Šta je novo?

Lasersko graviranje pomoc

SouthBelgrade

Zapažen
Učlanjen(a)
11.10.2023
Poena
11
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 3400g
RAM
16 gb corsair cl14 3200
GPU
Gtx 1060
Storage
1Tb WD blue 512gb SSD
Zvuk
JBL Quantum 200
PSU
Lc power 600
Monitor
LG 27 4K
Mobilni telefon
iPhone 13 mini - iPhone se - S10e
Pozdrav, imam pitanjce, radim neki projekat vezan za lasersko graviranje na pecivima, trenutno koristim laser snage 15W, trenutno mi za graviranje jednog objekta treba 3 minuta i par sekundi. E sada, neko zacrtano vreme bi mi bilo okvirno minut ( sekund gore dole ). To vreme sam zasmislio tako sto bih dotegao kaise i promenio motore i naravno najznacajnijom promenom, postavljanjem novog lasera. Gledao sam malo po netu i cini mi se da bi neki diodni laser od 40W zavrsavao posao, taman bih mogao da ubrzam masinu po osama bez da laser manjka snage, tj da moze da isprati sa jacinom.
Ako neko ima bilo kakvog iskustva, dobro bi mi doslo!
Pozdrav!!!

Ne rece najbitnije, kolika je slika koju graviras? X x Ymm?

Dalje, 15W je vrv diodni laser sa 3 diode 3x5.5W? Prva mana je naravno klasican CNC pogon po X i Y osi koje pokrecu lasersku glavu.

Druga mana, diodni laser nije idealan za hanu jer ostavlja cadj. CO2 laser je za hranu sa aspekta da ne menja ukus, ali je takodje spor!

Fiber laser je idealan, iako ostavlja cadj, posto organiski materijal spaljuje u delicu sekunde i kada se koristi velika brzina i mala snaga, povrsinu od 100x100mm uradi za par sekundi bukvalno, vec u zavnosti od toga da li se gravira linija ili bitmapa.

Idi do Srele laser sistem, ponesi par tih peciva i graficko resenje i rado ce ti pomoci da dodjes do resenja. Naravno, fiber kosta 2200-2500€ + PDV.
Ali zato radi brzinom galvanometra a ne glave pogonjene motorima koja se vuce po X i Y osi.

Vrh Dno