Šta je novo?

Latence za ddr2 1200 mhz

presretach

Slavan
Učlanjen(a)
07.10.2008
Poena
360
Pozdrav,
u latence se slabo razumem, posedujem ocz na 1200 mhz ddr2 (http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9600_flexxlc_edition-eol).
Citao sam ovo
http://www.overclock3d.net/reviews.php?/memory/ocz_flexxlc_edition_pc2-9200_1150mhz_2gb_ddr2_kit/3
(ona je na 1150mhz) i vidim da su na 800 stavljali 3-3-3-6.
Sto ja nisam uspeo, dizao sam napon do 2.32v i nije htela.

Koje su najbolje latence za rad na 1200 mhz (trenutno su na 5-5-5-15)?

Kako sam shvatio sto manje vrednosti to je bolje?
Hvala.

Poslednja izmena:
Koje su najbolje latence za rad na 1200 mhz (trenutno su na 5-5-5-15)?

Kako sam shvatio sto manje vrednosti to je bolje?
Hvala.

Manje vrednosti su bolje, ali staviti CL4 @600 MHz je skoro nemoguce postici na tim modulima (trebao bi ti samoubilacki napon :))...Trenutne latencije su optimalne za tvoj RAM...Moguce zategnuti sekundarne tajminge, ali ne bih to savetovao...Bolje podesi sto blizi odnos izmedju FSB-a i RAM-a...

ovde zapocetak mozes da steknes uvid o latencijama:
http://www.techpowerup.com/articles/overclocking/AMD/memory/131

:wave:

jesu bolje nizhe latencije, ali Intel vishe voli MHz nego niske latencije, a AMD vishe voli nizhe latencije nego MHz-e...
5-5-5-15 je sasvim ok, mislim da ti bolje ni ne treba.
edit:
@ northwood - preteche me :d

Poslednja izmena:
Ok, probacu malo sa memsetom sta moze. Koji je dobar program za testiranje brzine memorije, da li moze spi 1m da posluzi?
Hvala.

jesu bolje nizhe latencije, ali Intel vishe voli MHz nego niske latencije, a AMD vishe voli nizhe latencije nego MHz-e...
5-5-5-15 je sasvim ok, mislim da ti bolje ni ne treba.
edit:
@ northwood - preteche me :d

Voli intel i latencije ;) kada se spuste latencije mnogo je bolji mem protok ;)

Koliko treba dignuti voltazu (radi na 2.1v) akozelim da se igram sa latencama?

za svaki dan nista neces dobiti spushtanjem sub latencija ako ti radi na 2.1V 600 CL5 to je odlichno ne diraj nishta :wave: CL4 ne pokushvaj zato shto to moze samo po neki D9GKX za 32m i to je to ;)

Rekoh ti na drugoj strani pa da se ne ponavljam. Ja sam moje terao i do 1260 ali obavezno na 2.1v nishta preko toga... Igraj se sa strap-om pa vidi shta ti najvishe odgovara.
Meni je za benchovanje prilichno sluzhila i nadam se da cju je opet pazariti.

Rekoh ti na drugoj strani pa da se ne ponavljam. Ja sam moje terao i do 1260 ali obavezno na 2.1v nishta preko toga... Igraj se sa strap-om pa vidi shta ti najvishe odgovara.
Meni je za benchovanje prilichno sluzhila i nadam se da cju je opet pazariti.

Shto da ne prelazi 2.1V :trust:

Na mojoj plochi nije imalo apsolutno nikakvog efekta... Hocju recji da ni pod kakvim setovanjima [ a pisao sam ocz-u i razmenili smo poruke] nije bilo "boljitka"

Ona se klokovala na def voltazhi a sve preko toga nije htelo da butuje..Ili sam ja imao takav primerak ili ne znam shta se deshavalo...stavim 2.15v nishta stavim 2.00v stavim 2.20v nishta...samo 2.10 radi..

Naravno mozhe da proba nishta ga ne koshta, svejedno taj ram ima solidan kuler a ruku na srce meni chak ni pri onom kloku nije bila ni mlaka...

tako da ja imam crucial balistx trace kome napon isto tako nishta neznaci panj im je na 1180 i kraj mozes da places pored njih ali inace rade odlichno ovako

Gold Memory se nekad pokaze bolje od memseta...Greh je unistiti tako dobru memoriju, forsirajuci je bez veze :)...

Memorija radi na 2.28v, nisam hteo da je teram u crveno.

Nazad
Vrh Dno