Šta je novo?

Laptop zakucao na startu

macak-BL

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2004
Poena
319
Compaq Armada R3000 PIV 2.0 ... nikad nikakvih problema, sad kad ga upalim pise samo Compaq i u donjem desnom uglu press F10 to go in bios ili sl. i to je to ne reaguje ni na sta, vadio sam i mjenjao ram vadio bateriju od biosa stvarno nemam ideje sta da probam jos, nosio sam u servis i ljudi se krstili, tako da mi je jos benchmark ostao :) ima li neko ideju sta bi moglo biti ??? i da moram nekako uraditi i becup hdd-a koji je u njemu,... postoji li neki konverot na obicni ide kabl ili sl. ???

Vidi ako ti neki drugar ima eksterno 2.5" kuciste za HD,u njemu ima i konektor za HD pa ces lako povezati i onda nakacis lepo na neki komp i prebacis podatke u njega!
Pozdrav ,)

probaj da promenis tastaturu
zvuci ludo ali...

A gde da nadje tek tako tastaturu od drugog laptopa sem da je kupi,a ona pa kosta lepe parice 40-50 eura,nek proba prvo ovo!
Pozdrav ,)

isti simptomi, pre 2 god, do duse na asusovom laptopu...
resenje - vrisnuo hard... srecom bio u garanciji.
tako da, prvo proveri hard, pa sve ostalo.
to ume da se desi ako nosis laptop dok je ukljucen i nezgodno ga pritisnes. meni je 2puta crko hard, dok nisam provalio sta se desava. srecom, ljudi su oba puta izvukli podatke

Probao sam ga upaliti bez hdd-a, jedino jos da probam sa usb tastaturom, kako god samo stoji Compaq i dole u uglu F10=ROM Based Setup,... agonija se nastavlja

A kako ces da iskljucis da ne se startuje ipak sa svojom tastaturom,umesto sa USB kako bi ti hteo,jel imas to uopste u BIOS-u!?
Pozdrav ,)

Da li je cip ( EPROM ) BIOS-a zalemljen na ploci ?

Lomnica_city je napisao(la):
A kako ces da iskljucis da ne se startuje ipak sa svojom tastaturom,umesto sa USB kako bi ti hteo,jel imas to uopste u BIOS-u!?
Pozdrav ,)
moze samo da izvadi tastaturu, to je bar lako

Bas i nije,a i moze nesto da osteti kada skida onaj trakasti kabal,ili kad vraca,u svakom slucaju bolje da odnese u servis ukoliko nije HD u pitanju!
Pozdrav ,)

hdd je ok, testirao sam ga u drugom laptopu, tastatura se lako skida to nije problem, nacu usb tastaturu pa cemo vidjeti, a bios se moze skinuti, to je sledece da ga nosim na eprom...

Poslednja izmena:
Vrh Dno