Šta je novo?

Latencije memorije?

• Začetnik teme Začetnik teme let4mi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

let4mi

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2005
Poena
309
Moze li neko ovde da mi objasni STA ZNACE memorijske latencije i kako se one menjaju pri oc machine?
imam 3500 venice i latencije memorijskih modula 2x512 su mi 2,5:4:4:8 pri default brzini procesora.
e sad... hteo bih da ga malo klokujem i zanima me jel ovo memorija koja bi mogla da radi ok ako procesor klokujem?

imaš thread o tome, samo ga pronadji i sve u njemu lepo piše i ja sam to tražio i našao! Pozdrav!

gileip je napisao(la):
imaš thread o tome, samo ga pronadji i sve u njemu lepo piše i ja sam to tražio i našao! Pozdrav!

Ako već pišeš signature, piši ga korektno. DDR referiše na efektivnu frekvenciju, PC na teorijski memory bandwidht. Ergo, DDR400, PC3200.

let4mi je napisao(la):
Moze li neko ovde da mi objasni STA ZNACE memorijske latencije i kako se one menjaju pri oc machine?
imam 3500 venice i latencije memorijskih modula 2x512 su mi 2,5:4:4:8 pri default brzini procesora.
e sad... hteo bih da ga malo klokujem i zanima me jel ovo memorija koja bi mogla da radi ok ako procesor klokujem?

RAM parametre menjaš ili u BIOS-u (nisi naveo koj chipset i mainboard poseduješ, kao ni brand i model RAM-a!) ili iz OS-a. Kako Venice 3500+ ima multiplier 11, RAM kojim raspolažeš je svakako (u odnosu na RAM parametre) kadar raditi na 220MHz, ergo, kao DDR440, efektivna frekvencija procesora u navedenoj kombinaciji biće 2420MHz. Ako te fortuna gleda, sa tim RAM-om možeš ići do DDR466, odnosno 233MHz, što rezultuje frekvencijom procesora od 2563MHz. U svakom slučaju, testiraj komponente. I, napomena, niko se naučen nije rodio, sedi, čitaj i eksperimentiši.

Pošto me mrzi da pišem, sorry, na adresi http://www.corsairmemory.com/memory_basics/153707/index.html je info o RAM-u, u opštem smislu. Korisni link-ovi sa ovog foruma, koja se odnose na tvoja pitanja su http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=93014&highlight=parametri, http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=90797&highlight=parametri etc.

Poslednja izmena:
e ovako: memorija: 2x512 a1 ddr400, pc 3200
mb: ga k8nsc nf3

probao sam u biosu sa podizanjem fsb na 219
i smanjenjem odnosa fsb i brz. memorije na 2:1,33
i smanjenjem HTT multip. sa default 4x na 3x
i komp je radio na 2400mhz (samo sam probao...a onda sam vrato sve na staro)
zanima me da li bih mogao(smeo da menjam latencije) na nekih 2.5-3-3-8
i da li bi tada sve radilo brze... i da li bih mogao tada da jos malo dizem fsb

Imaš NF3 Ultra, ne NF3, ako poseduješ Venice, koji je predviđen za S939.
Ne FSB, nego HTT. A1, u pitanju je Corsair? DC memory kith? Nema potrebe da rekonfigurišeš RAM : HTT ratio. Sinhroni ratio je kvalitetniji sa aspekta performansi.
Ne verujem da ćeš moći promeniti na 2,5/3/3/8. Verovatnije je da ćeš rekonfigurisati kao 2,5/3/4/7 ili 2,5/4/4/7. Memory bandwidht za frekvencije 200/220/225/233MHz, nećeš promenom navedenih RAM parametara drastično povisiti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno