductspecs/LC_Power_Silent_Giant_550W/

koje mi napajanje predlazete za ovu karticu i e6600....naravno planiram chiftek cft 650w ali 8000:wall:

sta bi bilo sa lc power 6550 gp3 650w

Neces imati problema sa tim napajanjem ma sta drugi govorili, moj drugar ima isto sa gainward 4870 golden sample i procesorom brutalno overklokovanim na 4ghz i 2 harda. Masina je rock stable i hladna ko spricer.

terace, ali pitanje je dokle..

Moze

Interesuje me da li bih mogao na ovom napajanju da stavim ovu karticu,,,,,,,,,,,,znam da bi trebalo jace ovo je i onako prelazno resenje....ali trenutno se nema za vise.......:smoke:

evo specifikacije sa nekog sajta koja navodno nije fabricka vec su oni merili
http://www.hardware.info/en-US/productdb/bGNkZ5iZmJPK/viewproductspecs/LC_Power_Silent_Giant_550W/

koje mi napajanje predlazete za ovu karticu i e6600....naravno planiram chiftek cft 650w ali 8000:wall:

sta bi bilo sa lc power 6550 gp3 650w

Preporuka LC6560 Titan, 6650GP3 pa 6560GP3 nesto od toga. A cena je razlika u 5e. I radice ti bez problema i sa e6600.

Meni taj LC550W radi vec jedno 4 godine svakakve grafike su mi prosle kroz masinu izmedju ostalog i 4870... zadnjih godinu dana radi GTX260 i nemam nikakvih problema kuc kuc da ne ureknem

Meni taj LC550W radi vec jedno 4 godine svakakve grafike su mi prosle kroz masinu izmedju ostalog i 4870... zadnjih godinu dana radi GTX260 i nemam nikakvih problema kuc kuc da ne ureknem

To i ja kazem ali ljudi neveruju. LC 550w daleko od toga da moze da isporuci deklarisanu snagu u kontinuitetu ali ovo sve nabrojano mora da gura bez ikakvih problema.

ok....hvala vam svima na konkretnim odgovorima...........onda kupujem 6pinski za 2molex-a i stavljam

Naravno stavicu po jedan molex sa svake 12v grane da ih jednako opteretim....valjda bi tako trbalo....:D

kod mene je radio overklokovan na 800+/1100+
i napajanje je bilo ladno ka' led.

vodi racuna o 12v grani, ako ima ~35A ukupno, siguran si.

4870 trosi negde oko 11-12A max ( tu negde je i gtx260 mozda za 1-2A vise) tako da u skladu sa ostatkom konfiguracije vidi koliko jako napajanje ti je potrebno.

Ja bi ti rekao bilo koje sposobno da realno isporuci 400-450W (od toga bar 25A na 12V) bilo bi dovoljno.

ostavio sam vam link oa molim vas recite ima li na moj 12v grani dovoljno ampera. kazu po 18a REALNO inace fabricki pise po 25a na svakoj e sad kazu i da se to ne sabira!!!!..........

E sad, imao sam Lc power 6550gp2 i radio je posao skoro dve godine dok nisam uzeo gtx 260. Radilo je sve ok do pre 7 dana kad je pocelo da se cuje zujanje i pistanje kad se optereti graficka karta. Rastavim kompjuter razdvojim plocu i napajanje na 30cm, povezem sve i upalim. Cim sam pokrenuo stalker 2 pocelo je da zuji i pisti napajanje. Toliko o lc napajanjima. Sto se tice amperaze na 12 v grani (guru3d.com) za ati 4870:

"In my view the Radeon HD 4870 series requires you to have a 500 Watt power supply unit at minimum if you use it in a high-end system, and I think that's barely on the safe side. Also recommended is 32 AMP's on the 12 volts rails for stable power distribution (in a single card configuration). Please make note of the fact that the card uses two 6-pin power connectors."

Koliko se secam, moj lc power je obezbedjivao oko 26A nma 12 v grani.

ivan985: pretpostavljam da si gledao specifikaciju na nalepnici na napajanju, i na mojoj pise 12v-25a ali mislim da to nije realno a za 6pinac se kombinuje po jedan molex sa svake 12v grane e to me zanima koliko ta kombinacija ima ampera......u svakom slucaju hvala

ako je napajanje krsteno / kao sto codegen nije / i ako je zbir na 12v granama veci od 35 , mirni ste .

simpl ez det.

Nista ja tu nisam izmislio, evo sta kaze xbitlabs http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/radeon-hd4870-crossfire_6.html#sect0

As you can see, there is a good reason for the card to have two power connectors because their combined load is somewhat higher than the maximum permissible load for one 6-pin PCIe 1.0 connector, which is 75 watts. The numbers explain the necessity of an advanced dual-slot cooler. The Radeon HD 4870 is far from economical, even though it consumes less power than Nvidia’s newest solutions, especially GeForce GTX 280. The Radeon HD 4870 doesn’t have any special requirements to the PSU. Any high-quality 400-450W power supply will do. Of course, you need a higher-wattage PSU if you build a graphics subsystem out of two such graphics cards. We guess a 600W PSU should be enough. The only prerequisite is that the PSU had four graphics card connectors. Otherwise you’ll have to use adapters.

Znaci high quality napajanje od 450W, a LC ... Ajd da ne zapocinjem raspravu...
A izmerili ljudi lepo da 4870 trosi, ne racunajuci ostatak sistema, 130W pod max. opterecenjem.
Pre ce biti da tvoj LC6550 najverovatnije nema bas 25A, bar ne kombinovano, ili je vremenom posustao, ili nesto trece...

A ovaj lik sa guru3d sto preporucuju ne znam koliko W, jer zaboga 4870 ima dva 6pin PCIe, a da pri tome nije merio potrosnju same kartice mi je nekako :lupko:

Ako uzimas LC ja bi poslusao one preporuke od Lace, ili mozda najbolje ako nadjes CX400.
Ne obracaj paznju na to sto pise 560W za LC, za te pare nema 560W. Upotrebljivih.

Evo ti pdf LC6560GP3_V2.3_Datenblatt.pdf meni se na slici cini da je combined na 12V neka trocifrena brojka na 2, sto bi se reklo 200 i nesto W ali u svakom slucaju manje od 300W (25A). Ja ga definitivno ne bih uzeo u razmatranje da sam na tvom mestu.

sve to stoji on defintivno nije dobro resenje to znam i ja, u krajnjem slucaju ce jedva gurati ali ja ga vec imam tako da sam u delemi trebam li bas odmah da kupim jace...........inace imao sam u ponudi polovan corssair hx520w za 5000din.......mislim da je to bili mnogo!!!!

sve to stoji on defintivno nije dobro resenje to znam i ja, u krajnjem slucaju ce jedva gurati ali ja ga vec imam tako da sam u delemi trebam li bas odmah da kupim jace...........inace imao sam u ponudi polovan corssair hx520w za 5000din.......mislim da je to bili mnogo!!!!

Nismo se razumeli.
Ako vec imas to napajanje to je druga stvar. Proveri kako se ponasa komp kad ga opteretis, da li duva mlako-vruce iz napajanja, eventualno bolje provetri kuciste i stekaj pare za novo napajanje.

A taj hx520 sta ja znam, ako je do godinu dana star i ako nisu punili akumulatore sa njim, ok...

drzim kuciste otvoreno (ne moze bolje hladjenje od toga)......nadam se da ce izdrzati 2 meseca......nije mi do napajanja nego da ne bude nesto sa grafikom ili ostalim komponentama......:zgran:

Ako uzimas LC ja bi poslusao one preporuke od Lace, ili mozda najbolje ako nadjes CX400.
Ne obracaj paznju na to sto pise 560W za LC, za te pare nema 560W. Upotrebljivih.

Evo ti pdf LC6560GP3_V2.3_Datenblatt.pdf meni se na slici cini da je combined na 12V neka trocifrena brojka na 2, sto bi se reklo 200 i nesto W ali u svakom slucaju manje od 300W (25A). Ja ga definitivno ne bih uzeo u razmatranje da sam na tvom mestu.

LC6560GP3 je dobro napajanje. Bez problema ce da obezbedi dovoljno za 4870. Napajanje je novije. Ista platforma kao 6650GP3 i oba su 80+bronza. Mislim da ce ti ovo pokazati da ima dovoljno snage...
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_...GREEN POWER EDITION_ECOS 1780_500W_Report.pdf
I da... pored ona 3 od prethodne preporuke... dodatno 6600 Titan2 odlicno napajanje

Izdrzace sigurno! Uvek ce biti onih koji tvrde da nece, dok ne probas imaces sumnje, napajanje je u redu skroz za umereno opterecenje. 4870 bez problema. Mozda ako bi naklokovao procesor bi moglo da se zagreva dok igras ali za default je sigurno ladno ko spricer.

Jedan od retkih ozbiljnih testova LC Power napajanja.
http://translate.google.com/transla...sier-46-LC_Power_LC6550G_P__2_0_550_Watt.html

Najjaci je zakljucak.
Citiram:
"To summarize, if your neighbor lets his dog pee on your scooter and threw his rubbish in your garden, give him a LC Power LC6550G. If in addition you have lost an eye, he killed three cats, sleep with your wife and fucking set fire to your house with a barbecue, then, yes, give him an outright LC6550GP LC Power Green Power 2.0. You see, it relieves."

LC Power = kinez od 10 evra po ceni od 30 evra. Isklucujem Metatron seriju, to su ozbiljna napajanja.
Minimum s cim bih ja isao je GIGABYTE SuperB Power 460W GE-R460-V1
http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-superb-power-460w-ge-r460-v1/comp_comp_powersupply/16/227

Nije da su bas takvo sr***e, al za ozbiljan komp ja ga ne bih uzimao. Opet bolje uzeti corsair 400cx i biti siguran.

Da

http://translate.google.com/transla...sier-46-LC_Power_LC6550G_P__2_0_550_Watt.html

Najjaci je zakljucak.
Citiram:
"To summarize, if your neighbor lets his dog pee on your scooter and threw his rubbish in your garden, give him a LC Power LC6550G. If in addition you have lost an eye, he killed three cats, sleep with your wife and fucking set fire to your house with a barbecue, then, yes, give him an outright LC6550GP LC Power Green Power 2.0. You see, it relieves."

LC Power = kinez od 10 evra po ceni od 30 evra. Isklucujem Metatron seriju, to su ozbiljna napajanja.
http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-superb-power-460w-ge-r460-v1/comp_comp_powersupply/16/227

Ma LC je krs to znaju "svi"... A i Metatron serija posto je isto iz Kine nije nista bolja.
Mada mislim da nije najjaci zakljucak nego pocetak
"'LC-Power is with the model LC6550GP 2.0, announced to 550 Watts is one of the best selling models in France"
Kako su gl**i ovi "njihovi kupci"...

A sta se to ne pravi u kini?

Najjaca je ona slika gde je napajanje planulo :d

Najjaci je zakljucak.
Citiram:

Vucko ti si naveo napajanje koje je deklarisano po peak outputu (isto kao LC) i koje je starijeg ATX dizajna (isto kao LC) i koje je tu negde po (realnoj) snazi (slicno ako ne i slabije) sa LC.
Meni je to najjace.

da rezimiramo ZNACI BOLJE DA ZAMENIM OVAJ LC ZA POLOVAN CORSAIR HX 520w?:laugh:...............koji je radio 2.5god...........:sceptic:

Vucko ti si naveo napajanje koje je deklarisano po peak outputu (isto kao LC) i koje je starijeg ATX dizajna (isto kao LC) i koje je tu negde po (realnoj) snazi (slicno ako ne i slabije) sa LC.
Meni je to najjace.

Ali Gigabyte (FSP) ne crkava na testovima i stvarno daje izmedju 400 i 450W, a ima pik na 480 W

http://www.behardware.com/art/imprimer/734/

za razliku od LC Power napajanja koja su generalno na sva 4 testa koja se mogu naci na netu crkla na 2/3 deklarisane snage. Mislim da te stvari nikako ne mogu da se porede. Druga stvar, mislim da sam lepo rekao minimum sa kojim bih isao, tj ovaj Gigabyte bi sigurno radio posao, ali bi ,naravno, bilo pametnije imati neku sigurnosnu marginu.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno