Šta je novo?

Laserski stampac do 100 evra

Nidzge

Cenjen
Učlanjen(a)
31.03.2011
Poena
160
Koji laserski stampac kupiti do 100 evra, ne mora da je u boji i da ne bude multifunkcionalni. Bitno mi je da moze dosta kopija da se izvuce iz kertridza i da su jeftini za punjenje (i po mogucstvu da se izbegnu ona ****** oko chipova -- ako je to uopste moguce). Nije bitna brzina stampanja. Ima li neko sta da preporuci i da podeli iskustva?

Hvala unapred

Ja mogu da ti kazem da ne kupis Minoltu. Imaju problem sa drajverima za win7 i nece da naprave vec neko vreme. Drugo, malo je "egzoticnija" marka, pa se teze nalaze stvari za njih. Ja imam PagePro1250W vec nekoliko godina, i sada bih kupio popularniju marku kao sto je HP, Canon, Epson ili Samsung.

Samo jos da javi neko sta ispadne najjeftinije sto se tice punjenja tonera, zamene bubnja i td. Kod moje minolte je jedino dobro sto je bubanj odvojen od tonera, pa mozes da menjas/dosipas par puta toner dok bubanj ne ode...Eto, mozda i na to treba obratiti paznju.

Svaki HP, Canon, Samsung ce zadovoliti tvoje potrebe. Svu ulazni modeli mogu da ostampaju maksimalno 3000 strana sa 5% pokrivenosti (obican tekst) mada je neka brojka od 2500 strana realna. Toner koji dobijas uz stampac je napunjen 1/2 ili 1/3 novog znaci sa startnim tonerom mozes da ostamoas 500~1500 strana zavisno od proizvodjaca. Ja ne znam da li ima neki novi model stampaca koji nema cip na toneru. To sto imaju cip ne znaci ti nista ako kupujes ili recikliras toner posto je u pitanju laser to ces raditi u nekom servisu pa ako oni garantuju da "sredjuju" tonere sa cipom nije te briga. Izbegavaj marke koje nemaju adekvatnu podrsku u Srbiji i egzoticne modele stamopaca (Minolta, Epson). Iz predhodnog posta mogu da potvrdim sve. Moj rodjak je kupio isti stampac i reciklirao je toner par puta kod coveka koji reciklira tonere za Minolta fotokopir aparate i to radi ali mi je otisao drum unit i ne moze da nadje novi tako da je isti "bacio" sad je u dilemi isto kao ti sta kupiti. Na kraju za stampace u boji vazi jasno pravilo ako nisi bogat zaobidji ih jednostavno su ne ekonomiscni u ulaznoj klasi (Stampac 250€ toneri-novi 300€, toneri kvalitetno reciklirani od 160€- zavisi od firme)

Najjeftiniji Samsung ce da ti radi posao.

Ako nije velika razlika u ceni izmedju Samsunga i HP-a, uzmi HP. Cini mi se da im je mehanika "finija", "preciznija", a otisak nesto kvalitetniji. Ako je razlika u ceni veca, uzmi najjeftiniji Samsung, mislim da ces biti sasvim zadovoljan. Ja imam Samsung ML-1640. Za moje potrebe, koje nisu velike, je savrsen. Ako se ne varam, reciklaza tonera za te najjeftinije modele je manje-vise ista.

Za 100 eura mozesh da kupish najjeftinije stampace dakle samsung 1665 - radi 1500 otisaka, reciklaza skupa samo chip kosta 1000 dinara. najnoviji firmware koji je na njemu V34 ne moze da se fixuje josh uvek tako da ti ne gine da te koljEMO sa reciklazom- 2800 dinara.
Ako dodas josh 20 tak eura dosao si do hp ovih modela ili canona koji naravno da imaju cip al je podnoshljivo skup oko 300 dinara pa te reciklaza izidje 2000 - 2200 dinara. Naravno 1500 otisaka.
Naravuchenije za malo para nema stampaca koji radi preko 1500 stranica. Minoltu niko ne puni. Xerox takodje, Brother moze da se puni al je materijal preskup pa za do 2000 otisaka se spremi da platish 3500 dinara.
Mozda si za neku polovnu varijantu raspolozen?
od polovnjaka moje cene su ove.

hp 4 l - 4500 din
hp 6 l - 5000 din
hp 1010 - 10000 din
samsung ml 1210 - 7000 din

Navedeni stampaci su remontovani sa kertridzima odlichnog kvaliteta i 100% napunjeni.
Dobijes i kablove, drajvere za XP, za ostale OS se snadji sam.
Mozda ti ove cene izgledaju mnogo al uzmi u obzir da su svi stampaci u odlichnom stanju sa punim kertridzima - od 2000 pa do 3000 otisaka ( kad kupish dobijesh inicijalni za 500 otisaka )
nema chipova, dakle reciklaza je mnogo povoljnija i garanciju na mehanichke kvarove od 6 meseci.
Sve shto nadjes jeftinije, moraces posle da popravljas, ili da menjash kertridz. ( novi kertridzi za jeftinu klasu stampaca 7000-9000 din )

Vrh Dno