Šta je novo?

Laser TV

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Polako pocinju da se pojavljuju prvi TV uredjaji koji ce (nadam se) uskoro smeniti plazma i LCD tehnologiju. Jeftiniji su 2 do 3 puta za proizvodnju, imaju bolju reprodukciju boja, mnogo su laksi, ekonomicniji (trose do 3x manje elektricne energije od postojecih) i nemaju radni vek (traju vecno :)).

Izgleda da ce prvenac na trzistu biti iz Mitsubishi Electric sa modelom LaserVue dijagonale 65" i cenom od oko 7000$.

mitsubishi-laser-tv-1.jpg

LaserVue TV Homepage
Mitsubishi LaserVue Interview
Mitsubishi LaserVue Video

Laser TV
Laser TV on Wiki
Laser TV on YouTube

Poslednja izmena:
lepo,
steta sto ovo nije vest od pre tri godine
:)

To je fantazija na papiru, samo se nadam da ce tako biti i u praksi, hehe. Posebno mi zanimljiva varijanta da trajuuuu....

Cirkulirao je i review ovog tv-a na netu pre nedelju-dve, ne mogu sad da nadjem link, mislim da je na www.engadget.com, i u direktnom poredjenju ovaj tv je prosto oduvao pioneer kuro plazmu po pitanju ostrine, detalja i kontrasta.

Mi cemo svi da se okotimo pre nego sto Laser TV sidje u mase:d Mozda za 4-5 godina budu dostupni vecini

Pa zar su plazme od 65" sada dostupne vecini? Za godinu, dve ova tehnologija u varijanti od npr. 50" imace neku razumnu cenu. Naravno ukoliko sve to zazivi.

Nije problem cena. Jesi ti video koliki je taj TV od 50" i koja soba treba za tako nešto? :)

heh, znas kako kazu.. "don't look into laser with remaining eye"

Hmm. Interesantno. Nadam se da ce skoro zaziveti, zato sto me nameravam da kupim nov televizor. :)

@heinz
ja sam zaboravio kad sam zadnji put gledao film na manje od 50", i ne treba ti veca soba od prosecne dnevne sobe. 18-22 kvadrata je sasvim dovoljno, osim ako nisi od onih koji izbegavaju bioskope jer je prevelika slika i preglasan ton:)

Nazad
Vrh Dno