Šta je novo?

Laptop za Quake4?

lalegenije

Slavan
Učlanjen(a)
17.06.2005
Poena
304
Hteo bih da kupim laptop pa me interesuje nekoliko stvari.

Koliko utice na ukupne performanse to sto je hdd na laptopovima sporiji (5400o/min)? Konkretno za neku manju video i foto obradu ili igranje igrica, kao i da li se razlika primjeti u svakodnevnom radu? Da li uopste postoji 2.5" hdd na 7200 o/min za laptop?

Koja je graficka potrebna za ovu vrstu posla? Da li je npr. x1600 mobiliti dovoljan za to i za povremeno igranje igrica tipa Quake 4? Je li moguce menjati graficku kasnije?

Postoji 7200 rpm HD za laptop,i P-ATA i S-ATA a grafika ti je maltene ista kao ekvivalentna desktop varijanta ali sa nesto smanjenim klokovima zbog manjeg zagrevanja jer imaju pasivno hladjenje a u laptopovima se teze hlade!
Skoro ih je nemoguce zameniti sem retkih izuzetaka kad proizvodjac za isti model laptopa nabaci jacu grafiku posle nekog vremena i ako je moguce zameniti,tj ako nije integrisana u plocu!
Pozdrav ,)

Mislim da proizvodjaci retko ugradjuju 7200 rpm hardove u laptopove jer se vise greju i uticu na autonomiju laptopa. Utice naravno i na cenu.
Ja sam pre neki dan kupio FSC xi1546 koji u sebi ima x1800 i mogu da kazem da je veoma sposoban za igre. Prey sa svim detaljima na high leti. Mislim da bi i x1600 odgovarao. Od x1600 17" makina sa meni se najvise svideo hp nx9420. Ako trazis 17".

Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno