Šta je novo?

Laserski stampac u boji???

Za te pare nisam baš nešto siguran ...

ja sam u oktobru na akciji kupio u Metrou HP Color Laser 1600 na njemu sam štampao moj diplomski (bilo je dosta grafikona u boji) kao i kolegin i mnogo sam zadovoljan ...

cena je tada bila oko 15.000 što jeste više od 150e, ali ne mnogo ... a za 100e ćeš baš teško (čak su i mono laseri ne mnogo ispod te cene ...)

:wave:

Mogu da se pune, toner kao i svaki drugi za lasere ..

E sad, taj 1600 je najjeftiniji i uy njega dolaze "polupuni" toneri, tako da to što sam ja dobio, crni toner može da izvuče oko 2000 strana, a svaki od ovih u boji još oko 1000...

u praksi, naštampao sam oko 1000 strana (to su bili diplomski i još neki radovi - odnosno pretežno tekt, a boja je bila po grafikonima kojih je bilo podosta) i softver koji prikazuje stanje pokazuje da je ostalo još 70% crnog i 50% od svakog u boji (+,- koji procenat)

ja lično prezadovoljan ...

postoji model 2600 koji je dosta skuplji, ali on dolazi sa "punim" tonerima i ako se ne varam ima mrežni priključak (mada ne mora da znači jer ima tu oznaka "n", "l" ili šta već..)

Ovaj laser 1600 je u gami laserskih u boji ono što je na primer 1020 u gami laserskih mono ... (daleko od najboljih i najbržih, ali za uložene pare po meni je i više nego fenomenalan!) - gledaj ovako na to 2xHP1020 = 1xHP1600 po meni se isplati ...

Bilo je priče da se taj crni toner ne može refilovati. Zapravo, može, ali ostaje senka prilikom štampe, pa niko neće da puni. Možda je nešto rešeno po ovom pitanju u poslednje vreme.

Info je od člana foruma koji se bavi refilovanjem. Mislim da je bio i jedan topic sa listom štampača, kao sticky, ali ga sada ne vidim.

Gledm i nesto ne mogu da nadjem, koliko kosta punjenje tonera za HP 1600, ceo komplet?

Video sam na nekom sajtu da su toneri oko 5.700,00 din po boji.

EDIT: Koja je razlika izmedju 1600 i 2600n HP stampaca. Jedinu razliku koju sam video je razlika u broju kopija x2 u korist 2600n. Pretpostavljam da 2600n dolazi sa punijim tonerima.
Razlika u ceni je oko 50e.

Sta je isplativije od ova dva stampaca, kada se uzme cena refilovanja x broj otisaka?

Poslednja izmena:
Gledm i nesto ne mogu da nadjem, koliko kosta punjenje tonera za HP 1600, ceo komplet?

Video sam na nekom sajtu da su toneri oko 5.700,00 din po boji.

EDIT: Koja je razlika izmedju 1600 i 2600n HP stampaca. Jedinu razliku koju sam video je razlika u broju kopija x2 u korist 2600n. Pretpostavljam da 2600n dolazi sa punijim tonerima.
Razlika u ceni je oko 50e.

Sta je isplativije od ova dva stampaca, kada se uzme cena refilovanja x broj otisaka?
kod hp-a shtampachi koji imaju n sufix imaju mrezni interfejs

1600 i 2600 su manje više identični ... 2600 dolazi sa punijim tonerima, ali su to i dalje isti toneri (tako da će ti biti "isplativija štampa" pri tom prvom štamapnju, dalje je isto..)

2600n ima mrežni interfejs, tako da možeš da ga ubodeš u mrežu direkt (ne mora da bude priključen na komp koji je stalno uključen ...)

Laserski štampači u boji imaju 4 tonera - 1 crni i 3 za boju tako da u teoriji ako neko oće da štampa samo crn tekst, ovi toneri mu nisu ni potrebni (mislim potrebni su u štampaču jer se neće pokrenuti ako nema tonera, ali ne moraju da budu puni ..)

Imamo jedan hp1600 u firmi, koliko sam ja video, mada se nisam mnogo bavio, on nece da stampa crno ukoliko je i jedan od tonera u boji prazan. Jel ima neki nacin da se natera da stampa crno-belo? pozdrav

Možda mu njegova "elektronika / logika" ne da da se koristi ako je neki prazan, ali on ima crni toner i kada štampa tekst, ne koristi ostale ...

