Šta je novo?

Laptop Laptopovi sa sistemom za poslovnu primenu

Koji laptop kupiti?

gmlale

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
Mobilni telefon
063626864
Pristup internetu
  1. Optički internet
Potrebna su mi 4 laptopa za poslovnu primenu koja ukljucuje internet, Word, mail i po neku nezahtevnu aplikaciju. Treba da imaju licencni sistem pro varijantu (Windows 10 pro mi je izbor). Treba da su solidnog kvaliteta, performanse nisu nesto bitne. U principu bih uzeo core i5, 15,6", 8-16gb rama, ostalo mi i nije bitno previse.
Nasao sam

ASUS Vivobook 15 X1502ZA-BQ511/16GB // Win10 Pro (Full HD , i5-1235U, 16GB, SSD 512GB // Win10 Pro)​

za 77350.00 dinara, da li je to dobra solucija.

Nije lose,ali pogledaj ovaj

I mene će možda uskoro interesovati slična stvar, pa se pitam zašto mislite da je ova druga opcija bolja.
Oba imaju integrisanu grafiku, isto RAM-a, isti ssd, jedino je procesor različit ali ne vidim da je nešto bolji. Ovaj prvi je em malo jeftiniji (ne mnogo ali na puno komada razlika može da bude značajna) em ima regularnu win pro licencu.
Jel možda zbog ekrana?

Win Pro je neophodan, integrisana grafika je sasvim OK. Imam predrasuda u vezi AMD-a u laptopovima tako da sam gledao one sa Intelovim.

Sa starijim ryzenima nije bilo problema,na dva novija 4 i5 th gen,javljaju se neke cudne stvari.Blokira kursor misa ,posle sve ostalo.Nema pravila nekad prodje 10 dana pa se desi.I to sve u Chromu na internetisanju ,u igrama sve ok.

Nema vise potrebe za predrasudama u vezi AMD-a ili su egal ili bolji od Intela.. tako da ako naletis na bolju ( cenovno) opciju sa AMD - slobodno ga uzimaj
Како који, има их разних. Слаба подршка за Линукс је мана за AMD. Наши су им повећали цене, а и поједини процесори имају закључану волтажу.

Nazad
Vrh Dno