Šta je novo?

Lasersko graviranje

sikili

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2002
Poena
680
Gde u Beogradu ima radnja za Lasersko graviranje i secenje
pleksija i drugih materijala. Bila je jedna u bloku 70 kod Kineza,
ali je taj lik zatvorio radnju.

Ja se sećam da je baš ovde neko tražio pomoć u vezi softvera za lasersko graviranje, za radnju koju je upravo otvorio. Pre jedno 3-4 meseca.

Nova firma za lasersko graviranje i secenje

Pre dva meseca je otvorena nova firma za lasersku gravuru u Ljube Kovacevica 14, tel. 3091900. Imaju neverovatno jaku masinu sa ogromnom radnom povrsinom.

Pozdrav

Jeste da je proslo par meseci, ali puno hvala na informaciji.

Jel neko radio graviranje ili secenje u tako nekoj firmi? Konkretno me interesuje secenje stranice na kucistu po mojoj nekoj semi. I naravno koliko bi to kostalo, otprilike?

Najbolje je da odes kod njih i da ti oni kazu.
Do sada su uvek naplacivali po minutu rada, bar ovo sto sam radio do sada.

Poslednja izmena:
i kolika je cena za minut, i koliko stignu da urade za minut?
mislim ako znas i ako ti nije smaranje da odgovoris.
meni je smaranje da ih zovem jer me interesuje samo informativno :)

Nisam ih ni ja zvao, moraces to ipak ti da uradis jer oni mogu ipak da ti daju najtacnije informacije o ceni rada.

Ako ti je metalno kuciste slaba vajda, metal moze samo da se gravira ne i da se sece, a ako je plastika onda moze. Minut im je 0.5 EUR i jako su dobri. Ja radila kod njih neke stvarcice. Secenje je jako brzo jer se radi vektorski. Zavisi od povrsine koju seces.

MaxXx je napisao(la):
Jel neko radio graviranje ili secenje u tako nekoj firmi? Konkretno me interesuje secenje stranice na kucistu po mojoj nekoj semi. I naravno koliko bi to kostalo, otprilike?
Ako imas metal idi na vodu, nemas dodatne obrade. Postoji pet firmi u Bg.-u za secenje vodom. U slucaju da ti trebaju telefoni bacicu ti ih na PM.

Poslednja izmena:
Naravno naravno baci ga na pm, nemoj da se stidis :)

Usput mi objasni kakvo je to secenje vodom, prvi put cujem :S: . Nameravam da secem Chieftec stranicu, to je lim debljine oko 1mm.

pozdrav

Nije bash samo voda (mada i to postoji - seku kolache sa tim). To je pesak pomeshan sa vodom, odredjene granulacije, koji pod veliki pritiskom izlazi u tankom mlazu.

yotavg je napisao(la):
Ako imas metal idi na vodu, nemas dodatne obrade. Postoji pet firmi u Bg.-u za secenje vodom. U slucaju da ti trebaju telefoni bacicu ti ih na PM.
...mmm kolaci...
I meni trebaju ti brojevi telefona pusti mi ih na PM :banana: HVALA!

Poslednja izmena:
Momci iz Orange County Choppers imaju masinu koja koristri vodu za secenje metala, tako da ako imas kablovsku baci pogled, svako vece na Discovery-ju, masina je cudo :)

Pa ovo je Domace Trziste, slobodno ostavi kontakte da te ne cimaju sada svi na PM, a garantovano ce biti jos zainteresovanih.

I ja se slazem sa predlogom skydiver, a tebi yotavg hvala za ono sto si mi poslao na PM.Pa sad otkrivaj informacije koje krijes iz ove svere... :) verujem da ces kreativno inspirisati mnoge...a nekima ces i smanjiti cimanje :p !

Poslednja izmena:
dzvini je napisao(la):
I ja se slazem sa predlogom skydiver, a tebi yotavg hvala za ono sto si mi poslao na PM.Pa sad otkrivaj informacije koje krijes iz ove svere... :) verujem da ces kreativno inspirisati mnoge...a nekima ces i smanjiti cimanje :p !

Pa kad ti je vec poslao na pm, baci ih ti ovde :wall: :D

Bilo bi lepo da sharujete te telefone.

A sto se tice gravura laserom postoji firma u TC u bloku 45 na spratu,
mislim da se zove "Top Laser". Odnesete fajl u vektorima i opusteno.

Ma da ali im je slaba mashina. Ovi sa Dusanovca imaju grdosiju od 100W , secka svasta ogromnom brzinom. Ja isekoh neke klirite kod njih za tili cas (2.5 cm debele) i platih to nekih 60,00 din!

Radio sam malo u decembru sa 2 tipa lasera co2 i jag u firmi www.Europen.co.yu (trg republike 3/V) ova druga kaze sef da je mozda jedina u Beogradu jer lepo gravira po svi vrstama metala a i placena je MNOOOGOOO!

Nazad
Vrh Dno