Fizički mu nije neophodno, e sad ako je neki pametni napravio takvu logiku koja kaže da svi moraju da imaju bar nešto, e to je onda nešto drugo ...

jle ima neko HP LaserJet 1600 i da ima skeniranu odstamapnu stranicu u boji da vidim kako stampa posto sam zainteresovan za ovaj stampac? Moze i link sa neta ako ima negde da se ne cimate sa skeniranjem. Hvala

Evo ovako ..

prva je original (clip art)

druga je naštampana na polovini A4 strane .... i potpuno je istovetna sa originalom, znači boje, jasnoća, naštampano je na običnom papiru (nikakav poseban za fotografije)

Moram da kažem da mi se uopšte ne sviđa kako je uslikano(šta da radim, nisam neki stručnjak, nije ni neka oprema, a škljocao sam 100 puta, sa blicom je ogroman odsjaj od papira, ovo je bez blica, pa možda deluje malo mutnije - povrh svega što je slika urađena fensi-mutno)

Lično - neki moj zaključak je da apsolutno fenomenalno štampa !! (pogotovu kada se ima u vidu da je ~200e !!!)

Ako baš oćeš da vidiš isprintanu sliku pošalji mi adresu pa da ti pošaljem papirić sa ovom sličicom :D

Znači ponavljam da sam "loše" slikao i da je štampano na običnom papiru ...

Sad ne mogu da nađem diplomski da lepo pokažem tekst i grafikone .. al to ću prvom prilikom

edit: evo sad gledam ovo što sam okačio sa slikom na papiru ispred mene, ovo što je okačeno vuče na crvenkaste nijanse a uopšte nije tako na papiru ?!? na papiru je skroz isti tonalitet boja kao i na originalu... ebiga kad nisam neki fotograf :(

Prilozi

• gitara.png
    gitara.png
    152.9 KB · Pregleda: 78
  • DSCF2374-1.JPG
    DSCF2374-1.JPG
    146.2 KB · Pregleda: 86
Poslednja izmena:
Ma štampa bruka lepo ! :D

Ako se dobro sećam razlika između 1600 i 2600 je u tome što kod 2600 stiže štampač sa "do vrha punim" tonerima (ovo me ne drži za reč)

Toneri kod mene dosta traju (ceo diplomski u 5 primeraka, ženin i svastikin master rad takođe u još po toliko primeraka, još nekoliko radova itd...)

Trenutno je stanje da su toneri u boji puni na 40%, a crni na 14% ...

Za sve gore navedene radove sam koristio kvalitet štampe "PhotoRet2400" on imai Draft mod koji sam koristi samo kada sam neke moje sitnice štampao (ili neke sitne tekstove za proveru i sl) i razlika u ta dva moda je što PhotoRet daje onako baš lep izlaz - "glossy" cakli se lepo - baš se vidi da je nakrkano sa bojama... dok Draft izađe skroz super tekst, a slike nikada nisam ni probao na draft...

Toneri su oko 4000 din svaki (cene po metrou, mada kad sam pitao u perihardu dali su mi sličan odgovor ), ako imaš u vidu da sve ovo što sam ti naveo da sam štampao sa njegovim "pack" tonerima - tj. polupraznim, ovaj za 4000din će sigurno izvući bar 2000 strana što je i više nego super !

Što se tiče isplativosti, verujem da je to na strani 1600, osim ako ti ne treba štampač sa mrežnim adapterom, onda juri one "n" ...

"2600" nema mrežni port, "2600n" ima mrežni port

koja je uopšte cena za 2600 (i za 2600n)

HP 2600 ne postoji. Ima 1600, 2600n i 2605. Kod 1600 su toneri za 1000 strana dok su kdo 2600n i 2605 za 2000 strana. Razlika izmedju 2600n i 2605 je ta sto 2600n ima mrezni dodatk i stampa c/b 8/8 a 2605 10/12. Po meni najbolja kupovina je 2605. Kod lasera u boji je malo komplikovanija. Dosta zavisi od tonera koji se koriste prilikom reciklaze. Tako da nije sve jedno gde reciklirate.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno