Šta je novo?

Laptop Laptop za programiranje do 500-600e

Koji laptop kupiti?

roksandiic

Poznat
Učlanjen(a)
05.08.2020
Poena
35
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 1600X & Arctic Freezer 34 eSport
Matična ploča
Asrock B350 Pro4
RAM
Patriot Viper 2x8 3000MHz CL16
GPU
GTX 1660 Super Ventus XS
Storage
A2000 250GB & Toshiba P300 1TB
PSU
Cooler Master V650 V2
Kućište
Cooler Master MB511
Pozdrav, treba mi preporuka za laptop koji bi se preteženo koristio za programiranje. OS će verovatno biti Ubuntu.
Od zahteva jedino imam da je ekran 15.6 inch-a (ili veći) i 16GB rama. Vidim da je preporuka uglavnom ThinkPad, valjaju li HP G9 i IdeaPad 3 modeli? Njih sam uglavom nalazio po našim prodavnicama.
U obzir dolaze domaće prodavnice, KP i Mađari ako tamo ima neka dobra ponuda.

Kakve to veze ima, ako kupuje kao fizičko lice. A inače je garancija za pravna lica godinu dana za skoro sve uređaje
Кад купујем мобилни, никада ни на један мобилни уређај нема годину дана гаранције за правно лице. Тј. сам уређај је купљен са гаранцијом, па је небитно да ли га купује правно или физичко лице.
Очигледно да није тако са лаптоповима, и очигледно да нешто није у реду.
Гаранција од годину дана је и на половну робу, тј. по закону се може без проблема добити и тако. Не кажем да је у продавници половно уместо новог, већ да неке ствари нису најјасније.
Нпр refurbished уређаји добијају две године гаранције (без обзира ко их користи), а поједини нови лаптопови годину дана за правна лица ?
Рачунам да их правна лица више користе па да се продавцу не исплати да уважава гаранцију после годину дана.

da se vratimo na temu. hvala na razumevanju

Ima li uopšte na KP laptopova sa nekim iole boljim ekranima, da nije 250 nita i 45% ntsc? Raspitao sam se za nekoliko Elitebook 840 G8 modela i svaki ima gore navedeni panel. I kod Thinkpadova izgleda ima dosta modela sa takvim panelima. Pričam o ceni od nekih 450 do 600 evra.

Aha, znaci ipak ne. Izgleda da ne moze sve da se ima za te pare.
Naravno da moze, onaj 15s pre 10 dana bio valjda 43-44k, sad trenutno https://www.eponuda.com/laptopovi-c...n-5-5500u-8gb-512gb-ssd-8c9r3ea-cena-18636289
trenutno jedino ovi ispod 400e

Verovatno bi morao u servis.Plastika je lomljiva i malo je teze otvaranje.
Zar nije bolji onaj HP255 saRyzenom 16gb rama u jednom stapu?Drugi je slobodan.I CPU je malo jaci.

Hvala na informacijama, ipak cu gledati da se protegnem do Ryzena, pa sad, na koji naletim.

5500u je Malo jaci od 1215u.I manje trosi,znaci Malo hladniji.
Треба тражити новији процесор, 5500u је добар али застарео.
Нема смисла куповати нов, то само HP држи, нема ни један Lenovo у понуди са тим процесором.
Ako je G9, onda da, mogu do 32gb. Da ne pokrecem flame war sada, ali jel da gledam Ryzen iskljucivo?
Сигуран си да имаш апликације које користиш да би осети разлику између 16 и 32 gb ?

Nazad
Vrh Dno