Šta je novo?

Laptop za programiranje

VukPerovic

Zapažen
Učlanjen(a)
17.11.2021
Poena
21
Pozdrav,

Student sam i potreban mi je laptop za veb programiranje (html, css, js, php, react itd...) do 70.000dinara.

Jako se slabo razumem u laptove, tako da vas molim za pomoc. Ako ne mozete tacno da mi kazete koji laptop da uzmem, pomozite mi u specifikacijama i karakteristikama koje su mi potrebne?

Poslednja izmena:
Koliko vidim svi redom koji se bave time hvale Apple MB Air M1...
Ali budzet koji si spreman da podneses jedva da je nesto iznad 50% cene jednog MB Air M1 mada na akciji osnovni model moze da se nadje i za 115'000 rsd...
Mozda da probas nekako da se uzajmis i kupis sebi M1 jet taj izdatak ce ti kasnije stedeti prilicno vremna... a kao sto znamo vreme je novac...

Imas sve u sekciji Sta da kupim. Sa M1 Air je problem sto osnovna vezija ima 8 GB rama sto nije dovoljno za ozbiljniji rad.

Programiranje na displeju od 13"? Ili postoji i veći M1 Air?

Za osnovno web programiranje možeš da koristiš bilo koji laptop/računar koji može danas da se kupi. Za sve ovo što si naveo (html, css, js, php, react) ti je potreban običan editor, browser i neki web server

8GB je sasvim dovoljno za ozbiljan rad.

Jedino što može da ti predstavlja problem kad su resursi u pitanju je ako planiraš da radiš sa .NET-om i novijm Visual Studiom. Za HTML, CSS i JS će biti dovoljan svaki računar kojeg možeš da uključiš...

Zar nisu obećali da će VS 2022 biti lakši od 19-ke :)

student koji je pride (izvinjavam se na pretpostavci) početnik traži laptop za web development i "preporuka" je laptop od soma evroa?! ovo kako je emjedan sa 8 GB kanta jedna beskorisna na stranu.

uzmi kvalitetan polovan business class laptop, oko 250e imaš da biraš; evo detaljnije malo.

Ja stvarno ne vidim problem sto uzima laptop od 70k dinara ili skuplji...zasto bi uzeo nesto staro 5-6 godina ako moze da uzme novo i 3x jace i da mu traje mnogo duze.
Za 70k dinara moze da se nadje neki 15" laptop sa ryzen 5700u, 12-16gb rama, ips ekranom...tipa ovako nesto...jeste 5k skuplje, ali sad koliko vidim, izbor nije bas najbolji, kao i pred kraj prosle godine,... :)

student koji je pride (izvinjavam se na pretpostavci) početnik traži laptop za web development i "preporuka" je laptop od soma evroa?! ovo kako je emjedan sa 8 GB kanta jedna beskorisna na stranu.

uzmi kvalitetan polovan business class laptop, oko 250e imaš da biraš; evo detaljnije malo.
To su trenutni apetiti a mozda za godinu dana pocne da se bavi necim zahtevnijim...
Mnogo je takvih prica bavice se osnovnim stvarima u progaramiranju ne treba mu nista specijalno...
A sa vremenom apetiti porastu u srazmeri sa iskustvom i novim sposobnostima...

Vrh Dno