Šta je novo?

Laser u boji, savet za kupovinu?

spirit_face

Cenjen
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poena
155
Želeo bih da kupim laserski štampač u boji za kancelarijsku upotrebu. Kupio bih neki polovan štampač pa mi je potreban savet za model i proizvođača. Obim štampe nije veliki niti je bitno da tonerei budu velikog kapaciteta. Ono što sam do sad gledao su HP1600 i HP2600, pa me interesuje da li postoji neko slično ili bolje rešenje. Na njemu bi se pre svega štampali crteži (mala potrošnja boje), a pored njega bi za sve druge potrebe i dalje radio crno-beli laser. Bitno mi je da se štampač ne kvari često da je moguće refilovati tonere po nekoj pristojnoj ceni (da eventualno postoje auto reset čipovi). Svaki savet bi mi dobro došao.

sta znaci obim stampe nije veliki ?
ima cm1312 kolor hp mfc.
to je 1215 hp stampac model u osnovi.
njegovi toneri su malog kapaciteta tj 750 stranica 5% pokrivenosti.
ako stampam slike sa 100 % pokrivenosti mogu da uradim oko 40 stranica i toneri su prazni.
ima i hp 1025 koga mozes da nadjesh u prodaji i on je istog kapaciteta.
ne kvari se ako ga pravilno koristis.
kertridzi se refiluju. cena je ispod 50% od cene novog originala. auto reset cipovi ne postoje za laserske stampace.

Znači da je za kancelariju, ali je je broj stranica manji nego za prosečnog korisnika u kućnoj upotrebi. Pretežno bi se štampale stranice sa 5% ili manje pokrivenosti bojom (skice i crteži od nekoliko linija u boji), po koji list sa malim logo-om firme... Sve u svemu manje od 500 stranica mesečno. Radije bih kupio polovan štampač ipak malo većeg kapaciteta, a video sam da dosta ljudi prodaje hp1600 sa auto reset chipovima pa sam mislio da je to nešto što može da se nađe...

Pa nije mi bitno da bude mfc, možda bi bilo korisno, ali nije mi neophodno. Potrošio bih 100-150e, najbitnije je da vuče sve vrste papira (paus i hamer) i da se toneri mogu povoljno reciklirati. Sve ostalo je u drugom planu...

Zavisi koliko su stari bili ti koje si video, na poslu imamo i 1600 i 2600, zamenski toner pukne posle par dopuna i napravi haos u stampacu, stampac se bucno sam kalibrise po 5 minuta nekoliko puta dnevno...sve u svemu, da mi ga neko pokloni, ja ga ne bih uzeo.

Nazad
Vrh Dno